informatii referitoare la anticonceptionale

13-11-2011
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Buna ziua!As dori si eu cateva informatii referitoare la anticonceptionale:eu si iubitul meu am dori sa facem dragoste fara prezervativ dar nu stiu cum si cand pot lua aceste pastile!lLuand aceste pastile el poate termina in mine excluzand orice posibilitate de a ramane insarcinata?Astept un raspuns va rog mult
3 comentarii
0
13-11-2011, ora 23:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu există metodă contraceptivă care să ofere siguranţă totală, în afară de abstinenţă. Nivelul de protecţie al anticoncepţionalelor este acelaşi cu al prezervativelor. Indicele care apreciază eficienţa lor este, în ambele cazuri, în jur de 98 % în marea majoritate a studiilor. Mai exact, aceasta înseamnă că, din 100 de cupluri care folosesc în mod corect prezervativul sau anticoncepţionalele ca unică metodă contraceptivă, o sarcină apare la două dintre ele în decurs de un an.

Avantajul contraceptivelor este că nu interferă cu actul sexual. Cu alte cuvinte, nu stai să cauţi unde ai pus prezervativul, nici nu stai să îl montezi. Pe de altă parte, avantajul prezervativului este dat de faptul că asigură o protecţie (relativă) împotriva bolilor transmise sexual, cât şi faptul că nu are reacţiile adverse ale anticoncepţionalelor. Înainte de a trece pe anticoncepţionale, trebuie să vă informaţi despre reacţiile adverse ale utilizării îndelungate a acestor hormoni, dintre care mai grave sunt corelarea lor cu: accidentele tromboembolice, cancerul de sân, de col uterin, de ficat şi de colon, sterilitatea, creşterea incidenţei şi gravităţii infecţiilor genitale, dismetabolismele.

De aceea, eu nu sfătuiesc pe nimeni să utilizeze anticoncepţionale, mai ales timp îndelungat. Totuşi, dacă vă hotărâţi să o faceţi, consilerea medicală e foarte recomandabilă înainte de alegerea anticoncepţionalului.
0
02-01-2012, ora 18:20
pomisor
Nu este medic/terapeut
pomisor
Buna ziua d-le doctor.

I-au Laurina de 1 an iar acum 2 zile mi-a venit ciclu. Am uitat sa i-au doua pastile ( din cele rosii) si in acelas timp fac si tratament cu Ospen 1500 1la 12h ( baietelul meu are scarlatina). Pe 19. dec 2011 a fost prima zi de ciclu iar pe 22 dec am luat prima pastila dupa ce am facut pauza de 7 zile iar pe 1 ian 2012 mi-a venit ciclu.
Astept raspuns. Multumesc.
0
23-02-2012, ora 19:04
pomisor
Nu este medic/terapeut
pomisor
Multumesc pt. rspunsul "prompt " dl. doctor...am ajuns la concluzia ca pe acest site scriem degeaba...pt. ca raspuns clar nu vom primi niciodata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •