Inlocuire dinte stramb cu implant

22-04-2015
dorin.vamescu
Nu este medic/terapeut
dorin.vamescu
Buna! Am 27 de ani si unul dintre incisivii laterali din maxilar e stramb, inclinat spre spate la un unghi considerabil nemaifind vorba doar de o problema de estetica ci si de una de vorbire, fiindca atinzand cu limba acel dinte unele sunete, cuvinte rostite nu sunt chiar perfecte. Intrebarea mea este daca acest dinte se poate extrage si inlocui cu un implant pozitionat in maxilar la un unghi corect. Stiu ca prima recomandare a oricarui medic e aparatul dentar, dar presupunand ca aceasta varianta e exclusa din start, din considerente de timp si financiare, e posibila si plauzibila varianta implantului, si daca nu, de ce? Va multumesc anticipat!
3 comentarii
0
28-04-2015, ora 21:30
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Ca si prima varianta, cum ati banuit, este cea de indreptare prin aparat dentar. Varianta de extractie se poate face, dar trebuie analizat spatiul dintre dintii vecini, astfel incat sa ramana "osul" necesar intre implant si vecini. Ca si considerente financiare, pe termen lung, costurile sunt apropiate la cele doua variante... asa ca situatia trebuie analizata medical. In oricare dintre variante, analiza clincia si radiografica este cea care decide. Bafta in alegerea pe care o faceti!
0
01-11-2015, ora 01:58
Raluxoxo
Nu este medic/terapeut
Raluxoxo
Se poate pune implant dentar dar acel dinte nu va mai fi ca al tau. Aparatul dentar era soluţia oportuna. Poti opta, de asemenea pentru fatetele dentare care vor rezolva problema estetica! Daca esti hotarat sa iti scoţi un dinte sanatos si sa il înlocuieşti cu un implant, acest lucru se realizează intr-o Saptamana. Nu ramai mai mult fara un dinte provizoriu. Iti recomand sa alegi o clinica buna. Daca esti din bucuresti recomand 100% clinica Implantodent sau chirurgul bmf care lucreaza la mai multe clinici din tara Vasileios Panagopulus.
0
04-11-2015, ora 16:01
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua! Asa cum ati si zis prima varianta propusa ar fi de aparat dentar si asta nu doar din considerente estetice si de vorbire, ci si de masticatie si de suprasolicitarea dintilor vecini in conditiile in care acesta nu este corect asezat in maxilar si in raport cu dintii vecini si cu cei antagonisti, cei de jos cu care se aseaza in muscatura.

Se poate extrage si pune implant dar numai cu anumite conditii si daca osul este suficient de gros pentru a da rezistenta unui implant si muscatura dumneavoastra ne va permite ulterior sa aducem acest incisiv lateral in fata si asezat corect pe arcada in muscatura cu cei de jos. E necesar un consult si niste modele de studiu care sa ne arate pozitia dintelui in raport cu ceilalti dinti si muscatura dumneavostra, si o radiografie, si chiar un computer tomograf pentru a analiza foarte bine situatia inainte de a face un astfel de pas.

Implantul chiar daca e pozitionat la un unghi corect si se poate face aceasta din punct de vedere osos, apoi e posibil ca pozitionarea celorlati dinti sa nu ne permita sa facem coronita/dintele sa fie in muscatura si sa fie corect pozitionat. Va spun acest lucru pentru ca pozitionarea unui dinte altfel decat normal aduce dupa sine multe alte modificari de muscatura de obisnuinta, de articulatie, de schelet osos ce sutine dintii...sunt foarte foarte multe influente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •