Insarcinata sau nu?

01-04-2017
Mimi2
Nu este medic/terapeut
Mimi2
Buna.Am avut contact sexual acum vreo 6 Luni, mai exact 15 septembrie 2016, neprotejat. Iubitul meu face neprotejat, nu ar fi fost prima oara cand faceam neprotejat, si cu fostele, la fel facea. Suntem deja in luna aprilie, incep sa ma panichez, burtica a crescut umpic, avand in vedere ca sunt plinuta de fel, altii cand se uita a mine nu se cunoaste, dar eu cand ma uit in oglinda, asta vad, ca a crescut. Specific, in luna ianuarie, am tinut regim si am slabit cateva kg, dupa am renuntat si nu am mai facut sport, ci doar la orele de la facultate. Am avut menstruatie in fiecare luna, probabil de asta nici nu am bagat de seama, dar acum ultima data, luna martie am avut 3 zile, din 5. Si imi pun semn de intrebare. Inainte de sesiuni, ma puneam sa dorm pe la 12 si ziua eram obosita si cum prindeam o ocazie, dormeam.Ieseam de la cursuri la 2 si intram iar pe la 5-6 si dormeam dupa amiaza, posibil sa ma fi ingrasat si de la asta?In copilarie mama, imi spunea sa nu dorm mult la amiaza, ca ingrasa. Si chiar daca ma puneam sa dorm la 8, a doua zi tot somn imi era la amiaza. Nu-mi aduc aminte sa fi avut greturi dimineata, de fapt nu am avut. Mai aveam uneori migrene, dar migrene toata lumea are. Totusi care este motivul pentru care a crescut totusi burtica acolo? O fi de la faptul sa doar m-am ingrasat sau sunt insarcinata?
9 comentarii
0
01-04-2017, ora 21:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, nu ar fi mai simplu, rapid si ieftin sa faceti un test de sarcina?! Pe de alta parte, daca faceti "neprotejat" puteti ori sa strangeti bani de intrerupere de sarcina ori sa alegeti un nume de copil (de fapt doua: baiat/fata).
0
01-04-2017, ora 21:17
Mimi2
Nu este medic/terapeut
Mimi2
Da.dar ultimul contact a fost in septembrie, de atunci nu am mai avut deloc contact, si nu am avut semne precum ca as fi ramas. Nu e posibil sa ma fi ingrasat doar?
1
01-04-2017, ora 21:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Un test de sarcină și un control ginecologic sunt binevenite. Mai ales că făcând sex neprotejat poți să te aștepți nu numai la sarcină, dar poți dobândi și altceva. Dacă nu-ți dorești copii acum, chiar dacă el refuza să folosească prezervativ, aveai posibilitatea să iei anticoncepționale, a face avort în zilele noastre când există atâtea posibilități de protecție, mi se pare o inconștiență. De obicei pentru orice comportament e nevoie întâi să gândești și pe urmă să acționezi. Te-ai găndit că făcănd sex neprotejat îți asumi o anumită responsabilitate?
0
01-04-2017, ora 21:29
Mimi2
Nu este medic/terapeut
Mimi2
Nu a fost chiar neprotejat, am folosit prezervativ, dar a intrat odata la final fara si si-a dat seama repede si a iesit. Nu stiu, mi-ar fi frica sa fac acest test. Dar exista posibiliatea sa nu fiu?!
2
02-04-2017, ora 16:50
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Va este teama sa faceti pipi pe un betisor?! Serios? Dar nu va este teama sa faceti sex neprotejat. Intortocheate sunt caile Domnului...
Credeam ca suntem in 2017...
0
04-05-2017, ora 15:54
Mimi2
Nu este medic/terapeut
Mimi2
Buna.Am revenit. Am facut testul de sarcina, rezultatul fiind negativ.Dar totusi de ce am burta mai vizibila ca in trecut, pare ca o sarcina? Si mai este ceva. De vreo 2 luni ma doare spatele cand stau jos, iar durerea coboara pe coapsa si apoi pe piciorul drept. Ce poate fi, avand in vedere ca a iesit negativ testul?Am facut testul dupa 7 luni de la contact.Nu ar trebui sa fie cu precizie rezultatul?Sa mai repet inca un test?Multumesc.
1
04-05-2017, ora 18:13
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Nu ar fi mai simplu să mergeți la un control ginecologic? Pentru că aveți un diagnostic sigur și nu mai stați cu teamă. Iar dacă e o problemă de sănătate vă dă să faceți toate investigațiile posibile și vă dă și tratament. Cu cât mergeți mai repede, cu atât mai bine pentru sănătatea dumneavoastră.
0
04-05-2017, ora 19:04
Mimi2
Nu este medic/terapeut
Mimi2
Dar sarcina este exclusa din calcul? Si sa fie defapt o problema de sanatate, ce-mi provoaca durerile si restu? Iar acum nu am timp de un control.
1
04-05-2017, ora 22:16
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare persoană e datoare să-și găsească timp pentru ea. Cu atât mai mult în situația în care ar fi o sarcină, pentru că investigațiile făcute în primele luni sunt cele mai importante. Vizita la medic e absolut necesară în ambele situații.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •