Insomnie

05-03-2009
ani_2001
Identitate neconfirmată
ani_2001
Buna,
Poate sa-mi spuna cineva daca a folosit zoloft(sertralina) si cand l-a luat seara sau dimineata.
Am o dilema, eu iau de 8 luni 1 remeron seara tot un antidepresiv si acum 3 zile mi-a spus medicul ca sa iau si zoloft dar sunt f. nedumerita de ce mi-a schimbat remeronul care induce somnul sa-l iau dimineata si sertralina seara.
Eu de fapt am probl. cu o insomnie dura de 6 ani.
Sau chiar zoloftul(sertralina ) e buna si pt.somn?


Mersi!
8 comentarii
0
05-03-2009, ora 14:21
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Pai suna-l, poate nu ai inteles bine sau s-a exprimat gresit cand ti-a prescris tratamentul. Si eu stiu ca remeronul est eun AD care induce somnul, ba mai mult ai un somn foarte profund si odihnitor. Totusi suna-l si roaga-l sa te lamureasca!
Bafta!
0
05-03-2009, ora 14:25
ani_2001
Identitate neconfirmată
ani_2001
Pai l-a intrebat dar mi-a spus ca daca remeronul nu-si mai face efectul sa incercam cu zoloft dar eu stiu ca ca e pt.zi.Acum maine o sa merg din nou si nu prea as vrea sa las remeronul ca totusi m-a pus un pic pe picioare si m-am ingrasat 7 kg. in 8 luni si in rest cu nici un antidepresiv nu m-am ingrasat.
Sti ceva somnifer mai bun?
Ai luat cumva dormicum( asta nu l-am luat si as vrea sa-l incerc)
Mersi!
0
05-03-2009, ora 14:39
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Dana, dupa cum probabil stii somniferele nu-s bune luate perioade lungi de timp. Nu ma incumet sa prescriu somnifere caci nu-s de specialitate. Insa stiu de melatonina ca are un efect bun asupra insomniei. Bafta si lamureste-te!
0
05-03-2009, ora 14:41
ani_2001
Identitate neconfirmată
ani_2001
Am luat si melatonina dar la mine e o panica pur si simplu cand se apropie ora de somn ma panichez ca nu dorm si nici nu dorm.
Iti dai seama ce psihic am?
Asa sufar de 6 ani
1
09-03-2009, ora 10:05
eneea
Nu este medic/terapeut
eneea
din pacate, nu vreau sa te sperii dar sotul meu a luat ZOLOFT 1 an de zile si nu s au vazut rezultate doar jumatate de an a avut pauza si cand a mers din nou la medic i s au prescris TRITICO si nici cu acesta nu sint rezultate, el nu are nimic in afara de insomnie diagnosticul este depresie desi este vesel nu are semnalmentele necesare dar ptr ca nu i s-a descoperit nimic in urma analizelor acesta a fost dignosticul.Nu sint eu in cauza dar acum dupa ce a terminat tratamentul si i-a fost foarte rau, medicul a spus ca a facut sevraj (dependenta) adica mai bine nu le lua... are probleme acum si cu fiere, ficatul, probabil de la ele incearca orice naturist este mai bine pentru tine, el nu doarme bine nici aCUM, DAR ESTE HOTARIT SI EU IL SUSTIN SA NU MAI IA ANTIDEPRESIVE NU I-au facut deloc bine mai mult rau..Are zile in care doarme 2 3 ore pe noapte, el ia MELATONINA SI NIGHT-CALM (regyon) PRODUSE NATURALE.Am auzit de produsele FOREVER SI l-am convins sa incerce, desi sunt foarte piparate la pret, dar ce nu face omul pentru sanatate.ITI doresc toate cele bune sa fii sanatoasa si nu iti pierde increderea.ENEEA
ps.SOTUL LUA tritico SEARA LA ORA 19.
0
09-03-2009, ora 10:41
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ani_dana, ce spui tu rezulta o fobie de a nu putea dormi. Practic, la ora de culcare in mod constient creierul (partea constienta) ia atitudine ofensiva si isi spune"iar nu pot sa dorm!" si sta la veghe. Si uite as ase creeaza in fiecare seara un cerc vicios.
Incearca melatonina, este hormon natural ce induce somnul si in mod normal trebuie sa mearga.
Ia o atitudine indiferenta fata de somn, iti va fi greu initial, dar incearca sa nu te mai duci la culcare cu teama :dorm sau nu dorm?!
Incearca sa respecti cateva reguli de baza ale somnului:
-mergi la culcare indiferenta daca vei dormi sau nu
-iesi la o plimbvare scurta de o jumatate de ora seara
-ai grija ca dormitorul sa fie bine aerisit si sa ai o temperatura care sa-ti convina tie, nici prea frig dar nici foarte cald;
-bea inainte de culcare un ceai linistitor
-evita toate stimulentele ale sistemului nervos (cafea, ceai negru, ciocolata, fumatul)
-culca-te la aceeasi ora seara de seara, chiar daca nu-ti este somn.
-nu incerca sa dormi cu tv aprins
-invata ceva tehnici de relaxare, gen metoda progresiva a lui Jacobs, rau n-are ce sa-ti faca.
-nu in ultimul rand, nu uita de rugaciune in tot exista Bunul Dumnezeu, lasa-te in voia lui.

Numai bine iti doresc!
0
08-04-2009, ora 14:34
Iulia Jitianu
Nu este medic/terapeut
Iulia Jitianu
Aş vrea să-mi spună cineva ce este bun pentru insomnie. Fratele meu în vârstă de 48 de ani suferă de insomnie. Aceasta a început prin ianuarie când orele de somn au început să scadă. De 10 zile nu a mai închis un ochi noaptea. L-am internat la psihiatrie la Slatina. Aici timp de nouă zile de tratament nu a reuşit mai mult de 2 ore de somn după care i s-a administrat Ttritico 2 capsule de 150 mg seara şi nu a mai putut să doarmă nici un minut. Apoi i s-a făcut injecţie cu plegomazin seara inducându-i vreo 3-4 ore de somn, continuând cu o pastilă de ttritico. Până în prezent i s-au făcut 6 injecţii cu plegomazin. Nu ştiu dacă este un tratament corespunzător, de aceea cer câteva lămuriri legate de insomnie. Medicul şi asistentele nu dau lămuriri asupra tratamentelor, spunând că i se administrează antidepresive. Fratele este deprimat pentru că nu poate dormi. De aceea solicit o formulă de tratament şi de terapie corespunzătoare.
0
11-04-2009, ora 21:04
eneea
Nu este medic/terapeut
eneea
buna seara pentru toti cei care sufera de insomnie eu sunt fericita am gasit remediul pt insomnie PASIFLORA CU MAGNEZIU (DR IONUT MORAR) l a incercat sotul meu si inca 2 persoane care sufereau de insomnie si a dat rezultate este ieftin am incercat multe, foarte multe medicamente si naturiste dar acesta a fost foarte bun dupa 3 zile si-a facut efectul.Incercati este ieftin 14 ron si nu are efecte secundare.va doresc sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul