insomnie cronica

16-09-2009
mpetrea
Nu este medic/terapeut
mpetrea
Pls, cine se confrunta cu asa ceva, rog sfaturi
8 comentarii
0
16-09-2009, ora 16:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
De când vă confruntaţi cu insomnia? Mai suferiţi şi de alte boli?


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
16-09-2009, ora 19:56
mpetrea
Nu este medic/terapeut
mpetrea
Multumesc Mr. Nick

Din pacate de mai multi ani, nu am respectat initial tratamentul ptr un diagnostic de depresie, , mai bine zis "am iesit singura din boala"

Acum, e mai dificil, nu prea mai pot invinge reactiile adverse, iau Cipralex, seroquel..
dar nu imi e bine ( am cumparat azi Bio melato..) crezi ca ma mai poate ajuta?

in orasul meu nu prea sunt psihologi atestati, ...
0
17-09-2009, ora 17:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua,

Din punctul meu de vedere, şi medicamentele pe care le luaţi vă determină insomnia cu care vă confuntaţi...psihiatrul care vi le-a prescris ce părere are?

Doream să vă recomand următoarea schemă terapeutică:

* Gemoderivat de Paducel - mladite - 1 monodoza / zi
* Gemoderivat de Tei Argintiu - muguri - 1 monodoza / zi
* Somn Usor (supliment alimentar ) - 1 cps. / zi
* Tinctura de Ovaz - 30 pic. X 3 ori / zi.dar nu aveţi voie să o combinaţi cu medicaţia psihiatrică!

Vorbiţi cu medicul dvs. psihiatrul poate ajungeţi la un consens cu dânsul în ceea ce priveşte reducerea dozelor sau suprimarea totală a tratamentului!
Toate cele bune;)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
17-09-2009, ora 19:11
mpetrea
Nu este medic/terapeut
mpetrea
Multumesc, Mr Nick

Chiar astazi l-am sunat pe medicul dun Bucuresti, care mi-a prescris ultimul tratament si imi spune ca trebuie sa iau in continuare medicatia. Numai ca eu ametesc si tot nu dorm, nu stiu daca in aceste conditii ma pot ajuta plantele. E cumplit, dar uite ma mai incurajez cind macar comunic cu cineva! Si din cit am citit pe forum esti documentat!

daca nu ai folosit antidepresive e mai greu sa intelegi efectele secundare, dar iti multumesc inca o data ptr mesaje!
0
17-09-2009, ora 19:19
ioana_duiu
Nu este medic/terapeut
ioana_duiu
am facut sex neprotejat in a 8 a zi dupa terminarea ciclului si iubitul meu a ejaculat inauntru, sunt insarcinata?
0
18-09-2009, ora 17:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mpetrea, vă înţeleg, deciziile vă aparţin în totalitate, dar vă rog să nu luaţi niciun supliment alimentar pentru că riscaţi să fie vreo substanţă din el foarte sinergică cu medicaţia psihiatrică şi nu numai că vi se vor intensifica efectele secundare, ci puteţi chiar să ajungeţi în stare gravă la spital...cereţi-i sfatul psihiatrului ori de câte ori doriţi să luaţi ceva, chiar şi un medicament banal cum ar fi Pracetamol sinus, pt că pseudoefedrina din el este sinergică cu antidepresivele (în anumite concentraţii; se intensifică uscarea gurii (xerostomie), efecte intense anticolinergice (probleme cu memoria, constipaţie, micţiune ingreunată (disurie) etc. - v-am spus toate aceste informaţii pentru a vă da seama, dar mai mult ca sigur ştiaţi că orice combinaţie poate să dăuneze grav.în condiţiile în care deja vă dăunează destul de mult!

Şi eu am luat un antidepresiv după ce intr-o zi am făcut un şoc anafilactic şi unul clinic (în mod normal trebuia să mor; de fapt, trebuia să mor de la 4 ani.) şi după ele am făcut stres posttraumatic, iar Remeronul m-a ajutat, dar reacţiile adverse au fost pe măsură (leucopenie, neutropenie, aproape agranulocitoză, ceea ce iar mă predispunea la o moarte sigură...)...deci, vă înţeleg!
De ce credeţi că sunt atât de documentat? Pt. că ştiu ce înseamna suferinţa şi pentru că vreau ă încerc să le-o alin celor care-mi permit (cu ajutorul Lui Dumnezeu, evident, pt ca fără ele NIMENI nu poate să facă NIMIC)...Toate cele bune şi însănătoşire grabnică (vă rog să-mi scrieţi numele dvs. real, dar nu vă pot spune de ce...). Mulţumesc anticipat!

Ioana_duiu, pentru a afla dacă sunteţi însărcinată sau nu, vă rog să vă faceţi un test de sarcină la minim 7-9 zile de la acel contact sexual...numai bine!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
16-10-2009, ora 10:32
Diduta
Nu este medic/terapeut
Diduta
Draga Nick,
Iau Somn Usor de la Hofigal, 2 capsule seara si beau ceai somn linistit de la Fares, in timpul zilei, iau sedatif PC, calmogen plant si fac sport, aerobic la sala.Am probleme cu somnul de vreo 7 luni.Incerc din rasputeri sa nu iau lexotanil, dar fara el somnul este scurt, adica adorm la ora 11 seara, fara probleme, si la ora 2, trezirea, adorm la loc dar somnul e agitat si foarte usor, nu e un somn profund, e o foiala continua.Nu vreau sa mai iau lexotanil, care stiu ca da si el dependenta.
Poate valeriana din capsulele de Somn Usor sa dea efect contrar, adica poate provoca insomnie?
Cantitatea de valeriana dintr-o capsula este de 400mg pulbere radacina valeriana, dar cred ca stii, caci esti adeptul unui tratament ce nu contine benzo.Daca am facu tratament de 6 saptamani cu valeriana, scrie in prospect ca tb facuta pauza mai mult de o luna.In acest timp, in care fac pauza de la valeriana, ce altceva pentru somn pot lua? Am si extrasistole care sunt suparatoare, obositoare, sacaitoare si nu ma lasa sa-mi continui somnul si tensiunea mica(10/7). Pentru acestea ce este indicat sa iau, tot naturist?
Iti multumesc, toate cele bune si sanatate din belsug si mai ales intelegerea si ajutorul celor dragi, de care eu nu prea am parte.
0
19-10-2009, ora 18:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

Valeriana din Somn Uşor nu are efect contrar, dar administrată o perioadă îndelungată, sau pe o perioadă relativ mică spre moderată, dar în cantităţi mari determină toleranţă, adică organismul se obişnuieşte şi nu numai că se obişnuieşte şi nu mai răspunde la efectul terapeutic iniţial, dar vă poate face şi rău - afectează în principal stomacul!
Pentru problema cu somnul vă recomand să beţi minim 2 litri de apă plată pe zi, să luaţi un supliment alimentar cu magneziu (Bio-magneziu de la Pharma Nord - 2, 3/zi), plus sunătoare!

Sunătoarea "activează" hormonul somnului -melatonina. Pentru a induce somnul se bea, cu o oră înainte de culcare, o cană cu infuzie de sunătoare. Ajută foarte multe persoanele deprimate, melancolice, anxioase, care adorm greu sau se trezesc din cauza frământărilor cauzate de anumite probleme "fixate" în subconştient. În cazul dvs., problema cu somnul deja este cronică, deci, vă recomand să folosiţi tinctură de sunătoare (o linguriţă de 3 ori pe zi, după masă, plus încă una (în total 4 linguriţe) pe stomacul gol cu 1 oră înainte de culcare - în cure de 45 de zile cu pauză 1 săptămână (în săptămâna în care veţi face pauză puteţi lua cu 30 de minute înainte de culcare un comprimat de Bio-melatonină de la Pharma Nord!)

Pt. hipotensiune arterială foarte bun este preparatul gemoterapic din stejar (Gemoderivat de stejar-muguri de la Hofigal) - 1 monodoză de 1, 5 ml de 2 ori pe zi, diluată în puţină apă, cu 15 minute înainte de micul dejun şi cină (luaţi acest preparat înainte de masă, iar după masă tincutura de sunătoare care nu interacţionează cu acest gemoderivat).
Preparatul diluat se soarbe lent şi se ţine cât mai mult în gură pentru favorizarea absorbţiei prin mucoasa bucală.

P.S. Vă doresc însănătoşire grabnică şi multe binecuvântări. Tot ce v-am recomandat mai sus reprezintă simple sugestii, puteţi să nu ţineţi cont de acestea! Toate cele bune ;)))

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •