Insomnie de peste 15 ani | Forumul Medical ROmedic

Insomnie de peste 15 ani

10-06-2011
kukingrid
Nu este medic/terapeut
kukingrid
O ruda apropiata in varsta de 81 de ani ce se plange de peste 15 ani de insomnie a fost diagsnosticata de catre medicul de familie cu anexietate si se trateaza de min. 5-6 ani cu Xanax cate o jumatate de pastila sau o pastila pe zi, seara inainte culcare. In afara de probleme articulare inerente varstei, o incontinenta urinara ocazionala datorata caderii uterului pe vezica si de o operatie laparoscopica de extragere fiere acum cca. 12 ani nu a a avut probleme deosebite de sanatate. Avand in vedere ca are tendinta de a abuza de medicamente in general si acum un an a ajuns la spital cu varsaturi grave de 2 ori in 3 zile fara a exista un diagnostic, dar a fost lasata sa plece acasa dupa cateva ore am catre dumneavoastra urmatoarea intrebare. Xanax in dozajul de mai sus are vreun efect impotriva insomniei reclamate sau in general vreun efect avand in vedere ca este cu mult mai mic decat dozajul min. din prospect ? Dupa o administrare de cativa ani acesta mai are efect, fara a crea dependenta?
De asemenea medicamentul Movalis luat zilnic pe o perioada indelungata de 2-3 ani, impreuna cu o tableta zilnica de Midocalm alternat cu Tramadol pentru dureri articulare, mai au efect pe o perioada asa indelungata fara efecte secundare? Va mutlumesc anticipat pentru raspuns.
5 comentarii
0
10-06-2011, ora 15:10
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

da,
xanaxul trebuie luat cu 2 ore inainte de culcare...
el, isi face efectul cam in 2 ore..

O zi buna.
0
12-06-2011, ora 00:48
vic1955
Nu este medic/terapeut
vic1955
Lucia, deja scrii doar ca sa te afli in treaba, comentariile tale sunt anoste, fara finalitate, banale, bazate pe ce a facut vecina, sora, fratele etc. Cei care intreaba isi pun speranta in raspuns.Pacat.Poate iti incerci talentul epistolar in alta parte.

kukingrid
xanaxul da dependenta, cu atat mai mult in cazul rudei dvs care ia de 2-3 ani, ptr un bun rezultat doza trebuie marita. Nu o faceti fara avorbi in prealabil cu medicul caruia trebuie sa-i spuneti si despre Movalis si Midocalm sau Tramadol, sunt toxice ptr organism luate asa de mult timp continuu, are nevoie de protector ptr stomac, ficat.
adresati-va cu incredere medicului ptr revizuirea tratamentului.Multa sanatate
0
12-06-2011, ora 13:36
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua doamna vic1955,

1.de multe ori, urez sanatate si
astfel aflu si eu raspunsul TAU.care Uneori sau DE MULTE ORI nu zic mare lucru:
te citez:
"Nu o faceti fara a vorbi in prealabil cu medicul caruia trebuie sa-i spuneti si despre Movalis si Midocalm sau Tramadol"
pai, TU nu, tot in treaba te afli?!?...
omul vrea raspuns NU sa--l trimiti la medic.
asta stia si el..!?!

2. multi cer pareri, de genul:
"a mai trecut cineva prin asa ceva?".
si eu, la acest lucru..m-am gandit...

3.DE CE imi citesti raspunsurile?!?
nu-s pt. tine in niciun caz.

CE TIE NU-ti PLACE, ALTUIA NU-I face.

..tot asta faci si TU..dar, eu nu-ti citesc raspunsurile..ca
de fapt NU am ce..

O zi buna sa ai.
0
12-06-2011, ora 15:01
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ma uit acu la un film:
"Luke Fowler - What You See Is Where You're At (2001)"

"Cea ce vezi este locul in care te afli (ai ajuns)". Si ai ajuns "acolo" fiindca ai avut niste experiente personale si ai luat anumite decizii, deci ai un anumit bagaj informational, obiceiuri, perspectiva asupra vietii etc.

Asta e omul, trebuie sa il iei (eviti) asa cum e, cu majuscule, binecuvantari, sfaturi, solutii.
O fi inchis la Politie?
0
06-07-2011, ora 20:32
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Mai repede i-ar trebui un soporific, un produs special pentru somn si un tratament antiimflamator.Parerea mea...Ceva gen Stilnox, luat atuci cans se urca in pat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul