insomnie... pe fondul stresului

02-05-2012
valentin.n
Nu este medic/terapeut
valentin.n
Buna ziua,

Rog ajutor, postez pentru prima data pe acest forum.
La inceputul acestui an pe fondul stresului pricinuit de mutarea intr-o alta locuinta (zgomot de la vecini) m-am capatat cu o insomnie.
La inceput nu am stiut cum sa o tratez si am incercat prin diverse ceaiuri/tincturi : valeriana, roinnita, musetel leventica... pastile bien dormir... passiflora - nu au avut efect.
Am fost la medicul de familie am facut toate analizele posibile :sange, urina, ficat si au iesit foarte bine, insa problema cu insomnia contiunu.La sfatul medicului de familie am luat gerodorm pentru vereo 2 saptamani (am dormit foarte bine insa mi-a creeat o oarecare dependenta).
Am reusit sa trec si peste acesta etapa, am facut sedinte de acupunctura care m-au ajutat (reusisem sa dorm in toate cele 10 zile de acupunctura cate 4-5 ore pe noapte).Cum am intrerupt aceste sedinte de acupunctura au reinceput noptile de nesomn.
Dupa alte doua saptamani care au variat ori prin somn bun (4-5 ore) orin prin insomnie totala, m-am hotarat sa merg la un medic psihiatru.
Am fost, si am inceput un tratament cu Trittico, in prima luna am mers cu 2/3 dintr-o pastila de 150mg administrata seara inainte de culcare.Rezultatele nu au fost grozave insa a fost mai bine ( am avut 5-6 nopti nedormite toatal insa am avut si nopti cu somn si de noua ore.
Dupa prima luna am fost la control si impreuna cu medicul psihiatru am marit doza la 1pastila de 150mg administrata seara.
Aseara in a 10 zi de 1pastila am avut din nou o noapte nedormita total. Fac mentiunea ca in paralel cu trittico am urmat si o reteta homeopata cu Arsenicum Album.
Intrebarea mea este daca pot sa mai iau ceva in paralel cu aceste medicamente : de orice natura...
4 comentarii
0
04-05-2012, ora 17:22
valentin.n
Nu este medic/terapeut
valentin.n
Mr. Nick te rog sa ma ajuti.
0
28-05-2012, ora 12:21
andreea133
Nu este medic/terapeut
andreea133
exact asa am patit si eu, eu iau in paralel si melatonina si o sa vezi ca o sa te ajute, ia melatonina cu trttico 2/3 si o sa treci peste daca nu o sa te mai tot muti asa cum am facut-o eu.te rog sa imi spui cum mai esti poate ma ajuti si pe mine:(
0
20-06-2012, ora 18:37
Neacsu
Nu este medic/terapeut
Neacsu
Si au am avut o perioada in care veneam foarte obosita de la serviciu si nu puteam dormi pentru ca vecinii ma trezeau noapte de noapte cu orgiile lor sexuale, si asa am facut un fel de "episod psihotic acut". Evident ca am ajuns la psihiatrie. Mai intai mi s-a pus diagnosticul de tulburare schizo-afectiva. Am inceput sa iau tratament cu Seroquel, apoi cu Zyprexa (de la care m-am ingrasat imediat 15 kg, si nu prea le-am mai putut da jos) Am trecut apoi pe Seroquel XR, apoi Abilify. Acum, nu stiu de ce, nu mai pot dormi. Am incercat cu Imovane, Sanval, Dormicum, Bien Dormir, melatonina, ceaiuri, passiflora. Dar singurul care a dat rezultate a fost Sedatif PC. Incearca si tu!
1
10-01-2014, ora 16:49
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Dl Valentin,

V-as recomanda, pe langa medicatie, si intervetie psihoterapeutica.
Terapia cognitiv-comportamentala pentru insomnie este o interventie foarte eficienta, deoarece, in cele mai multe situatii, cauzele insomniei sunt ganduri si comportamente invatate, care pot fi dezvatate si inlocuite cu ganduri si comportamente care sa favorizeze somnul.
Exista multe tehnici psihoterapeutice validate stiintific in cazul insomniei si, poate chiar sa puteti renunta la medicatie.
De asemenea, exista si programe online de interventie psihoterapeutica pentru insomnie, care sunt la fel de eficiente ca cele fata in fata.

Toate cele bune,
Psiholog Gentiana Nita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  •