insomnii

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
am 64 de ani si dorm f. prost.sunt nevoita sa iau din cand in cand nitrazepam.dar de teama sa nu devin dependeta iau f.putin{respectiv cate o jumatate de pastil de 2, 5 mg.} si nici asa nu dorm mai mult de 4-5 ore cat ar fi normal sa dorm la varsta aceasta stiut fiind ca varstnicii dorm mai putin.?Tot eu m-am interesat si despre ce as putea face pt. marirea apetitului si am uitat sa precizez ca aaam 48 de kg. la o inaltime de 1, 55m.
Cu multumiri,
d.z.
3 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
1. Nitrazepam este un inductor al somnului cu durata de actiune de aproximativ 4 ore. Aceasta inseamna ca Nitrazepam e capabil sa ne faca sa adormim, dar nu da un somn de durata mai lunga. Alte somnifere (eliberabile numai cu prescriptie) sunt folosite in situatiile in care cineva adoarme, dar se trezeste in puterea noptii.
2. Dependenta la nitrazepam nu este corelata atat cu doza cat cu priza zilnica. Riscul de dependenta apare dupa folosirea zilnica timp de aproximativ 3 saptamani si este practic acelasi in folosirea a 1/2 tablete cu folosirea a 4 tablete zilnic.
3. Perioada "normala" de somn este de 8 ore din 24 si scade cu varsta. Exista abateri "normale" de la "normal". Problema normalului in medicina e un subiect de abordat cu alta ocazie, dar in orice caz daca cineva doarme doar 4 ore pe noapte si se scoala odihnit este posibil sa fie intr-o situatie normala care nu are nevoie de vreun tratament medicamentos.
Sanatate va doreste
Mihnea DRAGOMIR
www.doctordragomir.ro
0
17-11-2005, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Insomnia poate fi secundara unei depresii, mai ales ca mentionati si o lipsa a apetitului. Daca aceste probleme nu sunt de ani de zile ci mai degraba de luni si sunt insotite si de o scadere a chefului de viata si de o lipsa de energie care a aparut cam in aceeasi perioada si nu va lasa sa faceti lucrurile asa cum le faceati cu ceva timp in urma, adresati-va unui psihiatru. Daca insomniile au drept cauza o depresie, firesc ar fi sa tratati cauza.
0
20-11-2016, ora 05:12
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Recomand sedinte de psihoterapie(pentru tratarea cauzei)si 2capsule de biendormir cu melatonina cu 1ora inainte de culcare.
"Din dragoste de oameni pentru oameni"psiholog-psihoterapeut-psihopedagog Nedelcu Tatiana Marilena
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •