insuficienta cardiaca cls. II modificata in cls. I ?!

04-07-2010
nicusor badoi
Nu este medic/terapeut
nicusor badoi
As dori sa imi spuna si mie cineva o parere de specialist, daca este posibil ca o boala precum este insuficienta cardiaca congestiva clasa II spre III (fibrilatie atriala cronica cu AV medie) se poate imbunatati dupa 10 ani in clasa I NYHA?

Ma intereseaza acest lucru intrucat doctorita cardiolog care a eliberat scrisoarea medicala a inscris in aceasta clasa I aferenta acestei boli si ritmul inimii AV - 90/min neregulat, ca sa mi se taie pensia pe nedrept intrucat nu am dat spaga. Este nou venita in spital anul acesta si este singurul cardiolog din spital si se considera probabil unica in spital si isi da mare importanta din acest considerente.

Vreau sa ma ajutati, va rog din suflet, cu pareri utile, pentru ca vreau sa contest acea scrisoare medicala in 30 de zile (inainte de emiterea deciziei de pensionare) si sa cer de la spital copie de electrocardiograma (EKG) pe care am facut-o si sa fac si alte demersuri juridice pentru a contesta masurile abuzive.

Daca ma puteti ajuta cu sfaturi medicale, astept cu mutlumiri parerile dvs.
6 comentarii
0
04-07-2010, ora 23:48
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Ti-a trimis un mesaj privat.
0
06-07-2010, ora 08:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Poti face din nou un control si investigatii la un cabinet particular de cardiologie, intr-un centru universitar, la un cardiolog renumit, fara sa spui despre ce este vorba.se va vedea daca diagnosticul stabilit initial este corect sau cel de acum.oricum, daca vei contesta, vei fi obligat sa faci si alt control paralel.
0
06-07-2010, ora 08:45
nicusor badoi
Nu este medic/terapeut
nicusor badoi
Multumesc pentru indrumare. Vroiam sa stiu totusi, daca este posibil cel putin teoretic ca boala cuiva de insuficenta cardiaca de clasa II NYHA sa revina la stadiul clasei de I NYHA.
Mentionez ca primul dignostic a fost stabilit in anul 2001 sau 2002 (nu am hartia in fata) chiar de spitalul Fundeni in care este inscrisa clasa a II-a, iar acest diagnostic a fost continuat periodic pana in prezent.
Este posibil ca in in anumite momente starea de sanatate sa fie mai buna si sa nu iasa la EKG starea generala mai grava?
0
06-07-2010, ora 19:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu, daca acum 9 ani diagnosticul stabilit a fost de insuficienta cardiaca std. II spre III, si la controalele ulterioare s-a mentinut acest diagnostic, atunci asta este. Nu se poate reveni la un stadiu inferior.altfel n-ar mai exista terapia interventionista cardiaca, transplantul cardiac. Se poate evita agravarea I.C., aparitia complicatiilor, se poate, prin terapie adecvata si eliminarea factorilor precipitanti si agravanti ai acestei boli, sa se obtina o imbunatatire a calitatii vietii, dar stadiul bolii ramane acelasi o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. Pentru comisie de ce nu te-ai adresat din nou Spitalului Fundeni ?
0
14-07-2010, ora 11:26
nicusor badoi
Nu este medic/terapeut
nicusor badoi
Multumesc din nou pentru lamuriri. As mai avea o ultima intrebare. Mi-a recomandat cineva un doctor cardiolog renumit ce vine la noi in oras din Bucuresti si la care as dori sa ma programez.

As dori sa imi spuneti daca m-as programa aceeasi zi pentru a efectua 2 seturi de analize cardiologice, la 2 medici diferiti, din care o ecografie cardiologica, si ce ar mai fi nevoie (eventual explorari functionale, precum si analize pulmonare pentru care am fost internat la spital la sfarsitul anului trecut), IN CAZUL ASTA NU EXISTA NICI UN RISC DE A FI AFECTATA SANATATEA?

Daca se pot face ambele analize in aceeasi zi, in functie de rezultatele obtinute, voi sti ce sa fac mai departe.
O sa cer ajutorul fiului meu jurist pentru a face, dupa caz, demersuri de reangajare (daca se stabileste ca sunt apt de munca) sau demersuri juridice de rezolvare pe cale amiabila a situatiei injusteori pe calea justitiei in cazul refuzului de a indrepta eventualele abuzuri.

Va multumesc si astept un raspuns.

Cu deosebita stima.
0
16-07-2010, ora 08:52
nicusor badoi
Nu este medic/terapeut
nicusor badoi
VA ROG MULT, daca poate cineva sa imi dea un raspuns la ultima intrebare, v-as fi foarte recunoscator, ca vreau maine sa merg la consultatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.