insuficienta ovariana

22-05-2010
t_karyna
Nu este medic/terapeut
t_karyna
Am 25 de ani, problema mea hormonala se numeste hipogonadism gonadotrop, ca si tratament iau anticonceptionale, fara de care nu am menstruatie. La ultimele analize (dupa 2 luni de pauza de anticonceptionale) mi-a iesit estradiolul foarte mic, 9. Restul analizelor (FSH, LF, Prolactina, TSH, Free T4 ) au iesit in valori normale.
Intrebarea mea este daca o sa pot sa am copii? Multumesc
3 comentarii
0
23-05-2010, ora 08:52
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca doriti sa aveti copii, prima conditie este sa nu luati anticonceptionale. Ele sunt folosite pentru a impiedica sarcina, nu pentru a o favoriza si pot duce in timp la sterilitate. Un tratament prin acupunctura ar fi foarte indicat pentru ca ovarele sa functioneze la capacitatea lor.
0
23-05-2010, ora 12:38
t_karyna
Nu este medic/terapeut
t_karyna
Va multumesc pt raspuns. Anticonceptionalele le iau ca si tratament pt a avea menstruatie, stiu pt ce sunt folosite anticonceptionalele. Intrebarea mea era dc voi renunta la pastile, ovarele mele nu vor mai fi stimulate, dupa cum a indicat si rezultatul estradiolului, voi putea avea copii? Sau va trebui sa urmez un tratament ?
0
24-05-2010, ora 02:03
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticonceptionalele nu stimuleaza ovarele ci, dimpotriva, le blocheaza. Sangerarea pe care o observati se numeste sangerare de privatie si nu este o menstruatie adevarata, ci indusa de pauza dintre doua folii de anticonceptionale. Incercati sa nu mai faceti pauza si veti vedea ca nu mai apare nici "menstruatia", fiindca, asa cum spuneam, ovarele sunt scoase din functie si nu mai exista ritm lunar. Cu un grad de risc proportional cu durata de timp a folosirii anticonceptionalelor, situata de blocaj poate feveni ireversibila si, uneori, se instaleaza hipotrofia uterina, ceea ce duce la sterilitatea indusa de anticonceptionale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Insuficienta ovariana

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Disfuncția ovariană
  •