Intarziere ciclu menstrual raceala

28-05-2012
gbitzu
Nu este medic/terapeut
gbitzu
Buna ziua,
Ma confrunt si eu cu o problema delicata. Iubita mea are un cm regulat de 30 de zile, ultima mestruatie a fost in 20.04 si a durat pana pe 23.04, in data de 30.04 am avut contact sexual neprotejat, apoi am astepta sa treca perioada fertila si in data de 15.05 am avut un alt contact sexual neprotejat. Luna aceasta menstruatia trebuia sa ii vina in 19-20 insa nu a venit. In ultima saptamana ea s-a simtit foarte rau ( varsaturi, dureri in piept), a fost si foarte racit fapt pentru care a luat antibiotice ( Ospen, Augmentin ). Din cauza racelii poate intarzia menstruatia sau poate fi vorba de o sarcina? Precizez faptul ca in data de 26.05 am facut un test de sarcina de la ClearBlue care a iesit negativ si azi in 28.05 am facut un alt test care a iesit si acesta negativ, sunt facute prea repede testele sau nu poate fi vorba de o sarcina si s-ar putea confrunta cu alte probleme?
4 comentarii
0
28-05-2012, ora 14:44
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Ca sa ai un rezultat corect testul de sarcina il faci 2 saptamani de la episodul sexului neprotejat. Este posibil ca menstruatia sa i intarzie din cauza unei raceli severe, de la stres s.a. Cel mai bine, repetati testul dupa aceasta perioada. Pt un rezultat corect, un test din sange sau/si o consultatie ginecolo. Poate gasiti si o modalitate de contraceptie adecvata, daca sunteti parteneri stabili. Sunt multe din care puteti alege: pastile, inel vaginal, sterilet sau prezervativ.
0
28-05-2012, ora 14:58
gbitzu
Nu este medic/terapeut
gbitzu
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Folosim prezervativul, dar mai facem mici exceptii ( folosim metoda Coitus interruptus si metoda calendarului ), care luna asta ne dau batai de cap. Intr-adevar ea a fost si foarte stresata perioada asta din cauza ca a avut niste examene, plus raceala de care inca nu a scapat, ea fiind foarte sensibila. O sa facem un alt test peste cateva zile cand se implinesc 2 sapt de la contactul sexual neprotejat. Multumesc inca o data pentru sfaturi.
0
28-05-2012, ora 15:03
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Sunt si alte metode la care puteti apela, ca sa fiti mai linistiti..medicina moderna permite cuplurilor sa aleaga liber si sa gaseasca acea metoda, , care sa nu le dea batai de cap". Daca aveti intrebari sau nelamuriri legate de alte metode, ne puteti intreba.
0
22-01-2019, ora 22:32
Macedonia
Nu este medic/terapeut
Macedonia
Buna searaa poate ajuta și pe mine cineva. Am avut contact sexual neprotejat acum vreo 3 săptămâni trebuia sa îmi vina pe 17 luna aceasta dar mi-a întârziat 5 zile dar simptome am mă doare burta spatele și sâni. Dar menționez că am și o răceală acolo jos urinez fara sa simt și am dureri pe sezut. Credeți că pot fi însărcinată?? Va mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • De ce întârzie menstruația?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  •