Intarzierea menstruatiei

01-04-2017
DD99
Nu este medic/terapeut
DD99
Buna ziua!
Menstruatia mea nu e de regula cea mai regulata.Pana acum jumatate de an venea dupa 30 de zile, avand o singura intarziere de 4 zile inainte de primul act sexual.Dupa primul act sexual varia de la 28 pana la 30 sau 31 de zile.In luna decembrie venise dupa doar 26 de zile, iar in ultimele 2 luni dupa 29 de zile.
Menstruatia mea din aceasta luna trebuia sa vina miercuri, iar azi este sambata, deci a treia zi de intarziere.In mod normal, as asocia aceasta problema cu ultimul act sexual intretinut cu 2 saptamani in urma, desi nu stiu daca pot face asta deoarece a fost protejat:prezervativele nu s-au rupt, am fost in afara perioadei fertile, ejaculara nu a avut in loc in vagin, in prezervativ sau pe mine.
Totusi, am avut niste secretii ciudate.La prima urinare dupa actul in sine, am elimnat ceva asemanator unei spume cu balonase (ca cea facuta de sapunul lichid sau de gelul de dus), care din cate am citit se pare ca era datorata amestecului dintre secretia mea vaginala si lubrifiantul prezervativului.Mai spre seara, am avut o scurgere apoasa galben-maronie (cateva picaturi) pe chilot, iar in urmatoarele zile acele scurgeri sau deschis pana au ajuns albe cu o usoara tenta galbuie cand se uscau si cu o consistenta cremoasa.Desigur, la inceput erau abundente, dar acum sunt doar cateva dungulite pe chilot.
De asemenea, pot spune ca am avut parte de o perioada destul de stresanta in care eram nevoita sa ma pcup de probleme pana la ore tarzii timp de o saptamana, care din cate am citit, ar putea afecta menstruatia.La acest stres, s-a adaugat si stresul si ingrijorarile pentru intarzierea menstruatiei care au amplificat sentimentul.
Crezand ca ar putea sa fie o infectie, desi nu aveam cum sa o iau prin contact sexual deoarece a fost protejat, secretiile nu aveau un miros puternic si neplacut, nu aveam nici urinari dese si in cantitati mici si nici usturimi la urinare, am cumparat de la farmacie merisor si am inceput de azi tratamentul cu aceste pastile si pe langa acesta, am utilizat si ceai de musetel pentru spalarea acelei zone.
De asemenea, nu prezint simptome precum dureri de sani, dar in schimb ii simt putin intariti, am dureri lombare si de burta combinate cu usoare intepaturi asemanatoare menstruatiei, dar ea tot nu vine.Am acele secretii care imi dau alarme false cum ca este de faot menstruatia, cand de fapt nu e.
Azi am avut acele secretii foarte albicioase si laptoase care odata uscate au capatat o culoare usor galbuie.
Trebuie sa ma gandesc la posibilitatea unei sarcini(contactul sexual a avut loc in 19 martie)?Ce cauze ar putea avea intarzierea menstruatiei?Aceste simptome ar putea sa prevesteasca menstruatia ?
1 comentarii
1
01-04-2017, ora 18:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Mergeți și faceți un control ginecologic care vă va elucida problema. O analiză a secreției vă poate spune exact ce problemă aveți și pe baza ei vă poate da un tratament. Nu vă jucați cu astfel de probleme pentru că pot avea repercursiuni pe termen lung.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: