intepaturi la inima

28-10-2008
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
stie cineva de ce apar din senin apasarile in regiunea inimii si intepaturi de scurta durata care dau motive de ingrijorare?Iau calciu cu magneziu si distonocalm(la nevoie).Sa fie ceva si sa nu apara la ekg? Imi dau de gindit aceste manifestari.Medicul de fam zice ca nu am nimic pentru ca in mai la ekg nu a iesit nimic si de la cardiologie m-a trimis la interne pt analize.Eu continui sa am acele apasari, palpitatii si intepaturi.Nu stiu ce sa mai fac
75 comentarii 12 3 Înainte ›
1
28-10-2008, ora 15:19
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
lipsa calciului si magneziului pot fi cauza palpitatiilor tale. inima e sanatoasa. pe ekg se poate vedea si lipsa mineralele in functie de undele batailor inimii.
calciul si magneziul ajuta inima sa se contracte normal.
se amleioreaza la ditomoncalm? daca da atunci poate fi de origine nervoasa, sau neuro-vegetativa. adica, ti se intampla din cauza stresului. tot calciul si magneziu sunt sedative naturale ale sistemului nervos.
daca simti intelpaturi, junghiuri si daca dipar cand schimbi pozitia, nu sunt de la inima.
Alte cauze ale intepaturilor sunt: muchii intercostali, nevralgie intercostala, mesele copioase, esofagul, sanii, ect. O gramada. Nu te impacienta.
palpitatiil ele poti simti ca te sperii.
De la cardiologie te-a trmis la analize pt sange pentru ca inima ta este sanatoasa. Probabil camedicul vrea sa vada care e situatia mineralelor din corp.
0
28-10-2008, ora 15:46
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
multumesc pentru raspuns.am sa controlez starile astea caci atunci cind simt acele apasari caut sa nu ma asez sau sa shimb pozitia doar ma incordez.Dureaza pina trece dar nu as mai vrea sa iau distonocalm.Ma gindeam la e ecografie cardiaca.Luna trecuta am facut si o cadere de calciu iar de sperietura aproape ca nu se mai simtea pulsul
0
28-10-2008, ora 18:53
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
schimba pozitia cand apar intepaturile, nu te mai incorda. junghiuril eintercostale pot aparea de la lipsa de calciul, nu ajunge calciul la muschii intecostali.
exista riscul ca, tu, avand o lipsa de calciu care iti da anumite manifestari reale, sa te sperii atat de tare incat sa amplifici starea si sa faci atac de panica. e o linie usoara intre simptome "reale" si simptome "imaginare". Am avut si eu la fel, mi se pare ca tot timpul ma inteapa inima, de dimineata pana seara. inima cand e bolnava, din cauza durerii atat de mari nu mai poti nici sa respiri.
0
29-10-2008, ora 12:30
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Multumesc din nou pentru raspunsuri.Calciu la analize a iesit in limite si o perioada nu am mai luat dar acum am inceput sa iau din nou.nici nu stiu ce sa mai cred ca mai sint si alte simptome cum ar fi ameteala, oboseala, palpitatiile, si noaptea uneori ma trezesc speriata din cauza lor.med de fam spune ca e pe fond nervos dar eu si pe strada am impresia ca obosesc si trebuie sa ma asez, nu pot sta mult in picioare si uneori am impresia ca imi pierd echilibrul daca nu ma sprijin de cineva, si intru in panica desi stiu ca nu e bine.Am dureri si dupa ceafa cind fac efort si in general sint o pers activa.Am luat si magne b6 si euro vita am incercat tot felul de pastile si prep cu calciu si ma intreb daca nu cumva nu e de la lipsa de calciu.
1
12-02-2009, ora 05:14
SirX
Nu este medic/terapeut
SirX
hmmm Dani si eu simt ca tine.si maine ma duc la cardio...dar la mine nu tine...inteapa si gata...si pe mine ma inteapa in mana stanga.mai ma inteapa si dreapta si faza este...ca imi tremura si muschii..de pe mine adika nu stiu cum sa zic..sper sa intelegeti...de la ce o fii ?dar eu recunosc ma panichez foarte repede :(
0
12-02-2009, ora 12:27
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
sirxtrem sint curioasa ce ti-a spus la analize.Sper sa fie altceva decit o boala de inima, poate e pe fond nervos din cauza suprasolicitarii sau a stresului.Multa sanatate.
0
13-05-2009, ora 23:32
me_andreea
Nu este medic/terapeut
me_andreea
buna. ma numesc andreea si am 18 ani.de vreo 3 zile am intepaturi in zona inimii.ma apuca din senin...si ma inteapa numai in momentul in care trag aer.trebuie sa spun ca am probleme cu calciul si magneziul, faceam destul de des caderi de calciu (de vreo doua luni nu mai fac asa des).dar am facut spre exemplu aseara.cand iar am avut intepaturile.eu sunt si cam fricoasa...de fiecare data fac atac de panica.incerc sa ma controlez.va rog, daca ma puteti ajuta cu vreun sfat.
0
19-05-2009, ora 21:03
aaddrriiaannaa
Nu este medic/terapeut
aaddrriiaannaa
buna ma numesc adriana am 33 de ani am junghiuri in piept. am fost la medic si mia spus ca la inima nu am nimic.ma apuca din senin si sunt de scurta durata(2-3 secunde).in acele momente uneori fac si atacuri de panica(am palpitatii si tremur).am probleme cu coloana si am fost diagnosticata cu tahicardie.as dori daca ma puteti ajuta cu un sfat(daca este de la inima sau poate sa fie de la coloana?)
0
20-05-2009, ora 00:40
me_andreea
Nu este medic/terapeut
me_andreea
buna adriana.m-am documentat si eu despre ce poate fi vorba...dupa cum vezi mai sus si eu am avut niste probleme..numai ca pe mine ma tineau 10 minute chiar.poate fi vorba de junghiuri intercostale...care nu se duc asa usor.asta daca te inteapa in lateral.si spun ca poate fi despre asta vorba mai ales ca la tine tin asa putin.si eu fac atac de panica...mai des.e f aiurea, stiu.asta nu poti controla decat tu.este bine si ca ai fost la medic.totusi, daca ai junghiuri in capul pieptului..mai da o fuga la un alt medic..sa nu aibe legatura cu tahicardia.iti doresc multa sanatate!
0
20-05-2009, ora 19:55
aaddrriiaannaa
Nu este medic/terapeut
aaddrriiaannaa
Buna Andreea!am fost la mai multi medici si toti m-au asigurat ca nu este de la inima, mi-au spus ca este de la coloana.am fost si la un neuro psiholog si la reumatolog dar simptomele sun aceleasi.am fost internata in spital, mi s-au facut tot felul de teste si analize, dar totusi nu ma simt bine.cateodata am senzatia ca ma sufoc de parca ma strange cineva de gat si mi s-a spus ca este de la nervi.si eu iti doresc multa multa sanatate!
0
20-05-2009, ora 23:45
me_andreea
Nu este medic/terapeut
me_andreea
mersi mult.uite, sincer sa iti spun, si eu ar trebui sa ma duc la un neuro psiholog.am o problema...atunci cand fac atac de panica, simt o presiune la cap.si ma sperie gandul ca as avea ceva.si apropo de asta, cateodata ma mai gandesc ca am ceva la cap/ inima si ca o sa patesc ceva rau sau chiar mor.e foaaaaaaaaaaarte aiurea.ma autosugestionez si mi se face rau numai gandindu-ma.nu stiu ce sa mai fac.probabil sunt si noptile nedormite de vina sau stresul (mai am si bacalaureatul).multa sanatate iti doresc si tie!
0
28-05-2009, ora 10:47
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
inca odata multumesc pentru raspuns inocent, dar au reaparut iar intepaturile in zona inimii si asta ma sperie rau de tot.Am luat si calciu si magneziu dar degeaba.Medicul de familie spune ca e distonie neurovegetativa dar eu nu stiu ce sa mai cred.o perioada nu am mai luat distonocalm si acum de doua zile ma inteapa iar inima si mi-e teama sa nu fie ceva serios, chiar daca am facut ekg anul trecut si a iesit bine.Altii zic ca e de la anxietate, caci am si stari de neliniste si agitatie.Totusi ma nelinisteste si nu imi da pace gindul ca ar putea fi o problema la inima.
0
06-06-2009, ora 21:28
alecom
Nu este medic/terapeut
alecom
salutare tuturor. voi ce fel de persoane sunteti? (anxiosi, etc?). sanatate!
1
07-06-2009, ora 00:19
me_andreea
Nu este medic/terapeut
me_andreea
buna alecom.nu stiu sigur la ce te referi.dar eu am des stari de anxietate...probabil efect al atacurilor de panica de care am parte atunci cand ma gandesc ca as avea ceva rau si ca mi se poate intampla ceva grav. sanatate si tie!
0
13-06-2009, ora 19:56
alecom
Nu este medic/terapeut
alecom
buna! am intrebat despre ce fel de psihic au cei ce acuza aceste intepaturi pentru ca si eu le am de ceva timp si sunt un tip destul de anxios. am facut controlul cardiologic de rigoare, la 2 doctori diferiti ca sa ma asigur intr-un fel ca totul e OK.unul din doctori mi-a spus ca nu am nimic, cel de-al doilea mi-a pus dagnosticul de distonie neurovegetativa cu tratament calciu lactic, extraveral si aspacardin. m-am linistit doar cateva ore dup[a control dupa care iar au inceput :( . si eu am mici atacuri de panica, si ma gandesc destul de des ca as putea avea ceva grav. sanatate
0
14-06-2009, ora 12:55
SirX
Nu este medic/terapeut
SirX
alecom am 23 de ani de vreo jumate de an am intepaturi ca tine dar pe mine ma mai inteapa si in mana si picior stang si deobicei cand nu dorm regulat mi se intampla...am facut eco inima...akg inima(scuze nu stiu exact xum se scrie), analize toate si nu ma iesit nimika...am avut si eu atac de panica si ai grija sa nu iti creasca si tensiunea.pe mine cand a inceput sa ma doara mana stanga vreo 2 saptamani cred ca ma gandeam prea mult acolo...seara de seara ma lua cu caldura de urechi in spate si nod in gat.La mine care este mare problema.am de multe ori circulatia proasta...poate si tzie din cauza asta se intampla.am picioare reci, maini reci si cineva ma zis ca se poate si de la circulatia proasta sa vina intepaturile in mana, picior si in zona inimi.sanatate
0
14-06-2009, ora 16:28
alecom
Nu este medic/terapeut
alecom
salut SirXtrem. nu cred ca am probleme de circulatie, nu ma inteapa (inca) mainile sau picioarele, cu tensiunea stau OK, am avut si nod in gat acum cativa ani, dar a trecut de la sine, fiind tot pe sistem nervos, dupa controlul organic la ORL cu rezultat negativ mi-a trecut. si eu as zice ca daca te gandesti prea mult la anumite organe te iau durerile... tie cine ti-a zis ca ai circulatia proasta? la 23 de ani ar fi cam devreme.sanatate
0
15-06-2009, ora 16:44
ciolyela
Nu este medic/terapeut
ciolyela
Am si eu o intrebare, in ultima perioada tot m-a intopat inima si simteam cum durea se irediaza spre mana stanga. Am facut analizele de sange si mi-au spus ca am calciu si magnezu normal numai ca sunt un pic anemica, Am facut un EKG insa la un doctor specialist in interne si mi-a zis k asta ar fi din cauza anemiei si as avea suflu sistoli gradul 1. Cat de grav este acesta si care ar cauza intepaturilor?Motivez ca am 20 de ani, nu fumez, nu bea cafea, de stresat ma stresez ca toata lumea.
0
16-09-2009, ora 21:22
dienuka
Nu este medic/terapeut
dienuka
Buna seara! Stiu cum este sa ai aceste stari si stiu acest lucru de ani buni, desi am numai 22 de ani. Este intr-adevar o problema aceasta anxietate. Am facut nenumarate analize si la inima, la plamani, la cap, la ORL, la ginecologie si asa mai departe cred ca am ajuns peste tot. In momentul de fata iau un tratament pentru anxietate, care nu este foarte stralucit. Sincera sa fiu niciodata nu pot sa zic ca au fost vreo minunatie aceste medicamente. Si da, conteaza foarte mult cum gandesti. Multe din aceste stari sunt somatice. Totul tine de noi. Este foarte important sa te poti controla. Totul porneste de la modul de gandire. Sa nu uitam ca sunt oameni care sunt sanatosi si totusi pica din picioare din cauza gandurilor negre si oameni care au boli grave si datorita unui psihic bun isi ameloioreaza situatia. Numai bine si sanatate multa!
0
07-12-2009, ora 11:47
annabella_vali
Nu este medic/terapeut
annabella_vali
Buna ziua!eu am intepaturi foarte dese la inima, ma confrunt cu ele de ceva ani buni, si mi se zice tot timpul cand fac un ekg ca nu am nimic la inima.Totusi cand ma inteapa la inima iau cate un extraveral, si imi mai inceteaza, insa ma pierd foarte repede si fac atac de panica nu stiu ce sa mai zic sau ce sa cred.Mi sa zis ca e pe baza de nervi am primit tratament aspacardin, magne-B6, fier, altu zice ca de la anemie, spuneti-mi voi mie ce sa mai cred?De multe ori cand ma inteapa mie frica sa nu fac infarct, nu mai am curaj sa merg pe strada singura de frica sa nu lesin sau stiu eu sa nu mi se intample ceva rau.ATACUL DE PANICA NU STIU CUM SA-L TRATEZ PENTRU CA E PREA DES...
0
22-12-2009, ora 02:11
Dominic
Nu este medic/terapeut
Dominic
conteaza foarte mult in ce parte simti intepaturiile-in piept sau in partea stanga?in caz ca nu le simti in piept este un lucru bun, pentru ca nu este dela inima!deaceea EKG iti iasa bine pt ca nu ai nimic la inima.intepaturiile pecare le simti nu sunt pe baza de nervi, nu au nici o legatura.in schimb au legatura cu psihicul, panica, incearca sa nu te mai panichezi pentru ca intepaturiile pecare le simti nu inseamna ca o sa faci infart!sunt niste simple aschemii..chiar si eu am asa ceva de ani de zile si nu le dau importanta pentru ca nu sunt periculoase..


iti urez multa sanatate!
0
22-12-2009, ora 03:59
annabella_vali
Nu este medic/terapeut
annabella_vali
dominic...eu am intepaturi de parca ar fii mai multe ace si in piept, si la inima, dar dupa cum am zis ekg e bun.de ce oare sau care poate fii cauza atunci?
chiar si daca ies brusc de la o temperarura la alta simt tot asa
0
27-12-2009, ora 20:51
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
in revista Sanatatea de azi, numarul din Ianuarie 2010 (care a aparut deja pe piata) este un articol f bun despre intepaturile la inima. Iti spune de ce apar si daca e sau nu inima de vina. E super! Ar fi bine sa il citesti si tu.
Cele bune si un an nou frumos!
0
27-12-2009, ora 20:59
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
Si inca ceva, pt l68dani@yahoo.com, inima nu "inteapa". Daca e vreo problema la inima o simti sub forma de "durere". Distonia neurovegetativa este un fel de fragilitate de transmitere a impulsurilor nervoase, de la sistemul nervos catre organe, in cazul asta inima. Te-as intreba, esti o persoana hipersensibila? Adica, te intereseaza mult parerea celor din jur? Sau te emotionezi repede? Distonia neurovegetativa apare in principal pe un fond genetic de genul asta. Trebuie sa ai grija, sa ai o viata frumoasa, un stil de viata sanatos, si cat mai putin stres. Ai grija pe cine lasi langa tine, persoana iubita, prietenii.. si ce mediu alegi. Toate trebuie sa iti priasca si sa te satisfaca. Pup
0
30-12-2009, ora 08:32
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Buna innocent.Sunt o persoana hipersensibila, as zice ca ma consum cateodata din fleacuri, dar incerc sa le controlez.In ultimul timp am reusit cat de cat, dar nu in totalitate.Am renuntat la distonocalm, incerc sa nu mai dau importanta asa mare manifestarilor astea dar nu e asa usor.Cand iau calciu si magneziu ma simt ceva mai bine.Am mai spus ca ma sperie palpitatiile, senzatia ca inima bate mai repede (de exemplu in urechi-e ca un zgomot), sau cand se zbate tampla dreapta minute in sir.E o senzatie de discomfort, ceva ce ma nelinisteste.Ce ar putea fi?E manifestarea stresului, e distonia neurovegetativa?Nu stiu ce sa cred.Toate cele bune!
0
06-01-2010, ora 13:01
SirX
Nu este medic/terapeut
SirX
Dani incearca sa zici cand simti simtomele.sa iti pui in cap ca esti sanatos si ca inima iti bate daca nu ar bate ai fii mort.palpitatile sunt ceva normal la varsta noastra frageda.si eu am simptome ma doare in stanga in piept am intepaturi in spate ma doare in picior mana stanga acuma ma ia si in partea dreapta in piept durerea, iau pastile ca toata lumea zice ca'i racela intercostala dar degeaba.si inca ceva macar 30 de minute din zi gandestete ca esti santos si ridicati moralu sus.eu cu inima nu mai am treaba.si totusi la mine poate fii si alceva, eu am amigdalele umflate si pot avea reumatism de am durerile astea.si la ce'i care ii mai dor mana sau picior stang sau in piept sa stiti ca daca sunteti soferi si ati mers cu geamu deschis mult sau ati tras curent sau daca aveti simptomele sa iesiti de la cald la rece si va doare ii REUMATISM si de ala nu mai scapi cu nimika...doar de ameliorat...si va sfatuiesc sa incercati BenGay Verde.SI VA ZIC LA TOTI NU'i DIN CAUZA INIMI NU VA MAI PANICATI !!!DACA VA PANICATI MULT O SA AJUNGETI HIPERTENSIVI DE LA STRES SI INCA CEVA CAND AI PROBLEME CU INIMA RESPIRI GREU, OBOSESTI ffffff REPEDE--Deci daca nu aveti astea NU AVETI CU INIMA !Mersi si sper sa va ajute ce am scris...sunt la lucru si am scris'o in graba !SANATATE MULTA VA DORESC LA TOTII si MIE !:))
1
06-01-2010, ora 13:20
SirX
Nu este medic/terapeut
SirX
AAA si uitasem sa precizez DACA VA DOARE CEVA NU MAI CAUTATI PE NET CE VA DOARE.CA SI DE LA ASTA PORNESTE CAND CITESTI PE NET SI AI SIMPTOME CA BOLILE CE LA CAUTI TE DOARE CE CITESTI DECI NU ITI CAUTA DURERILE SI NU CITi DIN MEDICINA !!!MERSI ;)
0
07-01-2010, ora 17:05
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
Din ceea ce spui tu rezulta mai degraba ca totul este pe fond nervos. Ce inseamna asta? In primul rand faptul ca nervii tai sunt foarte solicitati, ca sistemul tau nervos este tensionat. Din ce cauza? Pai nervii sunt cel mai mult solicitati atunci cand esti stresat/a. Cand vezi in jur numai probleme, mai ales daca esti si o persoana hipersensibila. Sistemul nervos devine excitant si atunci cand fumezi, bei alcool, ciocolata, cafea; cand nu te odihnesti suficient. Un medic spunea odata ca un om este cu adevarat stresat atunci cand nu se simte compatibil cu mediul sau. De aia e bine sa te gandesti ce iti doresti si daca ceea ce primesti te satisface. Poate esti nemultumit/a de viata ta, de prieteni, de mediu, poate unele persoane te-au dezamagit, poate serviciul nu este cel pe care ti l-ai dori sau crezi ca poti mai mult. Multe lucruri te pot stresa.
Te simti mai bine cand iei calciu si magneziu pentru ca ambele sunt "sedative naturale" ale sistemului nervos. Ajuta nervii sa se relaxeze si ca urmare tu functionezi mai bine. Plus de alta, magneziul este foarte important pentru muschiul inimii.
Dar nu este bine nici sa exagerezi sa iei aceste minerale. Calciul in exces se depune pe peretii arterelor, ingrosandu-le. Astfel, in timp, face rau inimii pentru ca sangele nu va mai circula cum trebuie.
Cel mai bine este sa iti linistesti nervii.
Cum poti face asta?
Pai in primul rand relaxarea. Gaseste lucrurile care te relaxeaza, care te destind, care te fac sa te simti bine, si secretul este sa le faci cat mai des. O baie cu sare, o lumanare parfumata aprinsa seara inainte de culcare cand iti limpezesti gandurile, o muzica preferata, o carte buna, o intalnire cu prietenii, un film bun, o plimbare, sunt foarte multe lucruri. Important e sa le faci.
Ce te mai ajuta? Alimentatia. Hipocrate spunea ca alimentatia este principalul nostru medicament. Decat sa iei distonocalm (la care am inteles ca ai renuntat F bine) mai bine fa-ti un obicei sa bei zilnic ceai de sunatoare. Oamenii de stiinta considera ca sunatoarea concureaza cu prozacul, fiind denumita si "prozac natural". Nu te gandi ca dupa un ceai de sunatoare gata, toate vor trece. Dar vei incepe sa simti efectele dupa aproximativ 1 saptamana. E un inceput, nu? Decat sa nu faci nimic..
Mai poti manca alimente care calmeaza sistemul nervos. Adica alimente bogate in calciu, magneziu, si alte minerale. De exemplu, nuci, alune, seminte, foarte bogate in magneziu. Inlocuieste painea alba cu paine cu taratze. Manaca cereale. Manaca salate, fructe si legume.Scrie-ti pe foaie mancaruri sanatoase care iti aduc un aport important de minerale si vitamine. Schimba-ti stilul de alimentatie.
Apoi ar fi bine sa reduci alimentele care "fura" calciul si magneziul din oragnism. Sarea de exemplu, si zaharul rafinat. Apoi cafeau si celelalte care contin cofeina. Ceaiul verde si negru, iarasi o problema.
Apoi iesi la aer. Obisnuieste-te sa mergi mult pe jos. Mersul pe jos este recomandat si persoanelor cardiace, a caror inima este bolnava. Dar apoi pentru oamenii normali... Mersul e cea mai buna forma de miscare, este un medicament. Dar trebuie sa te obisnuiesti, trebuie sa faci lucrurile astea, nu doar sa ti le fixezi in cap. De aia tre sa te gandesti maiputin, si sa actionezi mai mult.
Apoi, scapa de stres. Incearca sa iti rezolvi usor, asa cum poti, problemele. Ceea ce te supara. Gandeste-te ca pentru toate exista o rezolvare. Vezi partea plina a paharului si nu partea goala. Gandeste-te ca poate tu treci prin lucrurile astea ca sa inveti ceva din ele, sa iti schimbi viata, sa o faci mai buna. Invata sa gandesti, fii mai pozitiv/a.
ce sa iti mai spun? In principiu linistirea sistemului nervos, acolo trebuie sa lucrezi.
Mai poti incerca aromoterapia. Alege un parfum de bergamota, de exemplu, care este pentru linistirea simturilor sau ceva care iti place si foloseste-l zilnic. Important este sa te apuci, efectele apar in timp.
Important este sa stai cat mai mult in lumina zilei pentru a se fixa vitamina D. E drept ca acum e iarna si nu este soarele puternic, dar chiar si asa cercetatorii spun ca 20 de minute de plimbat cu bratele si fata descoperite, ajuta vitamina D sa fie sintetizata in piele si astfel calciul sa se fixeze.

Ar mai fi si alte lucruri de spus, dar cred ca am scris destul si nu stiu cat mi se publica. Oricum, ideea ai inteles-o. Linistete-ti mintea, nervii, nu mai gandi asa mult, (ca probabil ca o faci), iesi mai mult la aer, gaseste-ti activitati care sa te relaxeze si toate cele spuse mai sus. Fa-ti o lista. Si actioneaza. Netratata, chesti asta se cronicizeaza si devine mai greu de tratat in timp. Si din moment ce ai scris pe forumul asta, pe care din cate vad il vizitezi constant, inteleg ca vrei o viata frumoasa si vrei sa depasesti aceasta perioada delicata din viata ta.
Eu sincer am incredere ca o vei face.Asa ca, hai pe cai !

Succes!
0
07-01-2010, ora 17:50
robykozak
Nu este medic/terapeut
robykozak
Buna si La multi ani!
Am citit cu atentie tot ce s-a scris mai sus. Si eu am unele simptome asemanatoare. Palpitatii, intepaturi in piept in partea stanga, uneori in spate. Rar simt ca imi amorteste mana stanga. In aceste momente ma panichez, incep sa-mi urmaresc pulsul, simt ca incepe sa creasca. Daca ma apuca palpitatiile seara inainte de culcare, uneori transpir tare. Am utilizat si calciu si magneziu. Am impresia ca ajuta sa scada simptomele. Parca simt ca daca consum cafea sunt foarte agitat. Folosesc propanolol de 10 mg. Daca inghit seara o pastila parca dorm mai bine. Recunosc ca simptomele sunt mai dese daca ma gandesc tot acolo, la puls, la ce simt. Am fost de mai multe ori la cardiolog. In general mi-au spus ca nu am la inima nimic. In decembrie am fost la un medic cardiolog care mi-a spus ca am un, , scurt circuit electric, , in inima si trebuie sa imi faca ablatie prin radiofrecventa, iar dupa aceasta interventie nu o sa mai simt palpitatii si puls ridicat.
Sanatate la toti
0
08-01-2010, ora 18:05
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Innocent, multumesc pentru sfaturi.Cunosc lucrurile astea, incerc cat de cat sa tin cont de ele, poate nu reusesc de fiecare data.Ceai de sunatoare beau de mult timp, nu stiu sigur efectele lui pe termen lung, nu stiu cat de bine face.Nu sunt paranoica, poate ma sperii mai usor din toate fleacurile.Cu framantarile interioare, cu stresul care pune stapanire pe tine e mai greu de "lucrat".E mult de discutat...Med de familie nu are timp, nici nu sta sa analizeze in amanunt.Atacul de panica(nici nu stiu de la ce a aparut)m-a facut ca si in ziua de azi sa nu mai am curajul sa plec la drum singura pe distante lungi, desi lupt cu teama asta.Nu m-am inchis in casa, am iesit caci n-am avut incotro, dar teama nu disparuse.Stiam ca un distonocalm echilibreaza, stiam ca tine in friu palpitatiile(cu ani in urma am avut probl cu tiroida), si chiar am incercat sa vad cum e fara el.De multe ori imi zic ca nefacand un tratament se va croniciza.Am incercat unul naturist, e eficace dar efectul nu e vizibil in termen scurt.Spui de serviciu?Aici poate fi problema.A fost...In fine, mi-ai dat o doza de optimism, serios vorbesc.Sanatate si inca odata multumesc de sfaturi
Adaugă un comentariu / răspuns
75 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • De ce apar palpitatiile?
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •