Internare involuntara

01-06-2017
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Buna ziua, tocmai a fost un articol in presa locala. Un bolnav psihic beat a fost dus de politie psihiatrie. El a reusit cumva sa fuga la scurt timp dupa dar in timpul evadarii s-a ranit in gard. In fine...

Intrebare mea este, daca asa cum in articol scria, un om nu poate fi tinut internat daca nu semneaza ca e de acord sa ramana internat. Scria ca l-au mai tot internat politistii in trecut dar la scurt timp dupa spitalul era nevoit sa ii dea drumul.

Daca e asa cum e cu atatia care stau internati peste o luna? La inchisi. E pt ca sunt tinuti de familie? Asta schimba cumva situatia?

Eu nu stiam sa fie asa legea.
14 comentarii
0
01-06-2017, ora 20:36
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Am mai gasit un caz asemanator care a fost dat la stirile nationale cu titlul " Un bărbat din Otopeni cu probleme psihice îşi terorizează vecinii" pe youtube. Ma surprinde sa citesc asa ceva, stiu de unii tinuti cu lunile chiar anii la psihiatrie inchisi pe langa Timisoara desi erau mult mai sanatosi sa zic asa decat aceste cazuri si isi doreau sa iasa.
1
01-06-2017, ora 21:30
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Pacientul adult trebuie sa isi dea consimtamantul pentru internare. Problema e ca omul psihotic, ca sa dau un exemplu, nu are ce consimtamant sa isi dea, doar e rupt de realitate macar partial, dar, daca e convins sa faca o mazgalitura pe post de semnatura, este suficient de bine. Apoi, poate fi tinut vreo 2 sapatamani.

Cei care stau mai mult sunt de obicei la sanatorii sau spitale penitenciar. Daca judecatorul spune ca nu ai avut discernamant cand ai comis o fapta este posibil sa fi internat la un spital penitenciar, iar de acolo se "scapa" mai greu..
0
03-06-2017, ora 09:00
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Multumesc pt raspuns! Nu stiam de acest termen de 14 zile nu e scris in legea internarii! Cred ca sunt multe defecte in lege si in cum e aplicata, din pacate, stau unii la spitalele sanatorii cu anii fara ordin judecatoresc, inchisi de familie, iar altii grav bolnavi ce necesita internare de durata stau max 2 saptamani
0
06-06-2017, ora 11:03
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Esti internat mai mult de 3 zile intr-un spital daca ai asigurare medicala. Daca nu.peste 3 zile esti externat. Sanatorii in care sa stai fara consimtamantul tau nu exista. Doar Sanatoriul de Nevroze Predeal, unde iti dai consimtamantul si platesti regimul hotelier. Deoarece acolo este regim deschis nu sunt primite persoane decompensate.Si trebuie sa tinem cont ca spitalele de psihiatrie nu sunt unitati medico-sociale.
0
06-06-2017, ora 22:43
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Si daca nu o fi legal, din pacate se practica, cred ca peste 50% din cei de la sanatorii nu si-au dat acordul sa ramana acolo!
0
07-06-2017, ora 08:09
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Care sanatorii unde se tine cineva fara consimtamant! Nu exista asa ceva...doar spitale de profil.
0
07-06-2017, ora 10:58
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Exista berechet, la fel cum exista si alte ilegalitati in sistemul romanesc de sanatate.
0
07-06-2017, ora 11:05
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Atunci dati un exemplu!
0
07-06-2017, ora 11:18
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Vezi pensiile de boala cum se fac in multe cazuri, la fel pot aranja rudele sa aiba pe cineva internat si tinut acolo. Si multe altele. In fine... crezi ce vrei, exemple ai putea gasi berechet in orice judet.
0
07-06-2017, ora 11:37
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Sunt foarte rare cazurile. Ce citim prin presa. Dar s-au facut multe controale, medici inculpati, asa ca nimeni nu cred ca isi mai risca serviciul pentru diagnostice fictive. Iar la Comisiile de expertiza medicala, evaluarile sunt foarte stricte.
0
07-06-2017, ora 11:59
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Oricum legea in sine e interesant de stiut, cele 14 zile maxime cat poate fi tinut cineva fara familie care sa il interneze, nu sunt trecute specific in legea internarii involuntare. La fel conditiile pt internarea in sanatorii, intelesesem ca is 3 internari la psihiatrie acuti. Dar nu sunt sigur!

Pt iesirea din sanatorii trebuie semnatura a mai multi medici intelesesem, nu poate iesi asa oricine dupa un nr de zile ca semneaza o hartie!

Asa este se mai fac pasi pt a starpi coruptia dar rasare peste tot si nu prea poate justitia tine pasul cu cate cazuri noi tot apar. Totodata si tentatia e f mare, probabil justitia nu este destul de dura, multi oameni nu ar face acte de coruptie si de frica, rolul proceselor pedepselor etc trebuind sa fie si unul de a preveni pe altii sa urmeze aceasi cale. Dar asta este deja alt subiect! Ce tine si de specificul romanesc!
0
07-06-2017, ora 13:41
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Nu exista decat un sanatoriu de nevroze si acolo nu te tine nimeni cu internare nevoluntara, deoarece regimul este liber, deschis. Acolo te duci de placere.Cred ca confundati sanatoriul cu spitalul de psihiatrie care e cu totul altceva.
0
07-06-2017, ora 17:32
vioreli
Nu este medic/terapeut
vioreli
Da am vericat se numesc spitale "psihiatrie cronici" nu sanatoriu! Dar de fapt tot ca un fel de sanatorii sunt!
0
07-06-2017, ora 20:34
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Se vede ca nu stiti cum e intr-un sanatoriu. Pacientul pleaca si cand doreste, se fac drumetii, excursii, sport, psihoterapie, seri de dans. Se plateste doar regimul hotelier. Iar acolo lumea vine ca intr-o statiune fara a fi conditionata. Nu se primesc insa aici cazurile grave care necesita internare intr-un spital.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul