Interpretare rezultate analiza Helicobacter la copii de 3 ani

27-03-2018
Mile
Nu este medic/terapeut
Mile
Buna ziua,

Am un baietel de 3 ani, si de 10 luni incoace a inceput sa refuze treptat sa manance carne, oua, si cam tot ce manca pana la 2 ani si 2 luni (aproximativ). Ciorbe, supe mananca acum foarte putin, am ramas la cartofi, orez, lapte cu cereale cu taitei, dar ca si cantitate foarte putin comparativ cu cat manca inainte. Carne si oua -refuz total de mai bine de jumatate de an. De aici a pornit o serie intreaga de analize la care a iesit doar o usoara anemie. am gasit acum 6 luni oxiuri, i-am tratat, la o noua analiza n-au mai iesit. Dar problema cu mancarea nu s-a rezolvat. Acum copilul are 3 ani si 12 kg.

Asa ca am inceput o noua serie de analize: la analiza de sange a iesit ca are helicobacter pylori: TG<70.0 mg/dl, TG :B/F: <200; CHOL 124 mg/dl, CHOL: B/F <200. Spuneti-mi, va rog, ce inseamna ? Medicul mi-a dat un tratament cu antibiotice si o multime de alte medicamente cu numeroase efecte adverse si atentionari asupra ficatului si rinichilor. Asa ca am facut si un test la scaun pentru helicobacter care a iesit negativ.
Ce sa fac acum, sa dau tratamentul copilului asa agresiv cm este 7 zile? sau...
Ce alta cauza ar putea fi pentru refuzul mancarii ?

Multumesc,
2 comentarii
0
27-03-2018, ora 12:10
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Uitati de Helicobacter !!! Cauza starii copilului trebuie cautata in alta parte ! Un medic pediatru va poate fii de ajutor. Succes!
0
27-03-2018, ora 14:03
Mile
Nu este medic/terapeut
Mile
Multumesc!
L-am mai intrebat pe pediatrul copilului despre asta, dar a tot spus ca nu e inca cazul sa ne ingrijoram... Au intervenit apoi racelile si uite asa a trecut timpul.
Mergem din nou maine sa mai cautam.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul