Interpretare rezultate analize

19-09-2007
CRISTINA CERNAT
Nu este medic/terapeut
CRISTINA CERNAT
Buna seara,
Ma numesc cristina, am 32 ani si am si eu o mare problema.am facut analizele anuale obligatorii si am mai multe analize care nu se incadreaza in valorile normale si v-as ruga daca ma puteti ajuta.analizele sunt urmatoarele:mxd%=11.9(3-10%);rdw-sd=13.5(37-54fl); mpv=10.1(13-43%) si v-as ruga sa-mi cititi si analizele sotului meu care are urmatoarele rezultate:hgb=16(12-15.5g/dl);rdw-sd=13.3(37-54fl);neut%=47.4(50-75%);lymph%=44.6(20-40%) despre care am citit pe net ca este vorba de cancer laringian.
va rog mult sa-mi raspundeti urgent.
va multumesc anticipat.
93 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
19-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru dvs:
MXD% se refera la monocite, eozinofile si bazofile fara a preciza care dintre ele sunt putin mai crescute (nu este vorba de o crestere semnificativa).
RDW-SD este distributia eritrocitelor in functie de volum si parerea mea este ca v-ati uitat gresit si la dvs si la sotul dvs si ati notat valorile normale de la RDW-SD si valorile analizelor de la RDW-CV si in cazul acesta nu e vorba de nici o anomalie. Rugamintea mea este sa verificati buletinul de analiza.
MPV (volum plachetar mediu) scazut nu pune probleme atat timp cat numarul de trombocite este normal si functionalitatea lor e normala.
Pentru sot:
Hemoglobina este crescuta, dar poate fi vorba de hemoconcentratie in cazul in care nu consuma lichide sau a avut o perioada de deshidratare (diaree, varsaturi) inainte de recoltarea analizelor. Ar fi trebuit sa apara si hematocritul si numarul de hematii crescute.
De RDW-SD am discutat mai sus.
O usoara disproportionalitate intre neutrofile si limfocite. Cand creste nr de limfocite automat scade nr de neutrofile. Nu cred ca e vorba de limfocitoza (nu am numarul leucocitelor - WBC) si acesta crestere usoara se poate datora unei infectii posibil virale din organism.
IN NICI UN CAZ NU ESTE VORBA DE CANCER LARINGIAN.
Numai bine!
0
09-07-2009, ora 18:45
marutza
Nu este medic/terapeut
marutza
Buna ziua, ma numesc Andrei si am si eu o problema. Am facut analizele anuale obligatorii si am mai mule rezultate ( analize ), care nu se incadreaza in valorile normale, si v-as ruga daca puteti sa ma ajutati. Analizele sunt urmatoarele:
01. Numar leucocite=10, 60 ( x10^3/uL ) 4, 00-10, 00
02. Limfocite=23, 30 ( % ) 25, 00-50, 00
03. MXD %=14, 90 ( % ) 4, 00-12, 00
06. MXD #=1, 60 ( x10^3/uL ) 0, 20-1, 00
Va rog mult sa imi raspundeti cat mai repede si sa imi spuneti despre ce este vorba, si daca am motive de ingrijorare, si ce ar trebuii sa fac.
Va multumesc anticipat.
0
13-07-2009, ora 00:45
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt marutza.

NU aveti nici un motiv pentru ingrijorare! Probabil ati avut o raceala, o viroza care a trecut pe neobservate.

Pentru linistea Dvs. puteti sa repetati Hemoleucograma la cateva saptamani de distanta! Modificarile sunt minime!

Daca va uitati la punctele 3 si 6 descrise de Dvs. se refera la acelasi lucru. Punctul 3 exprima procentul, punctul 6 valoarea numerica, daca una dintre ele e modificata e si normal sa fie modificat si a doua.
0
11-11-2009, ora 23:17
duck
Nu este medic/terapeut
duck
Buna seara! Ma numesc Ovidiu si va spun din capul locului ca sunt purtator de virus hepatic B. Am un buletin de analiza si m-ar interesa daca m-ati putea dumiri privind anumite valori. ar trebui sa ma puna pe ganduri? am citit ce ati raspuns la predecesorii de mai sus. va dau rezultatele indicate:
1. RDW-SD 44, 5 [fL] valoare de referinta ( 35, 1 - 43, 9 )
2. PDW 17, 6 [fL] ( 9, 0 - 17, 0 )
3. MPV 13, 1 [fL] ( 9, 4 -12, 3 )
4. P-LCR 50, 2 [%] ( 13, 0 - 43, 0)
5. NEUT# 5, 54 [10^3/uL] ( 2, 40 - 5, 10)
6. NEUT% 66, 5 [%] ( 38, 0 - 72, 0)

Dupa cum vedeti la nr. 5 valorile sunt putin mai mari ca si limita maxima iar la nr. 6 se incadreaza in valorile normale. Daca se refera la acelasi lucru de ce nu sunt modificate amandoua?
Tin sa precizez ca am 35 ani, sex masculin.
As fi tare recunoscator daca m-ati ajuta!
Va multumesc!
0
11-11-2009, ora 23:18
duck
Nu este medic/terapeut
duck
am uitat sa precizez sa sunt purtator sanatos de virus hepatic b
0
12-11-2009, ora 00:02
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Buna seara / ziua!

Din punctul meu de vedere, nu aveti nici un motiv sa va ingrijorati!
Intr-adevar sunt niste modificari minore as zice, care nu ridica probleme! Uneori exista o mica discrepanta intre realitate si valorile citite de analizor, bineinteles asta depinde si de aparat.

La punctul 5 si 6, da se refer la acelasi lucru, la punctul 5 numeric; la pct 6 exprimat in procente. Nu se modifica neaparat ambele. Neutrofilele (NEUT) de regula cresc in diferite infectii.

In primul rand la Dvs. as fi interesat de transaminaze daca sunteti purtator de virus, hemoleucograma de mai sus se incadreaza in limitele normalului!

Cu respect!
0
14-11-2009, ora 15:03
duck
Nu este medic/terapeut
duck
Buna ziua! Saru-mana pt. raspunsul dat si acum sa va dau valorile pt transaminaze:
ALT(tgp)-23 IU/L 6-50
AST(tgo)-25 IU/L 8-42

Eu vad ca am valorile cat de cat normale. intrebarea ar fi daca sunt purtator sanatos de AgHbs(atg Hbs - pozitiv) aceasta se datoreaza faptului ca am virusul b? Exista o legatura intre virusul b si Ag hbs? Nu cumva nu sunt purtator de virus B? Daca sunt purtator sanatos de virus b, are repercursiuni asupra sotiei? Caile de transmitere a virusului hepatic B din cate stiu sunt: sange, contact sexual.
si in situatia asta ce e de facut? Ar trebui sa isi faca si sotia tgp si tgo?
trebuie sa tin ceva regim? medicii la care am fost nu mi-au prescris nimic pentru ca aceste analize le-am facut in urma unor controale obligatorii periodice(1 data pe an).
stiu ca exista o analiza care iti da viremia, adica gradul de afectare a ficatului in urma actiunii unuia din virusii hepatici.
Este necesara aceasta analiza?
Va multumesc!
0
15-11-2009, ora 00:15
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Buna ziua / seara din nou!

Transaminazele sunt normale!

Aveti AgHbs dozat si a iesit pozitiv? Vaccin ati facut imptriva virusului heptic, candva in trecut?

La sotia ar trebui sa dozati la fel AgHbs, si daca e negativ, este inidcat sa fie vaccinata impotriva virusului!
0
21-11-2009, ora 08:35
Terminator
Nu este medic/terapeut
Terminator
Buna ziua, Maa numesc Maria si asi dori sa -mi explicati citeva analize efectuate:Hematii=4, 12, MPV=8.4, VSH=24, Trigliceride serice=144, 66si fibrinogen=411.Cu amabilitatea dumneavoastra, si profesionalismul excelent cu care raspundeti asi dori sa stiu semnificatia acestor4 analize si ce indicatii imi dati evident daca e posibil, dar si pericolul acestor rezultate pentru organism.Va multumeswc si va doresc o zi excelenta.La revedere, Maria.
0
22-11-2009, ora 12:28
jenyca30
Nu este medic/terapeut
jenyca30
Buna ziua.Ma numesc Jeny si as dori sa-ami explicati rezultatul unor analize.Fibrinogenul 435, Limfocite%54, 2, MONOCITE# 0, 6, monocite%8, 6, Granulocite#2, 6Granulocite%37, 2.VSH mi s-a spus sa-l repet.UBG 3, 2. Vreau sa stiu ce indica aceste analize, este a nu stiu cata oara cand fac analizele, imi iese o infectie dar medicul de familie imi spune ca poate fii o carie dentara sau o raceala.Multumesc anticipat!
0
22-11-2009, ora 14:35
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Buna ziua Maria (Terminator)!

Nu vad nici un pericol, in valorile descrise de Dvs.
Valoarea hematiilor (nr celulelor rosii) este interpretabila, in functie de laborator; si situeaza undeva spre limita inferioara; adica sunt mai putine celule rosii. Poate sa fie echivalentul unei anemii, dar nr hematiilor in sine nu e suficient pentru diagnostic, m-ar interesa si valoarea hemoglobinei (HGB) si procentul hematocritului (HCT).

VSHul usor crescut (24 mm) si fibrinogenul (144.66) la fel putin mai mare cel mai probabil ne arata o infectie / inflamatie acuta, sau este faza de revenire dupa o infectie / inflamatie. Sunt valori care sunt frecvent intalnite daca aveti un dinte "stricat", "rosu in gat" etc.

Incercati sa introduceti cat mai multe legume si fructe in regimul alimentar; fiindca ele contin pe langa vitamine si minerale, foarte multe substante naturale cu efect antioxidant, care ajuta si protejeaza organismul.

Pentru linistea Dvs. puteti sa repetati aceste analize in interval de 2-3 saptamani, si sa comparam valorile.

Multa sanatate!
0
05-10-2010, ora 21:19
laura5maria
Nu este medic/terapeut
laura5maria
buna seara..acestea sunt rezultatele sotului meu la prelevare de sange:
leucocite 6550/ul
Hgb 13.5 g/dl
trombocite 0.75 mg/dl
Col 179 mg/dl
GGT 16 u/l
Glic 105mg/dl
as dori sa-mi explicati rezultatul lor...multumesc
0
06-10-2010, ora 18:43
karissia22
Nu este medic/terapeut
karissia22
Buna seara. Numele meu este Dana si i-am facut fetitei mele de 1 an si 7 luni analize pentru a putea fi primita la cresa.
La analiza de urina i-au iesit urmatoarele rezultate:
- Densitate: 1025
- ph: 6
- sediment urinar: frecvente saruri urinare amorfe; relativ frecventa flora microbiana; relativ frecvente cristale de fosfat tricalcic.
Examenul coproparazitologic a iesit negativ.
Va rog sa imi spuneti daca are ceva infectie, deoarece are momente cand se scarpina in zona genitala..
Va multumesc
0
06-10-2010, ora 19:29
alexandra ramona
Nu este medic/terapeut
alexandra ramona
buna seara.Ati putea sa imi explicati, va rog, daca valorile scazute la RBC(3, 99) si HCT(35, 36) si valorile crescute la MCH(33, 8) si MCHC(38, 2) ar trebui sa ma alarmeze?va multumesc frumos!
0
10-10-2010, ora 11:28
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. laura5maria

Buna ziua!

Analizele sotului Dvs. sunt in regula.
Valoarea si unitatea de masura la trombocite - sunt incorect scrise, nu exista asa ceva.
Cat despre glicemie (105) - ar trebui vazut din nou in viitorul apropiat, si sa va asigurati ca recoltarea sa fie dupa un post alimentar de 10-12 ore, preferabil dimineata.

Sanatate!
0
10-10-2010, ora 11:35
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. karissia22

Buna ziua!

Din valorile redate nu am cum sa-mi dau seama cu precizie daca exista sau nu o infectie urinara, mai probabil ca nu, din moment ce in sediment nu sunt leucocite.
Sunt prezente simptome de infectie urinara? Urineaza mai des, cantitati mai reduse? Se plange ca o ustura??
Prezenta cristalelor in urina mai degreaba e un semn de aport lichidian scazut, consuma suficiente lichide intr-o zi (ceai, lapte, supa, apa) ?

La examenul coproparazitologic in mod normal trebuie se duceti 3 probe de scaun, nu este suficient numai o singura proba.

Sanatate fetitei!
0
10-10-2010, ora 11:40
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. alexandra ramona

Buna ziua!

Eu zic ca nu aveti nici un motiv sa va alarmati. Valorile amintite de Dvs. sunt niste valori calculate de un aparat, care mai si greseste uneori. Atat timp cat diferentele sunt minore, hemoglobina e in limite normale, puteti sa stati linistita. Eventual la interval de cateva saptamani pentru linistea Dvs. puteti sa repetati analizele, de preferat la un laborator acreditat, iar daca modificarile sunt mai accentuate, se poate cere parerea unui hematolog, desi nu cred ca o sa fie cazul!

Toate cele bune va doresc!
0
10-10-2010, ora 21:18
laura5maria
Nu este medic/terapeut
laura5maria
buna seara...da, valoare trombocitelor am trecut-o gresit...ea este urmatoarea : trombocite 258000/ul, PT 11.8SEC, INR 1.02, ALT 14 U/L, AST 21 U/L, BilD 0.31 mg/dl, BilT 0.75 mg/dl, va multumesc !
0
10-10-2010, ora 21:47
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Buna seara laura5maria!

Valorile sunt in limite normale, valabil si pt. trombocite!

Sanatate!
0
12-10-2010, ora 21:04
PopescuIrina
Nu este medic/terapeut
PopescuIrina
Buna seara.

Va rog frumos, sa ma ajutati in interpretarea urmatoarelor analize si sa imi spuneti daca am talasemie sau o simpla anemie.

Hemograma LH 500

Leucocite = 6.4 4.0 -10.0 10^3/uL
Neutrofile% = 49.4 43.0 - 65.0%
Limfocite% = 38.3 20.5 - 45.5%
Monocite% =7.9 5.5 -11.7%
Eozinofile% = 3.1 0.9 - 4.0%
Bazofile% =1.3 0.2 - 2.0 %
Neutrofile = 3.2 2.2 - 4.8 10^3/uL
Limfocite = 2.4 1.3 - 2.9 10^3/uL
Monocite = 0.5 0.3 - 0.8 10^3/uL
Eozinofile = 0.2 0.0 - 0.2 10^3/uL
Bazofile = 0.1 0.0 - 0.2 10^3/uL
Eritrocite = 5.06 4 - 5.2 10^6/uL
Hemoglobina = 13.4 12 - 16 g/dL
Hematocrit = 40.9 36 - 47 %

VEM = 80.9 81.0 - 99.0 FL
HEM = 26.5 27.0 - 34.0 pg

CHEM = 32.8 32 - 36 g/dL
RDW = 12.6 11.5 - 15.5 %
Trombocite = 303 150 - 400 10^3/uL
VPM = 8.0 7.4 - 12 FL

Nu stiu daca are legatura, dar si colesterolul este sub valorile normale: Colesterol 125 (160 -200mg/dL), HDL Colesterol 49, 5 (45 - 65 mg/dL), LDL Colesterol 60, 5 (70 - 130mg/dL), Lipide Totale 446, 25 (600 -800 mg/dL).

Va multumesc.

Cu respect,
Irina
0
13-10-2010, ora 21:23
Li T
Nu este medic/terapeut
Li T
Buna seara!
Va rog sa-mi interpretati si mie niste analize, sunt programata de-abia saptamana viitoare la medic si mi-e teama sa nu fie ceva grav. Va multumesc mult!
VSH 2-7 (10-20)
WBC 11.0 (3.90 -10.00) 10^3/UL
NE% 55.5 (43.00-65.00) %
LY% 28.1 (20.50-45.50) %
MO% 8.6 (5.50-11.70) %
EO% 7.2 (0.90-2.90) %
BA% 0.6(0.20-1.00) %
RBC 5.34 (3.80-5.00) 10^6/UL
HGB 14.80 (11.50-16.50) 10^6/UL
HCT 44.2(36.00-46.00) %
MCV 82.8 (80-95) FL
MCH 27.7 (27-31) pg
MCHC 33.5 (32-36) g/dl
RDW 12.6 (11.50-15.50) %
PLT 280 (150-450) 10^3/UL
MPV 11.1 (7-11) fl
PCT 0.310 (0.11-0.28) %
PDW 13.00 (9-17) %
Fosfat Alcalina 33 (104 b:35-129 c:35)
GOT/AST 18 (10-35) U/l
GPT/ALT 16 (10-33) U/l
GamaGT 18 (7-40) mg/dl
Sideremie 44 (37-145) microrame/dl
Sunt femeie si am 41 de ani
0
13-10-2010, ora 23:11
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. PopescuIrina

Buna seara.

Nu ati precizat varsta Dvs.
Analizele Dvs. sunt in limite normale. Valoarea colesterolului sub limita inferioara a normalului nu are nici o semnificatie patologica. Poate sa fie rezultatul unui regim vegetarian sau o alimentatie saraca in grasimi / lipide. Ar fi ideal sa mentineti aceste valori pe termen lung!

Toate cele bune!
0
13-10-2010, ora 23:22
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. Li T

Buna seara!

In principiu valorile se incadreaza in limitele normalului, cu 2 exceptii:

1. Aveti o usoara leucocitoza, cresterea celulelor albe in sange (WBC 11.0 (3.90 -10.00) 10^3/UL ) - probabil ati avut / aveti o infectie - viroza / raceala / infectie urinara etc. Celulele albe sunt prima linie de aparare in astfel de cazuri, prin urmare e si normal sa creasca numarul lor. Odata cu cedarea infectiei nr lor va reveni la normal.

2. Fierul (sideremia) merge spre limita inferioara a normalului. Vorbiti cu medicul Dvs. si daca el considera va poate recomanda un supliment pe baza de fier, pentru a corecta rezervele organismului.

In concluzie, NU aveti nimic grav, puteti sa stati linistita!

Sanatate!
0
13-10-2010, ora 23:26
PopescuIrina
Nu este medic/terapeut
PopescuIrina
Multumesc mult pentru raspuns.

Am 25 de ani. Am gasit si niste analize mai vechi, de acum 4, respectiv 5 ani si am observat ca nivelul VEM si HEM erau tot sub limita inferioara (cu mult mai mult decat cele de anul acesta) si atunci medicul mi-a zis ca as fi suspecta de talasemie, dar fara alte precizari sau analize suplimentare. Atunci eram mai mica si nu am luat in seama, dar acum ma ingrijoreaza.

Multumesc inca o data si o seara buna!
0
14-10-2010, ora 23:04
Li T
Nu este medic/terapeut
Li T
Va multumesc mult pt. raspuns.
Cum vi se pare VSH-ul? Ca m-am mai linistit dar tot mi-e frica de ceva grav. Urmeaza sa fac colonoscopie dc doctorul va considera ca e necesar dupa ce va vedea analizele. Am mai multe probleme cronice si de aceea cand ma doare ceva nici nu mai stiu de la ce e.
0
15-10-2010, ora 10:16
mirany
Nu este medic/terapeut
mirany
Buna ziua,
am facut un set de analize si mi-au iesit urmatoarele in afara limitelor:
NEUT% 49.1% valori de referinta 50-70%
RDW-SD 39.9fl valori de referinta 46.3fl
P-LCR 33.1% valori de referinta 0-20%
Va rog sa-mi spuneti despre ce este vorba.
Am 30 ani si sunt femeie.
Multumesc anticipat
0
16-10-2010, ora 15:16
buburuza_24
Nu este medic/terapeut
buburuza_24
Buna ziua
am si eu nevoie de o interpretare pt urmatoarele rezultate:1. Examen secretie vaginala:
Frotiu direct
-moderat frecvente PMN, frecvente celule epiteliale, foarte frecventi bacili Gram pozitivi lungi, grosi, cu capete drepte.

Examen bacteriologic - culturi
-necrescute la 48 ORE
Examen micologic
-levuri necrescute la 5 zile
Trichomonas absent

2. Examen secretie col uterin
Frotiu
-rare PMN, rare celule epiteliale, prezenta fibrina rari bacili Gram pozitivi cu capete drepte, foarte rari coci Gram pozitivi rotunzi in diplo
Examen bacteriologic -culturi
necrescute la 48 ore
Examen micologic
Levuri necrescute la 5 zile
Trichomonas absent
-

SPECIFIC : sunt insarcinata in 16 saptamani si momentan nu sunt in tara si nush sa traduc rezultatele pt a le interpreta un medic de aici(iar in romania am primit rezultatele cu 2 zile inainte sa plec si nu am reusit sa imi fac loc printre programarile medicului meu) va multumesc anticipat.
0
29-10-2010, ora 21:37
alexandra ramona
Nu este medic/terapeut
alexandra ramona
buna ziua, la un examen papanicolau mi sa spus ca sunt prezente celule metaplaziate si trebuie repetat examenul citologic period.ce sunt aceste celule metaplaziate?va multumesc anticipat
0
07-11-2010, ora 13:59
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt. alexandra ramona

Buna ziua!

Ce varsta aveti?

Celulele cu metaplaziate sunt celule modificate structural fata de celulele normale. Intr-adevar trebuie repatat examenul citologic, si vazut daca sunt sau nu in continuare prezente aceste celule.
Ce "nota" ati primi la PAP? 2, 3?
0
07-11-2010, ora 14:04
Emergency_ICU
Nu este medic/terapeut
Emergency_ICU
Pt Li T.

VSH-ul este in limite normale!!!
Nu vad care ar fi motivul colonoscopiei. cel putin dupa analize nu cred ca ar exista vre-un motiv, insa daca medicul Dvs. considera ca trebuie facut, atunci ar fi bine sa-l ascultati.

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
93 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK