interpretare rezultate analize medicale

08-06-2007
maria roman
Nu este medic/terapeut
maria roman
Sunt mama unui baiat de 21 ani - student. Maninca normal dar este slab- nu asimileaza pe cit maninca. Acesta este motivul pentru care a facut analize. Dintre acestea trombocite=143000 ( valori normale 150000-400000), P.eosinofile=6 (valori normale 1-4), Calciu seric total=8.4 (valori normale 9-11) nu se incadreaza in valorile normale. Imi puteti spune semnificatie au ? Am facut si examen de coprocultura - dar nu a venit inca rezultatul.
2 comentarii
0
08-06-2007, ora 00:00
Ramonna
Nu este medic/terapeut
Ramonna
Faptul ca desi are un regim alimentar normal, nu are si o greutate pe masura inseamna, in majoritatea cazurilor, ca are un metabolism ridicat.Care e cauza acestui metabolism crescut? trebuie investigat-poate fi ceva normal sau poate fi ceva patologic(hipertiroidismul poate fi o cauza, dar si o parazitoza).Calciul scazut semnifica hipocalcemie-nu stiu dak are ceva manifestari, dar oricum trebuie tratat.Cat despre celelalte valori nu poti sa le atribui o semnificatie ptr k ele pot fi modificate in multe afectiuni.Trebuie combinate cu simptomele pe care le prezinta.Hipocalcemia are foarte multe cauze care trebuie luate pe rand si investigate.La fel si cu eozinofilia(ex.coprologic vrea sa elimine existenta unor paraziti, ptr ca in parazitoze exista eozinofilie, dar nu in toate parazitozele.si ceva foate important, nu toti parazitii pot fi evidentiati prin exam. coproparazitologic).Unele forme de parazitoze pot sa determine scadere in greutate.In cazul trombocitelor ar trebui sa se faca mai multe investigatii...nu stiu care e cauza care a determinat scaderea lor (nu e o scadere importanta in acest moment, dar nu poti stii cum va evolua sau ce anume a cauzat aceasta scadere), ptr ca si in acest caz sunt mai multe cauze.
In concluzie, trebuie cautate mai multe semne, simptome si analize ca sa poti formula un diagnostic.
Succes!
0
02-07-2011, ora 10:57
anisoara1956
Nu este medic/terapeut
anisoara1956
Buna ziua,
Sunt ingrijorata pentru fiul meu, student, de 21 ani. A facut analizele medicale si are deviri de la limitele normale la:
eos#--0, 57
neu%--36
lym--48.1
mon%--8.3
eos%--7, 6
MCHC-28.5
Va rog frumos sa-mi spuneti ce parere aveti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  •