Interpretare RMN coloana lombara

12-02-2018
mariuseugen77
Nu este medic/terapeut
mariuseugen77
Buna ziua. Ma numesc Murgulet Marius, am 40 de ani, 1.72 si 75kg.
Diagnosticul la RMN este urmatorul: discreta scolioza lombara dextro-concava;degenerari discale L4-L5 si L5-S1;protruzii discale L3-L4 moderata foraminala bilaterala, L4-L5 latero-foraminala stanga si moderata foraminala dreapta, cu fragment extrus intra-foraminal stang si L5-S1 latero-foraminala bilaterala, cu semne de conflict radicular L5 stang si contacte radiculare L5 usor drept si S1 moderat bilateral; modificari degenerative de semnal la nivelul spongioaselor corpilor vertebrali adiacenti spatiului intervertebral LS-Sl; fara modificari patologice semnificative de semnal la nivelul continutului sacului dural rahidian; procese artrozice inferioare;retrozid lombar normal. Medicul neurolog mi-a prescris vitalin si gabaran( in 2015 mi-a recomandat revitanerw).
As dori o opinie in legatura cu interpretarea RMN (ce implicatii are-eu joc tenis de camp), cu tratamentul prescris de medic ( eventual alte medicamente- gabaran din ce am vazut e in principal pentru epilepsie- eu nu am dureri in zona lombara). Urimil n-ar fi mai indicat?
Va multumesc si astept un raspuns cu deosebit interes.
O zi frumoasa.
1 comentarii
0
12-02-2018, ora 15:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Conduita terapeutica se stabileste, evident, pe baza exminarii clinice directe, coroborata cu examinarea imaginilor RMN (interpretarea scrisa nu are mare valoare practica).
Prin urmare, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul