interpretare tomograf

18-07-2008
Marci
Nu este medic/terapeut
Marci
In august 2007 a fost diagnosticata cu tumore limfoida maligna cu celula mare de tip centroblastic polimorf.Aspectul HP si testele IHC sunt compatibile cu un limfom malign nonHodkin cu celula mare B centroblastic polimorf.
Va rog sa cititi rezultatul tomografului si sa imi explicati ce inseamna, daca este metastaza deoarece inainte de aceasta analiza a facut chimioterapie 4 cicluri schema COP si 4 cicluri schema CHOP, ultima sedinta fiind pe 4 aprilie.Pe 20 mai 2008 a fost la control, iar analizele de sange si ecograf abdominal au fost bune. La ecograf nu s-a vazut urma de tumore in abdomen, nici macar ganglioni dar la 3 sapt s-au ingalbenit pielea si albul ochilor, dupa care s-a facut tomograful, rezultatul fiind urmatorul:
Examen imaginistic: C.T. ABDOMEN + PELVIS NATIV
Rezultat: Ficat de dimensiuni normale.Nu se observa leziuni dense circumscrise, atat pe secventele native cat si la administrarea de substanta de contrast, la nivelul ambilor lobi hepatici. Dilatarea cailor biliare intrahepatice.
Colecist de dimensiuni marite.
Splenectomie.
La nivelul cavitatii abdominale se observa o voluminoasa formatiune inlocuitoare de spatiu, de 180/108/62 mm, ce cuprinde atat spatiul peritoneal cat si cel retroperitoneal. La administrarea de substanta de contrast formatiunea se incarca neomogen avand in interior zone hipodense.Leziunea are caracter infiltrativ invadand pancreasul, stomacul, cadrul duodenal si anse intestinale. De asemenea comprima si impinge structurile inconjuratoare (ficatul-posibil sa invadeze lobul stang, aorta, vena cava inferioara, trunchiul celiac, vasele mezenterice, vena porta, vena splenica) o parte din aceste vase sunt mansonate de formatiunea tumorala.
Rinichi, vezica urinara, uter fara modificari C.T.
In segmentele bazale ale lobului inferior stang pulmonar se observa o formatiune tumorala de 104/92 mm ce se incarca neomogen difuz cu substanta de contrast. Formatiunea invadeaza mediastinul ajungand in contact cu aorta toracica descendenta, esofagul si cordul.
Pleurezie stanga.
Dupa efectuarea tomografului a fost internata si a inceput din nou chimioterapia.Totul a mers foarte bine insa in a 7-a zi de tratament cand a avut o reactie adversa: nu s-a mai ridicat din pat, nu vorbea doar raspundea dand din cap, nu poate misca mana dreapta si piciorul drept, dar este constienta. Exista sanse de vindecare?La ce sa ne asteptam pe viitor (familia)? Asteptam un raspuns urgent. Va multumim!
4 comentarii
0
22-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Din prezentarea facuta de dumneavoastra, inteleg ca sunt limfoame, cavitatea abdominala, torace; avand in vedere, simptomatologia neurologica, ar fi indicat si un CT cerebral; Ar fi bine sa solicitati medicului curant oncolog o parere despre evolutie si prognostic; Daca starea generala se inrautateste, evolutia nu este foarte favorabila; numai bine
0
22-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Limfoamele sunt in cavitatea abdominala, torace; pentru a vedea daca sunt si la nivel cerebral, ar fi indicat un CT cerebral; numai bine
0
23-07-2008, ora 00:00
Marci
Nu este medic/terapeut
Marci
Nu sunt lamurita daca este metastaza.Ea urmeaza acum o a 3-a schema de chimioterapie.In timpul chimioterapiei s-a agravat situatia.Cel mai mult ma intereseaza daca este metastaza.Va multumesc pt raspunsurile anterioare!
0
24-07-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara!Limfomul malign nonHodgkin (LNH)defineste un grup de neoplazii ale sistemului imunitar;poate interesa orice organ, are tendinta la generalizare, prin urmare nu vorbim de metastaze;Prognosticul este influentat negativ prin localizarea limfomului la nivel mediastinal, sistem nervos central; mai multe va poate spun un medic hematolog sau oncolog;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: