Interpretarea analizelor

15-06-2009
florinana
Nu este medic/terapeut
florinana
Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca am motive sa ma ingrijorez de felul in care mi-au iesit analizele! Medicul de familie mi-a spus sa le refac peste 6 luni si daca imi ies tot asa o sa-mi dea trimitere la un hematolog. Eu ma gandesc ca nu are sens sa astept atat daca ceva nu-i in regula, voi scrie rezultatele care nu au valori normale.
VSH- 4mm/1h
WBC-3.8 limite normale 5-10
PLT- 124L limite normale 150-400
MPV-10.3H limite normale 6-10
NE- 42.9LL limite normale 50-80
NE#- 1.64L limite normale 2-8

Va multumesc anticipat!
17 comentarii
0
31-07-2009, ora 22:28
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Buna seara!

Leucopenie, Neutropenie, Trombocitopenie...etc.
va recomand un consult la un medic internist foarte competent sau la un hematolog cum v-a recomandat si medicul de familie; nu amanati!

Toate cele bun si multe binecuvantari!


-
NIHIL SINE DEO - NIMIC FARA DUMNEZEU!
_
0
31-07-2009, ora 22:29
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Am uitat sa precizez ca aceste disfunctionalitati imunitare va predispun la infectii, hemoragii etc.








-
NIHIL SINE DEO - NIMIC FARA DUMNEZEU!
_
0
20-09-2009, ora 22:02
ana1978
Nu este medic/terapeut
ana1978
imi puteti recomanda ce e de facut cu rezultatele acestor analiza?cui sa ma adresez?restul sunt bune se incadreaza in limita normalului dar acestea sunt peste.vreau sa va spun ca am fost la reumatologie...si mi s a spus ca nu este nimic reumatologic desi...dureri sunt uneori. sunt si foarte slabuta, se poate sa fie si din cauza imunitatii scazute ?
fibrinogen 431
factor reumato 30.2
bazofile1, 25
rbc 3, 39
hematocrit 34
rdw 14, 9
vsh 32
0
21-09-2009, ora 18:08
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Doamnă Ana, vă rog să-mi spuneţi unde locuiţi, să ştiu pe cine vă recomand?!
Din analize personal înţeleg că în organismul dvs. există un proces infalamtor, eventual infecţios, dar suferiţi şi de o formă de anemie...





Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
| NIHIL SINE DEO - NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU (DUMNEZEU = α şi Ω, Începutul şi Sfârşitul,
Făcătorul cerului şi al pământului, al tuturor celor văzute şi nevăzute!) |
→ Nădejdea mea este Tatăl, Scăparea mea este Fiul, iar Acoperământul meu
este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, Slavă Ţie! ←

«Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti...
Iartă-i, oricum!
Dacă eşti bun, oamenii te pot acuza de egoism şi intenţii ascunse...
Fii bun, oricum!
Dacă ai succes poţi câstiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi...
Caută succesul, oricum!
Dacă eşti cinstit şi sincer, oamenii te pot înşela...
Fii cinstit şi sincer, oricum!
Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma într-o zi...
Construieşte, oricum!
Dacă găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi...
Fii fericit, oricum!
Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine...
Fă bine, oricum!
Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate nu va fi niciodată de ajuns...
Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum!
La urma urmei, ce este între tine şi DUMNEZEU...
N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum!» "• MAICA TEREZA (Agnes Gonxha Bojaxhiu).

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
0
23-09-2009, ora 21:20
ana1978
Nu este medic/terapeut
ana1978
buna seara.din intamplare am intrat si mirata am fost ca am primit un raspuns.va multumesc.sunt sibianca, e un oras mare plin de medici buni.care nu ma ajuta deloc a gasi cauzele durerii mele.din simplul fapt ca nu mi gasesc un diagnostic. am facut si mic film deoarece parca durerea s a localizat in zona sacro iliaca...dar de acolo mai pleaca in alte zone cateodata(inca doua zone)... dupa.. datorita incertitudinii am facut si acel test rmn...si nimic...concret...nimic pe foaie decat..presupuneri, , , iar eu nu pot urma un tratament pe baza unor presupuneri, , , am intrebat curioasa dupa ce mi a spus ca nu stie ce e daca poate fi reumatism localizat in acea zona, mi a spus fermn ca nu.dupa...alt medic mi a spus ca acel test rmn (si cel cu substanta de contrast l am facut) nu indica reumatismul.ultima varianta ar fi o punctie.sau sa mai fac un tomograf, dar totusi acest test rmn eu stiu ca e mult mai evoluat!)ca sa nu mai ghiceasca sau sa presupuna..dar nu mi e atat de usor...sa vad...ca nu gasesc un doctor sa ma indrume pe un drum bun..ce sfat imi dati?va multumesc anticipat ps.doctorii au observat doar din film acel loc cu probleme dureros..dar pe analize???nici nu s au uitat!
0
15-01-2010, ora 16:27
alice72
Nu este medic/terapeut
alice72
Buna ziua!

Doresc sa ma ajutati sa interpretez rezultatul urmatoarelor analize (dau valoare doar a analizelor care au modificari ale valorilor)

-Magneziu seric 1, 70 mg/dl (valori normale 1, 9-2, 5)
-NEU (neutrofile)-72, 10 % (valori normale 40, 00-70, 00)
-LYM (limfocite) 19% (20-40)

Examen urina:

-LEU (esteraza leucocitara)-25 leu/ul
-proteine-10 mg/dl
Sediment:- relativ frecvente celule epiteliale plate
-6-8 leucocite/camp
-frecventi fosfati amorfi/camp

Va multumesc pt ajutor
0
28-05-2011, ora 10:23
lora17
Nu este medic/terapeut
lora17
ajutor interpretare analize
mpv 12, 5 (7, 4-10, 4)
p-lrc 46, 2 (13, 0-43, 0)
pct 0, 40 (0, 17-0, 35)
neut% 47, 2 (55, 0-65, 0)
lymph% 42, 6 (30, 0-40, 0)
0
23-09-2011, ora 22:07
rolando
Nu este medic/terapeut
rolando
buna seara am facut si eu analizele pentru hepatita c si au iesit urmatoarele rezultate TGO41 TGP64 VSH14 VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS VA MULTUMESC
0
28-10-2011, ora 22:57
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dnă Ana1978, îmi cer iertare. Abia acum am observat că vă sunt dator cu un răspuns. Am descoperit întâmplător acest topic. NU ştiu de ce nu am primit notificare că mi-aţi răspuns, atunci când aţi făcut-o, adică pe data de 23-09-2009, la ora 21:20.
Vă voi răspunde acum, deşi răspunsul meu este foarte, foarte, foarte tardiv.
Din păcate trebuie să ştiţi că durerea dv. poate avea foarte multe cauze, de la una organică simplistă de natură neurologică până la una non-organică complexă de natură spirituală. Eu chiar nu vă pot spune cu exactitate de ce anume suferiţi; pot face doar presupuneri, dar la capitolul presupuneri am observat că sunteţi reticentă, tocmai de aceea nu le voi face.
Vă rog, dacă încă mai aveţi problema sesizată de dv., consultaţi următorul medic:
CMI Dr. BURLACU DOINA MARIA - medic homeopat
Telefon: + 40 (269) 442676
Adresa: Str. Nicolae Iorga 50, Sibiu, 550361
_
Homeopatia vă poate ajuta foarte mult, pe plan organic.
_
Vă rog să accesaţi topicul de mai jos, pentru a citi primul posting al său, care, fiindcă a venit vorba, este foarte lung, dar merită citit cu răbdare şi atenţie, în linişte, pentru că vă poate ajuta foarte mult pe plan spiritual:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
28-10-2011, ora 23:02
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Alice72, analizele dv. denotă, în principal, o uşoară neutrofilie asociată cu o uşoară limfocitopenie. De asemenea, magneziemia este prezentă!
Ar fi indicat să consultaţi un medic hematolog/medic internist, pentru a fi examinată şi pe baza anamnezei, ca de altfel şi pe baza semnalmentelor clinice, dacă ele există. Tratamentul, dacă va fi necesar, vi se va prescrie în funcţie de epicriză - concluzia medicală - el putând să fie alopat sau naturist, după cum va considera medicul şi după cum veţi opta dv.
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
28-10-2011, ora 23:09
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Lora17, dv. aveţi sau aţi avut, pe baza interpretării analizelor medicale expuse de dv. în mesajul de mai sus, o problemă cu celulele plachetare - cu trombocitele. De asemenea, prezentaţi, sau aţi prezentat, la un moment dat, o neutropenie şi o limfocitoză. Aveţi sau aţi avut unele probleme imunitare, mai ales legate de imunitatea în faţa infecţiilor bacteriene.
Ar fi indicat să consultaţi un medic hematolog/medic internist, pentru a beneficia de un consult, de o diagnosticare şi de un tratament profesioniste.
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
28-10-2011, ora 23:16
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Salve!
Stimate drule/dle Rolando, transaminaza glutamică oxaloacetică (TGO) este okay, dar transaminaza glutamică piruvică (TGP) are o valoare puţin crescută, dar nu foarte mult.
Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) pare a fi okay, dar nu vă pot spune cu siguranţă, pentru că valoarea analizei se interpretează în funcţie de vârstă şi de cel puţin alţi 2 parametrii pe care dv. nu i-aţi precizat.
Mergeţi, vă rog, la un consult la medicul dv. curant.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
29-10-2011, ora 19:23
rolando
Nu este medic/terapeut
rolando
multumesc pentru raspuns
0
30-10-2011, ora 07:19
Mr. Nick
Nu este medic/terapeut
Mr. Nick
Erată:
@Alice72, hipomagneziemia este prezentă (sau era, la momentul respectiv), nu magneziemia. Am greşit şi abia acum am observat greşeala. Scuze!
Numai bine,
Mr. Nick
_

@rolando, cu multă şi deosebită plăcere v-am răspuns.
Numai bine,
Mr. Nick
0
19-02-2016, ora 20:57
Helenahedel
Nu este medic/terapeut
Helenahedel
Buna seara, cere ajutor pentru interpretarea de analise la fetita mea de 6 ani
Hgb 14.20. V.R. 10.5-14.00
Hct 43.10 V.R. 34.00-40.00
Restul totul normal.
Te rog ajutati-ma cam speria rezultatelor de cautarea pe net
0
06-05-2016, ora 23:30
Ancaa23
Nu este medic/terapeut
Ancaa23
Buna seara, imi puteti spune ce semnifica valorile acestea scazute, e vorba de o infectie in organism sau doar de carenta de calciu:

Leucocite: 3.3 10^9/L interval biologic de referinta 4-11 /10^9/L
Granulocite 1.8 10^9/L normal: 2-7/10^9/L
calciu ionic seric: 3.20 mg/dl normal:4.2-5.2 mg/dl
calciu total seric:8.15 mg/dl normal 8.6-10.3 mg/dl
0
25-05-2016, ora 22:21
aali-chris
Nu este medic/terapeut
aali-chris
Buna seara,

Va rog sa imi spuneti ce reprezinta cresterea hematiilor-5, 12x10'6/ul (normal -3, 8-5, 1x10'6/ul si hematocritul 46, 80 % normal- 35-45%).Colesterolul este ceva mai mare 253 mg/dl (normal 140-220 mg/dl).Scriu aceste date deoarece in ultimele 2 saptamani am facut tensiune continuu.La un control de rutina tensiunea era 16 cu 10.Am crezut ca este ceva trecator...insa se pare ca atunci cand imi creste tensiunea simt: agitatie, o afectiune la nivelul ochilor...parca imi lacrimeaza.si ma dor.ma doare putin capul.dureaza 10-15 minute si imi revin.Cand mi s-a luat tensiunea :15, 5 cu 11, 5.Tensiometru electronic.Insa am inceput in fiecare zi sa resimt aceasta tensiune.Am citit cate ceva despre asta si am descoperit ca in primul rand tensiunea mica este foarte ridicata...legatura posibil renala, de unde si datele mai sus mentionate despre hematii si hematocrit.Stiu ca am probleme cu rinichii(am eliminat ceva pietre acum cativa ani).Va rog sa imi spuneti ce credeti despre asta.Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK