interventie chirurgicala la mandibula

24-09-2013
coszu
Nu este medic/terapeut
coszu
Buna seara,
Nu stiu exact daca sa adresez intrebarile mele aici sau la sectiunea pt ortopedie, dar incerc prima oara aici..poate ma lumineaza cineva..
este vorba de tatal meu, care in urma unei investigatii PET CT a fost diagnosticat (se pare, inca nu i-a citit nimeni rezultatul, luni vom merge la chirurgul BMF)cu o recidiva a unui carcinom scuamos sub limba (a fost scos in urma operatiei), care acum s-ar situa pe mandibula, se vede ca un punct in partea stanga, in jurul caninului. cel mai probabil, daca tata nu va dori varianta chimio-radio, se va recurge la interventia chirurgicala. aici veneau, de fapt, intrebarile mele. presupunand ca nu se va razui osul, ci se va sectiona, desigur, cu marja ( cam de la incisiv si pana la molar ),
1. se va putea pune o proteza, daca da, din ce? os, metal, alt material ? daca sunt posibile mai mute variante, care ar fi cea mai adecvata si de ce?
2. din cunostiintele dvs, aveti idee cam la cat timp dupa operatie va putea manca cat de cat normal?
3. referitor la aspectul exterior : se va vedea inestetic, o gaura langa barbie efectiv? va vorbi cu dificultati mari? ( mentionez ca acum, dupa operatia sub limba este usor sasait si peltic - se va denatura si mai mult vorbirea ? )
4. in cazul in care i se va pune o proteza ( fie ea din os, fie din metal, fie din orice), aceasta se pune in cadrul primei operatii ( cea in care i se sectioneaza efectiv mandibula ), sau se asteapta refacerea ranii ( nu vad de ce ), dupa care se mai supune la o a doua operatie pt respectiva proteza?
spuneti-mi, va rog, daca am scris pe sectiunea potrivita, sau trebuie sa cer parerea pe o alta sectiune, ( de ortopedie spre exemplu ).


Va multumesc frumos,
Cu respect,
Cosmina.
1 comentarii
0
24-09-2013, ora 21:36
coszu
Nu este medic/terapeut
coszu
scuze, acum am descoperit si sectiunea chirurgie BMF, imi incerc norocul si acolo, dar daca ma poate ajuta cineva si aici, as fi foarte recunoscatoare. multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul