intoleranta la fructoza ( HFI )

28-09-2009
ancaacm
Nu este medic/terapeut
ancaacm
Recent am descoperit ca fetita mea de 2 ani si 7 luni are intoleranta la fructoza, genetic.
Am mare nevoie de ajutor pt a afla ce alimente are voie si ce nu pentru ca este pe cat de simpla, pe atat de grava aceasta boala! Poate duce la insuficienta hepatica si.chiar mai mult! Oare este pe viata aceasta intoleranta sau va trece?
Tare as dori sa discut si cu alti parinti ce au astfel de copii si cu un dietetician sau un medic sa ma scoata putin din acest soc!
Va multumesc!!! Astept lista ce imi va fi sfanta in bucatarie!
2 comentarii
0
11-06-2015, ora 22:11
RalucaAna
Nu este medic/terapeut
RalucaAna
Sunt acum exact in situatia dvs... fetita de 2 ani si 7 luni, acelasi diagnostic, confirmat in urma cu 3 zile.. Nu stim ce sa facem, suntem disperati. Daca ati putea sa ne ajutati cu niste sfaturi.. va rog dati-mi un mesaj -. Multumesc din suflet
0
21-09-2016, ora 15:13
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Intoleranta ereditara la fructoza este o afectiune genetica, prin urmare se va manifesta tot restul vietii. Am incercat sa detaliez in articol informatii cu privire la patologie, dar mai ales la dietoterapia acesteia.

Aveti aici link-ul: http://www.romedic.ro/intoleranta-ereditara-la-fructoza

Deoarece impune eliminarea din dieta a fructelor, a multor legume, dar si a unor produse cerealiere este foarte important sa va consultati cu un specialist in nutritie (medic nutritionist sau nutritionist-dietetician) care sa evalueze procesul de crestere si dezvoltare al copilului si implict sa gaseasca impreuna cu dvs. alternativele cele mai potrivite pentru a completa dieta micutului/ micutei cu nutrientii necesari.

Pentru a identifica mai usor unele produse care contin sau nu fructoza puteti consulta si surse online cum este aceasta:

http://archive.foodstandards.gov.au/consumerinformation/nuttab2010/nuttab2010onlinesearchabledatabase/onlineversion.cfm?&action=nutrientFoods&category=Proximates&nutrientID=FRU

Multa putere dvs. si sanatate copilasilor! Sper sa fie utila informatia!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.