Intrebare atacuri panica

13-08-2018
vasnicoleta
Nu este medic/terapeut
vasnicoleta
Buna ziua! Sunt in general o fire emotiva, am avut o depresie in 1986 ce a cedat destul de usor fara tratament. Acum de vreo 6 luni dupa o raceala cu secretii fac atacuri panica(oboseala la mers, paloare, respiratie rapida, greata, spasme musculare tot corpul, lipsa pofta mancare, insomnii). De vreo saptamana iau melatonina de 3 mg secom si reusesc cu pauze cat de cat sa dorm. Am incercat sa iau serlift 25 mg/ zi insa ma slabeste ff tare. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc?
5 comentarii
0
13-08-2018, ora 15:23
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Buna ziua,

Cine v-a prescris medicatia? Incepeti un proces de psihoterapie pentru atacurile de panica si, daca severitatea simptomelor nu scade, luati si pastile in acelasi timp. Consultati un psihiatru inainte, pentru a vi se prescrie medicamente si doze potrivite.
0
13-08-2018, ora 16:02
vasnicoleta
Nu este medic/terapeut
vasnicoleta
Multumesc mult de tot! Am vb cu un psiholog doar prin telefon.
0
14-08-2018, ora 09:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Pe lângă medicație e important să faceți și psihoterapie. Înainte de a începe psihoterapia e nevoie să faceți și o evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență (sau dacă psihoterapeutul este și clinician va face el evaluarea) pentru a depista factorii care provoacă, precum și cei care mențin tulburarea pentru o rezolvare mai rapidă și de durată.
0
10-09-2018, ora 20:21
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Pentru atacurile de panica poate ca cel mai bun medicament este sportul, miscarea, treaba in casa, care sa va oboseasca.Un antidepresiv bun pentru atacurile de panica este Seroxatul pentru vreo 6 luni, plus un benzodiazepin mediu, bromazepam sau lorazepam timp de maximum 3 luni.Daca va tineti de ele, in 6 luni n-ar avea cum sa nu treaca !
0
11-09-2018, ora 09:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicamentele nu se iau decât în urma unui consult psihiatric, pentru că ce face bine unuia, altuia poate
să-i facă rău.Medicul stabilește schema de tratament, urmărește pacientul și-n funcție de pacient și de reacțiile acestuia la tratament stabilește dozele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: