Intrebare!

03-09-2007
uNu
Nu este medic/terapeut
uNu
Buna!As vrea sa stiu cum se face un test HIV(cat mai detaliat, va rog) ?Intreb doar din curiozitate...daca puteti sa-mi raspundeti serios la intrebare v-asi recunoscator.Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
04-09-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Testul HIV se face pe o proba de sange. Sunt mai multe metode care depisteaza prezenta anticorpilor anti-HIV si nu prezenta virusului (metode indirecte).
In prima faza se face un test ELISA (Enzyme Linked Immuno-Sorbent Assay) ce poate fi negativ sau pozitiv in functie de absenta, respectiv prezenta anticorpilor anti-HIV.
In cazul in care acest prim test este negativ (absenta anticorpilor) trebuie tinut cont si de faptul ca organismului ii trebuie o perioada mai indelungata (pana la 6 luni de la contactul infectant) sa sintetizeze anticorpi decelabili prin aceasta metoda („fereastra imunologica”). De aceea, la persoanele la care se suspecteaza contactul cu virusul de data relativ recenta acest test nu este concludent si trebuie repetat dupa ce trece acea perioada.
Daca ELISA iese pozitiv se face testul Western blot care e mai sensibil. Daca si Western blot e pozitiv atunci persoana e considerata infectata cu HIV (seropozitiva). Daca e negativ sau incert se repeta dupa 1-3 luni.
Dupa declararea seropozitivitatii se trece la teste mai complicate (PCR - Polymerase Chain Reaction) pentru determinarea incarcaturii virale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.