intrebare despre astigmatism hipermetropic

03-04-2009
jackie
Nu este medic/terapeut
jackie
Buna ziua!

Baietelul meu de numai 5 anisori a fost diagnosticat cu astigmatism hipermetropic, avand insa +1dpt la ochisorul drept si +0, 5 dpt la ochisorul stang (ax 90 la ambii ochisori).
Avand in vedere ca nu prezinta simptome, este considerat fiziologic acest astigmatism de pana la +1dpt ? scad dioptriile odata cu cresterea ochisorilor?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
2 comentarii
0
03-04-2009, ora 18:20
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
S-a prescris cilindrul maxim evidentiat de cicloplegie? Atitudinea oftalmologilor difera foarte mult cand este vorba despre prescrierea unui cilindru; da, cu varsta, cilindrul se poate modifica, dar nu foarte mult; numai bine
0
06-04-2009, ora 12:04
jackie
Nu este medic/terapeut
jackie
Da, i-a fost prescris +1dpt, insa asa cum ati scris si dvs. atitudinea medicilor este diferita. Spun asta pt ca primul oftalmolog care l-a consultat i-a prescris cilindrul iar al doilea ne-a spus ca nu este necesar sa poarte ochelarul pt ca vede f bine si necesita consultatie periodica in vederea certificarii/ necertificarii diagnosticului respectiv. Daca insa cilindrul se modifica odata cu cresterea, avand in vedere ca are stabilit o dioptrie de +1, atunci speram ca se va incadra la astigmatismul fiziologic, nemaifiind nevoie de ochelari.

Va multumesc mult pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.