Intrebare despre coxartroza

16-04-2014
corneliaiordache
Nu este medic/terapeut
corneliaiordache
Am tot citit pe net despre artroza pentru ca si mama mea are la soldul stg de cativa ani. A incercat tot felul de tratamente, care pana acum o perioada au dat rezultat, dar acum are dureri zi de zi si noaptea nu poate sa doarma. Nu poate sa mearga, este dependenta de mine si situatia este foarte grea. Are 74 de ani, 86 de kg. Am vazut si am citit ca la genunchi se fac injectii si pacientii se simt bine. Am citit ca dr. Andrei Ioan Bogdan are experienta pe asa ceva, dar oare face si la sold? A facut cineva la sold?
2 comentarii
0
16-04-2014, ora 12:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema de baza este greutatea excesiva (25-35 kg in exces, nu am inteles inaltimea), care a distrus articulatia soldului (coxartroza), care face imposibila interventia si care agraveaza enorm suferinta.
Prin urmare, prima masura logica si eficienta consta in reducerea substantiala a greutatii (si reducerea drastica a efortului fizic).
Daca suferinta nu se va reduce odata cu reducerea greutatii, se poate pune problema interventiei chirurgicale (endo-protezare).
Orice actiune prin care incercati sa evitati scaderea ponderala nu face decat sa agraveze distrugerea articulatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-09-2018, ora 22:47
Alexandra MT
Nu este medic/terapeut
Alexandra MT
Ma numesc Alexandra si am 20 de ani. De la varsta de 11 ani am inceput sa am probleme cu oasele din cauza dezvoltarii rapide. In urma depistarii problemei mi s a pus diagnosticul : osteoepifizioliza cap femural bilateral redoare.. in prezent vindecat..cu riscuri mari la efort..cu partea stanga a bazinului mai " ingusta" fata de dreapta.. cu recomandarea de a face recuperare anuala cu proceduri balneo la Techirghiol. Recent..am asistat la o discutie intre 2 medici specialisti care m au consultat si se contraziceau in privinta aparitiei unei viitoare sarcini.. riscuri si preventii. Acestia nu prea m au lamurit in privinta unor lucruri ai as dori, daca puteti, sa ma ajutati cu un raspuns. Am voie sa nasc natural? Pot avea mai mult de o sarcina?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: