Intrebare despre helicobacter pylori
Am inteles ca foarte multi oameni o au fara sa aiba nevoie de tratament, altii fac ulcer. Dar cei care sunt la mijloc? adica nu au ulcer, dar nici bine nu sunt- cu tot felul de simptome care seamana a gastrita?- usturimi, dureri etc. Atunci trebuie tratat? Cand se alege sa fie eradicata din corpul omului bacteria? De ce factori depinde?
3 comentarii
Stimată d-nă Mirela,
Într-adevăr, foarte mulţi oameni au această bacterie, dar nu au nevoie de tratament medicamentos sau nu par a avea nevoie. Acei oameni - cei care nu au nevoie de tratament - sunt ajutaţi, în principal, de anumiţi factori care acţionează favorabil, în vederea realizării unui mediu bacteriostatic, la nivel gastro-duodenal, prin mecanisme directe sau indirecte. Unul dintre cei mai comuno-importanţi factori, care pot asigura şi asigură de cele mai multe ori un astfel de mediu, este alimentaţia ortomoleculară (prin mediu bacteriostatic mă refer strict la mediul din stomac şi duoden, în care diferiţi agenţi biochimici inhibă dezvoltarea helicobacterului, determinându-l să existe doar într-o concentraţie sub-patologică sau slab patologică, adică într-o concentraţie plafonată (o concentraţie care poate merge doar până la o limită neagresivă pentru organismul gazdă).
Acest principal factor - alimentaţia ortomoleculară (alimentaţia corectă), adică, şi mai explicit vorbind, o alimentaţie bogată în compuşi biologic activi, care respectă cerinţele nutriţionale ale celulelor organismului - introduce în organism agenţi biochimici - vitamine, minerale, antioxidanţi, fitonutrienţi, cvasi-vitamine etc. - care ţin sub control multiplicarea helicobacterului, indiferent dacă principala cale de transmisie - cea prin care se produce infectarea şi/sau reinfectarea - este realizată prin intermediul apei potabile sau prin intermediul contactului intrafamilial sau extrafamilial.
Încercaţi să consumaţi cât mai multe fructe şi legume neprocesate termic, cât mai proaspete, dar spălate bine în prealabil, şi, bineînţeles, încercaţi să profitaţi de resursele puse la dispoziţie de natura creată de Dumnezeu - o natură bogată în plante din care se fac remedii profilactice extrem de valoroase (ex. de remedii profilactice: miere de manuka, ulei forte de oregano sălbatic (Origanum vulgare), sulforaphane din broccoli, extract de mastic gum etc.)
În altă ordine de idei, dacă anticorpii de helicobacter, decelaţi prin metoda imunoenzimatică cu detecţie prin chemiluminiscenţă, există într-o concentraţie mai mare de 0.9 U/mL, pe fondul unor manifestări alarmante (greaţă, arsuri, usturimi, disconfort abdominal, balonare, indigestie etc.), se va recurge la investigaţii mai amănunţite pentru a se face diferenţa dintre o fostă infecţie, în care anticorpii pot continua să existe în organism până la 3 ani, şi o actuală infecţie care trebuie tratată corespunzător de către medicul curant (în astfel de condiţii se alege eradicarea bacteriei din corp, dar nu numai).
În concluzie, trebuie tratatţi atât oamenii afectaţi de o simplă gastrită, indusă de prezenţa patologică a helicobacterului, cât şi cei de afecţiuni mai grave, cum ar fi un tip de ulcer.
Consultaţi medicul pentru mai multe detalii!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
P.S. - Dacă am făcut vreo greşeală sau dacă am scris vreo inepţie, vă rog să mă iertaţi. Neatenţia este, în general, principalul factor disturbator. Mulţumesc pentru înţelegere!
Într-adevăr, foarte mulţi oameni au această bacterie, dar nu au nevoie de tratament medicamentos sau nu par a avea nevoie. Acei oameni - cei care nu au nevoie de tratament - sunt ajutaţi, în principal, de anumiţi factori care acţionează favorabil, în vederea realizării unui mediu bacteriostatic, la nivel gastro-duodenal, prin mecanisme directe sau indirecte. Unul dintre cei mai comuno-importanţi factori, care pot asigura şi asigură de cele mai multe ori un astfel de mediu, este alimentaţia ortomoleculară (prin mediu bacteriostatic mă refer strict la mediul din stomac şi duoden, în care diferiţi agenţi biochimici inhibă dezvoltarea helicobacterului, determinându-l să existe doar într-o concentraţie sub-patologică sau slab patologică, adică într-o concentraţie plafonată (o concentraţie care poate merge doar până la o limită neagresivă pentru organismul gazdă).
Acest principal factor - alimentaţia ortomoleculară (alimentaţia corectă), adică, şi mai explicit vorbind, o alimentaţie bogată în compuşi biologic activi, care respectă cerinţele nutriţionale ale celulelor organismului - introduce în organism agenţi biochimici - vitamine, minerale, antioxidanţi, fitonutrienţi, cvasi-vitamine etc. - care ţin sub control multiplicarea helicobacterului, indiferent dacă principala cale de transmisie - cea prin care se produce infectarea şi/sau reinfectarea - este realizată prin intermediul apei potabile sau prin intermediul contactului intrafamilial sau extrafamilial.
Încercaţi să consumaţi cât mai multe fructe şi legume neprocesate termic, cât mai proaspete, dar spălate bine în prealabil, şi, bineînţeles, încercaţi să profitaţi de resursele puse la dispoziţie de natura creată de Dumnezeu - o natură bogată în plante din care se fac remedii profilactice extrem de valoroase (ex. de remedii profilactice: miere de manuka, ulei forte de oregano sălbatic (Origanum vulgare), sulforaphane din broccoli, extract de mastic gum etc.)
În altă ordine de idei, dacă anticorpii de helicobacter, decelaţi prin metoda imunoenzimatică cu detecţie prin chemiluminiscenţă, există într-o concentraţie mai mare de 0.9 U/mL, pe fondul unor manifestări alarmante (greaţă, arsuri, usturimi, disconfort abdominal, balonare, indigestie etc.), se va recurge la investigaţii mai amănunţite pentru a se face diferenţa dintre o fostă infecţie, în care anticorpii pot continua să existe în organism până la 3 ani, şi o actuală infecţie care trebuie tratată corespunzător de către medicul curant (în astfel de condiţii se alege eradicarea bacteriei din corp, dar nu numai).
În concluzie, trebuie tratatţi atât oamenii afectaţi de o simplă gastrită, indusă de prezenţa patologică a helicobacterului, cât şi cei de afecţiuni mai grave, cum ar fi un tip de ulcer.
Consultaţi medicul pentru mai multe detalii!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
P.S. - Dacă am făcut vreo greşeală sau dacă am scris vreo inepţie, vă rog să mă iertaţi. Neatenţia este, în general, principalul factor disturbator. Mulţumesc pentru înţelegere!
Va multumesc, foarte mult pentru raspuns. La analize nu a iesit niciun helicobacter, iar diminuarea stressului a parut a duce la imbunatatirea simptomelor.
Cu multă plăcere, stimată d-nă. Mă bucur că analizele au infirmat ceea ce dvs. aţi presupus a fi cauza simptomatologiei dvs.. Stresul este un inamic redutabil pentru sănătate, tocmai de aceea trebuie să vă creaţi zilnic ocazii decente pentru cel puţin o destresare - ocazii care se pot rezuma şi la citirea unei cărţi, ascultarea unei melodii de tip ambiental (meloterapie relaxează profund, în special sfera mentalo-psihică), alergarea prin parc, vizionarea unui film etc. Sunteţi perfect liberă să alegeţi ce doriţi, când doriţi, cum doriţi şi dacă doriţi; important este să gândiţi pozitiv şi să aveţi credinţă în Dumnezeu.
Toate cele bune,
Nick
Toate cele bune,
Nick
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17helicobacter pylori
- 4Helicobacter Pylori... de unde as fi putut lua acest virus si cum se transmite?
- 27Regim alimentar pentru helicobacter pylori
- 6heliobacter piroly - 1, 8 - ce inseamna? e grav?
- 6Fiere lenesa...?
- 4Cicatrice de la HP?
- 2Rezistenta H. Pylori
- 17Helicobacter Pylori, o parere, va rog!
- 5mi s-a spus ca am ulcer bulbar Hp pozitiv..
- 15HELICOBACTER PYLORI - VINDECARE ?
- 4durere in partea dreapta cu radiere in spate
- 6Intrebare tratament HP
- 0Helicobacter cauza gaze, uscaciunea gurii (dar cam atat)?
- 9In urma unor analize mi s-a depistat helicobacter
- 6helicobacter pylori - care sunt simptomele?
- 1Gastrita cu helicobacter
- 0anticorpii helicobacter pylorii pot afecta analiyele la sange si colesterolul
- 5Antigen helicobacter pylori
- 0Leucocite scazute si Helicobacter Pylori
- 1Hpylori pozitiv - dupa tratament ma simt la fel
Mai multe informații despre: helicobacter pylori
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: