Intrebare pt un medic psihiatru

02-12-2014
Danasd
Nu este medic/terapeut
Danasd
Sufar de 2 ani jumate de o insomnie cronica. Am fost in urma cu un an la psihiatru, pt ca ajunsesem sa am probleme mari de anxietate si semnele unei depresii datorita lipsei de somn. Am primit mirtazapine 7.5 mg pt 2 saptamani apoi 15 mg pt 2 luni, apoi medicul mi-a recomandat injumatatirea dozei si apoi oprirea tratamentului. A fost f greu sa intrerup tratamentul, pt ca aveam probleme de somn Asa ca luam cateodata, doze mici de 3.75 mg. problemele de somn au persistat, dar in proportie mult mai mica, dar au revenit in urma cu o saptamana, astfel ca m-am trezit in fiecare noapte la 3 fara a reusi sa adorm. Dupa o saptamana am luat cam 5 mg mirtazapina si am reusit sa dorm fara probleme. Intrebarea este sa revin la tratament, pt cat timp? E un semn de recidiva a depresiei? Precizez ca psihiatrul in urma cu un an mi-a spus ca am o insomnie de cauza psihogena, iar psihologul ca e vorba de o depresie. Insomnia a aparut initial ca urmare a unei perioade foarte stresate.
Multumesc
3 comentarii
0
02-12-2014, ora 11:22
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da puteti lua cate un sfert de pastila sau chiar mai mult, insa trebuie tratata si depresia de fond cu inca un antidepresiv daca mirtazapina o folositi doar ca somnifer !
Deci trebuie tratament serios nu doar o micuta carpeala seara !
0
02-12-2014, ora 11:29
Danasd
Nu este medic/terapeut
Danasd
Intrebarea este daca e vorba de o depresie de fond sau este vorba de o depresie aparuta datorita insomniei cronice. Daca reusesc sa dorm anxietatea se reduce la minimum. Practic si mirtazapina este un antidepresiv luat in doze mai mari. Intrebarea este daca am nevoie de un tratament sustinut in doze mai mari?
0
02-12-2014, ora 12:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da ! Am spus destul de clar cu aliniat ! Medicul a fost prea optimist prima data, trebuie un tratament pt 4-6 luni, pana cand insomnia (care e URMARE a depresiei) se remite !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •