intrerupere anticonceptionale

08-07-2010
me_raloo
Nu este medic/terapeut
me_raloo
Am folosit timp de 7 luni anticonceptionalele Milligest. Ultimul contact sexual a fost pe 3 mai, ultima pastila luata a fost pe data de 8 mai, iar pe 13 mi-a venit menstruatia (asa cum trebuia dupa anticonceptionale). Daca as fi continuat, trebuia sa incep un nou blister pe data de 16 mai, dar am hotarat sa fac o pauza. Pe 6 iunie mi-a venit menstruatia (nu am inceput sa iau din nou anticonceptionale), dar in luna aceasta se pare ca intarzie. Sunt deja 32 de zile. Este efectul intreruperii pastilelor sau e posibil sa fiu insarcinata?
4 comentarii
0
08-07-2010, ora 17:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Poate fi atat efectul intreruperii pastilelor, cat si al unei sarcini. Abia dupa cel putin 10 zile de intarziere e momentul unui diagnostic diferential, care cel mai simplu se va face cu un test de sarcina. Pana atunci, trebuie un pic de rabdare: intarzieri de pana la 10 zile sunt perfect normale.
0
08-07-2010, ora 17:37
me_raloo
Nu este medic/terapeut
me_raloo
Am inteles. Dar totusi ultimul contact sexual a fost cu 5 zile inainte de intreruperea pastilelor (acesta tin minte ca a avut loc luni dimineata, iar eu ultima pastila am luat-o sambata seara). Si am mai citit tot aici pe forum (un raspuns al dumneavoastra) ca daca ai ultimul contact sexual cu 4 zile sau mai putin inainte de intreruperea anticonceptionalelor atunci sunt probleme, iar daca a avut loc cu 5 zile sau mult nu ar fi. Oricum, in momentul acesta sunt foarte stresata.
0
08-07-2010, ora 22:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, aveti dreptate, la contactul de pe 3 mai erati sub protectie. Daca acela a fost ultimul contact sexual, nu aveti de ce fi stresata, explicatia intarzierii trebuie cautat in alta parte.
0
23-08-2011, ora 09:52
eu-nadine
Nu este medic/terapeut
eu-nadine
buna ziua.
As avea si eu o intrebare pentru domnul doctor Mihnea Dragomir:
Am 24 de ani, iau de 1 an si jumatate pastile anticonceptionale Yaz si as dori sa renunt la ele la sf anului pentru ca ma gandesc ca imi ataca ficatul si oricum nu am contact sexual foarte des. Vroiam sa stiu ce riscuri implica, am itneles ca este cea mai "usoara" pastila dintre cele cunoscute, are cei mai putini hormoni si am vazut pe forum ca unele doamne/domnisoare au avut probleme dupa ce le-au intrerupt, adica nu au mai avut ciclu sau s-au ales cu vreun chist. Puteti sa-mi spuneti care sunt riscurile? Mie mi le-a prescris doctora mea ginecoloaga, i-am spus ca vreau sa renunt la ele si sa le iau doar pe timp de vara cand sunt mai activa sexual. Este vreo problema daca le intrerup acum si incep sa le iau peste ceteva luni sau pauza ar trebui sa fie mai mare?

Va multumesc,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  •