Intrerupere Melleva 35 - tratament acnee

10-04-2012
cristinab12
Nu este medic/terapeut
cristinab12
Buna ziua.
Am avut probleme cu acneea incepand de la varsta de 12 ani. Am consultat multi medici dermatologi de-a lungul anilor...incepand cu tratamente superficiale gen creme, alifii, preparate farmaceutice, etc. continuand cu Diane 35 si apoi combinate cu Roacutane (pt ca vrasta mi-a permis). Dianele si-au facut efectul, insa la un moment dat a trebuit sa le intrerup. Dupa acea intrerupere, problema a revenit. Consultand un alt medic, mi-a propus sa continui din nou cu ele. De data aceasta insa n-au fost benefice, asa ca am ales sa consult alt medic care mi-a indicat sa fac un pachet de analize hormonale din cauza diagnosticului pus (acnee pustulo-chistica). In urma analizelor (testosteron ff ridicat) mi-a recomandat Melleva 35, iar in prima faza si tratament facial (prin curatarea chisturilor) la dansul la cabinet. Asta se intampla in vara anului 2008. De atunci am continuat cu Melleva 35 cu succes bine meritat, fara intrerupere, (asta si pentru ca la un moment dat la un cabinet de planning mi s-a spus sa nu le intrerup, deoarece problemele imi vor reaparea). Din diverse motive de viata cotidiana aglomerata, n-am mai apucat sa imi fac o programare omeneasca la domnul doctor care mi-a prescris Melleva, pt a ma consulta cu el in ceea ce priveste continuarea sau intreruperea tratamentului. De aceea postez aici intrebarea mea: ce imi este indicat acum? Sa le intrerup, pentru ca stiu ca trebuie si o pauza dupa administrarea indelungata de anticonceptionale? Multumesc.
1 comentarii
0
10-04-2012, ora 20:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Administrarea cu pauze nu prezintă niciun beneficiu în comparaţie cu administrarea lor continuă. Mai demult, medicii recomandau pauze în ideea că astfel, unele reacţii adverse ale anticoncepţionalelor, precum sterilitatea, diminuează ca frecvenţă. Dar studii ulterioare au arătat că nu este nicio deosebire în incidenţa reacţiilor adverse la o femeie care ia timp de 6 ani anticoncepţionale cu pauze de 2 luni într-un an, faţă de una care ia timp de 5 ani în mod continuu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul