Intrerupere tratament duloxetina - sevraj? Reactii adverse?

09-11-2017
Catalinnicu
Nu este medic/terapeut
Catalinnicu
Buna.

Am o saptamana de cand am incheiat tratamentul cu duloxetina la sugestia psihiatrului. Am luat timp de un an 60mg zilnic, iar in ultima luna am scazut la 30mg zilnic. Asta a fost schema de intrerupere.
Problema mea este ca desi nu cred ca am luat o doza mare si pentru o perioada foarte lunga, si in ciuda asigurarilor medicului ca nu ar trebui sa resimt vreo schimbare odata intrerupt tratamentul, ma simt rau de cand im intrerupt.
Sunt ametit si obosit mai tot timpul, stomacul imi face probleme serioase si am un tiuit continuu in urechi care uneori se schimba intr-o presiune puternica. Simt parca aceasta presiune din interiorul craniului spre exterior, prin urechi, ca si cum ceva ar vrea sa iasa. Si simptome asemenea unei gripe. E extrem de deranjant si incep sa ma ingrijorez.
As aprecia mult o parerea sau un schimb de experiente. A mai trecut cineva prin asta? La ce sa ma astept?
3 comentarii
0
09-11-2017, ora 19:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca astea erau simptomele tale inainte de a initia tratamentul, poate ca ar fi bine sa discuti cu medicul tau sa il mai continui o perioada. Tratamentele astea sunt mai de durata.
0
09-11-2017, ora 22:49
Catalinnicu
Nu este medic/terapeut
Catalinnicu
clara_p iti multumesc si apreciez efortul de a imi da un sfat.
Ideea e ca nu prea pot compara simptomele de acum cu cele care m-au dus la inceperea tratamentului. Sunt suparatoare clar si acestea, insa (cel putin momentan) pot functiona. La instalarea atacurilor de panica si a anxietatii credeam ca o sa mor. Aveam niste stari care ma impiedicam sa merg la job si imi lua 2 ore sa ma pot aduna sa ma ridic din pat. O mare diferenta este cel putin pe moment ca simptomele de acum sunt 80-90% fizice, nu simt panica si frica de la inceput. Doar stresul produs de starea fizica si teama de ceea ce ar putea fi cu mine.
De aceea eram curios daca e normala aceasta perioada dupa incheierea tratamentului, daca a mai trecut cineva prin asta...
0
22-10-2018, ora 13:47
Mirona Mirona
Nu este medic/terapeut
Mirona Mirona
Buna ziua. Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. Am 4 luni de tratament cu cymbalta 30 mg. Am întrerupt in urma cu o saptamana si mi-e f rau. Am stari de ameteala, greata, imi amortesc mâinile, simt un fel de vertij cand ma mișc brusc, tremuraturi, stari pe care nu le aveam inainte. Puteti sa imi spuneti, va rog, în cazul dvs. cat timp au persistat, cum s-a rezolvat? Nu stiu ce sa mai fac si sunt f speriata. Va multumesc in avans.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oprirea medicației psihiatrice
  •