Intreruperea anticonceptionalelor

22-12-2011
Carina07
Nu este medic/terapeut
Carina07
Buna ziua,
Am intrerupt anticonceptionalele o data cu plecarea mea in strainatate, pt ca sincer nu le mai gaseam rostul sa le iau, dupa cateva zile mi-a venit un fel de ciclu, pentru ca deja era al doilea in acea luna, ma asteptam la el dat fiind faptul ca am oprit anticonceptionalele, doar ca acum de cateva zile am o sensibilitate ridicata a sanilor, ii simt mai grei, sfarcurile mai dureroase la atingere, primul meu gand a fost ca as avea o sarcina, e posibil asta sau sunt modificari hormonale datorate intreruperii anticonceptionalelor, va rog sa ma lamuriti daca puteti, sunt tare ingrijorata intr-adevar.
4 comentarii
0
22-12-2011, ora 08:37
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Trebuie mai multe elemente pentru un răspuns. Care au fost datele sângerărilor şi când aţi întrerupt anticoncepţionalele ? Între terminarea anticoncepţionalelor şi prezent aţi avut raporturi sexuale neprotejate ? Aţi dus până la sfârşit ultima folie ?
0
22-12-2011, ora 14:39
cristiina009
Nu este medic/terapeut
cristiina009
buna ziua.am 20 de ani.si as dori sa iau anticonceptionale...cum se iau acestea. am nevoie de niste sfaturi...multumesc
0
22-12-2011, ora 21:53
Carina07
Nu este medic/terapeut
Carina07
Datele sangerarilor au fost 1-7 dec. ( a fost ciclul normal care a venit regulat fara intarzieri ). Am intrerupt anticonceptionalele in data de 10 iar dupa aceasta data nu am mai avut deloc contact sexual. Sangerarile au inceput prin 13-14 si au tinut 6-7 zile in total. Ultima folie inainte sa o intrerup pe aceasta din care am luat doar 3 pastile am dus-o pana la capat. De cateva zile am simtit sanii mai grei, alte simptome nu am, doar asta.
0
22-12-2011, ora 23:04
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din moment ce nu aţi avut raporturi sexuale după întreruperea anticoncepţionalelor, înseamnă că varianta unei sarcini este de o probabilitate neglijabilă.
Pe de altă parte, întreruperea pilulelor a fost intempestivă: este preferabil ca o folie, odată începută, să fie dusă până la capăt. Deci, este posibil ca semnele descrise să fi fost provocate de acest mod de întreupere, caz în care este de aşteptat ca situaţia să revină la normal în decurs de 2-3 săptămâni fără niciun tratament.

@cristina: Este foarte simplu de spus online cum se iau anticoncepţionalele: o pilulă pe zi, preferabil la aceeaşi oră (cel mai bine seara). Începeţi în oricare dintre primele 5 zile ale ciclului, preferabil chiar în ziua a 5-a. Le luaţi timp de 21 de zile, după care faceţi pauză de 7 zile şi reîncepeţi folie nouă, în aceeaşi zi a săptămânii în care aţi început iniţial.

La unele preparate există, după cele 21 de pilule active (de regulă albe), încă 7 zile cu pilule-placebo, ca să "nu vă ieşiţi din ritm".

Pe de altă parte, dacă sensul întrebării este "ce pilule ar trebui să iau", atunci răspunsul nu se poate da online, ci este necesar un consult. Dacă sensul întrebării este "oare e bine sau nu e bine să iau pilule în general"; răspunsul este: dv decideţi, având în vedere că e vorba de un tratament hormonal în principiu îndelungat, cu posibile şi frecvente reacţii adverse, uneori grave, ocazional mortale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •