Iod pe alunite -> arsura/pata rosie aparuta in cateva secunde

03-06-2017
cosmino
Nu este medic/terapeut
cosmino
Buna ziua,

Ma numesc Cosmin si as vrea sa va prezint un caz care ma sperie extrem de mult si doresc sa obtin o parere strict medicala de la cadre medicale, urmeaza sa ajung si la un spital cat de repede. Nu ma intereseaza situatii similare ale unor cunostinte de ale voastre ci strict pareri din partea medicilor.

Tatal meu, la recomandarea unei cunostinte care a folosit IOD pe suprafata alunitei si zona alaturata pentru a indeparta alunitele de pe piele, a incercat acelasi lucru. Rezultatul este o ARSURA pe toata suprafata unde a fost aplicat pentru CATEVA SECUNDE si inca persista dupa 3 zile(fara nicio modificare vizibila).

Link vizualizare online poze cu suprafetele unde s-a aplicat IOD si aspectul dupa 3 zile:

https://drive.google.com/open?id=0B2XLSKdJyNj3LURGSndYM2dVQU0

Link download(valabil o saptamana):

https://we.tl/MMxBFumfYU
10 comentarii
0
04-06-2017, ora 23:29
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Se trateaza ca orice arsura chimica de catre dermatolog !

Nu stiu daca formula este mai concentrata fiind de uz veterinar insa e clar ca pe viitor trebuie aplicata cu un betigas de urechi strict pe alunita vizata nu cu compresa pe o suprafata mai mare !
0
05-06-2017, ora 00:16
cosmino
Nu este medic/terapeut
cosmino
Sunt de acord cu ce ati spus. Dar sunt curios daca exista riscul de a determina un cancer de piele? fiind mai multe tipuri de alunite prinse in raza arsurii.
0
05-06-2017, ora 12:45
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Este exclus ! Cu tinctura de iod se pot trata alunitele mai mici malignizate, adica melanomul malign incipient ! Banuiesc ca tocmai asta ati vrut sa faceti !
0
05-06-2017, ora 13:17
cosmino
Nu este medic/terapeut
cosmino
Scopul utilizarii a fost indepartarea alunitelor cu "picior" fara nicio alta cauza anume.. In prezent persoana este fara simptome. Frica mea a rasarit din cauza arsurii provocate pe alunitele mai mici care seamana sau sunt chiar cu potentialul de a declansa un melanom. Multumesc!
2
13-06-2017, ora 11:06
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Orice traumatism al unei alunite- arsura este tot un traumatism- poate determina in timp malignizare. Faceti dermatoscopie fotofinder pentru o monitorizare corecta.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
1
13-06-2017, ora 22:41
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@Steve.the.great
Ai spus citez "Este exclus ! Cu tinctura de iod se pot trata alunitele mai mici malignizate, adica melanomul malign incipient !" Cum adica este exclus ? Pai, din cate stiu eu nu exista alunite mai mici malignizate, alunitele malignizate sunt si raman alunite malignizate si se trateaza numai la medicul dermatolog care le vede cu dermatoscopul pentru a vedea reteaua de pigment si eventual vasele de sange, si apoi dupa dermatoscopie, medicul curant hotareste daca le tine sub urmarire sau le excizeaza chirurgical. Pentru ca sa avem un diagniostic corescv, aceste leziuni se scot chururgical de catre medicul dermatolog (daca are competenete si in chirurgie), daca nu iti va da trimitere catre medicul cu specializarea chirurgie generala sau chirurgie plastica, si acesta le va exciza, si va trimite piesa (tesutul excizat) la medicul anatomopatolog pentru stabilirea unui diagnostic corect. Recomandat ar fi sa se faca si o dermatioscopie Fotofinder, adica o harta a tuturor leziunilor de pe corp, asa cum a me ntionat si Doamna Doctor Artenie mai sus. Si melanom incipient pot sa fie si alunite de dimensiuni mai mari, nu neaparat mici, in general alunitele micui sunt considerate cele care au dimensiuni de pana la 0, 5 mm adica cat o guma de creion. Toate acestea se trateaza la medicul dermatolog, nu trebuie sa ne apucam noi sa le tratam, ba le spanzuram cu fir de coada de cal sau ata, ba le tratam cu rostopasca sau alte leacuri babesti si naturiste cum am citit pe internet.este plin internetul de astfel de proceduri.Sfatul meu.medicul decide cum putem sa scapam de aceste leziuni !
numai bine !
1
13-06-2017, ora 22:49
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
@cosmino
Am vazut acele poze, si nju a procedat corect, pentru ca chiar daca nu sunt alunite, pot sa fie niste papiloame benigne, dar acea solutie de uz veterniar, poate sa-i creze niste arsuri pe piele si poate sa se intampla altceva. Era mai bine daca se ducea de la inceput la un control la un medic, si sa nu mai creada toate sfaturile de la "prieteni". Sfatul meu, du-te la medicul dermatolog, eu asa fac de fioecare data cand am nevoie de ceva, sau vreun consult, nici eu nu cunoasteam inainte medic, insa am dat search pe google si am gasit, am facut programare si apoi in urma consultului aflam ce este de facut si ce nu !
Daca esti din Bucuresti, vezi ca sunt medici buni dermatologi la 3 spitale de stat si anume: Spitalul Colentina, Spitalul Elias si Spitalul Militar, dar sunt si clinici private unde poti s ate duci, insa la spitalele de stat iti trebui doar trimitere de la medicul de familie catre specializarea dermatologie. Sunt si clinci private care lucreaza cu bilet de trimitere de la medicul de familie ! Gasesti pe internet mai multe informatii !
Numai bine !
0
15-06-2017, ora 00:34
cosmino
Nu este medic/terapeut
cosmino
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si informatii! Luni a fost la consult la Spitalul Militar din Bucuresti si a primit cateva unguente printre care si unul antibiotic si unul cu protectie solara. Voi mentiona fiecare unguent maine.
Si eu am fost la fel de socat cand mi-a spus ce a facut pentru ca si eu sunt impotriva medicinei improvizate si a urmaririi sfaturilor de la prieteni/internet. Am avut grija sa ii tin o lectie de educatie despre pericolele la care s-a expus.
0
15-06-2017, ora 22:51
cosmino
Nu este medic/terapeut
cosmino
soolantra si doxicilina si dupa ivatherm
1
16-06-2017, ora 02:25
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Buna seara, a facut bine ca s-a dus la spitalul militar. De acum inainte, cand mai vrea sa scape de astfel de leziuni, trebuie sa se duca la medicul specialist dermatolog, si acolo va rezilva aceste probleme!
numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.