ipohondrie?

06-12-2005
anais
Nu este medic/terapeut
anais
ipohondrie
4 comentarii
0
06-12-2005, ora 00:00
anais
Nu este medic/terapeut
anais
La varsta de 3 ani si jumatate am fost internata in spital ca contagioase si am stat singura in salon 10 zile.
Fiind pe vremea lui Ceausescu, asa numitele asistente ma speriau ca vin vulturii si multe altele. Cred eu ca de pe atunci am ramas cu o mica trauma psihica. (am omis sa spun ca 2 ani dupa ma trezeam noaptea tipand) De atunci sunt f emotiva si ma sperie orice. Am teama de avion, teama ca vin hotii...etc. Dar cea mai mare teama a mea sunt boliile, mai ales cancerul. Orice durere cat de mica am, ori ma doare capul ori burta ori piciorul imi e frica sa nu cumva sa am cancer. Eu m-am numit "totalo- fobica" hihi
Nu imi dau seama ce as putea face sa nu mai fiu asa anxioasa. M-ati putea ajuta cumva? Va multumesc
Mi-am facut o cruce mare cand am gasit site-ul asta, pt ca la fiecare intepatura merg la medic si imi fac analize si nu=mi gaseste nimeni nimic. Ma simt mult mai in siguranta in prezenta medicilor si in spitale ceea ce pt altii e infricosator.
va multumesc!
0
08-12-2005, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Ipohondrie e un termen cu multe conotatii negative. El se adreseaza "bolnavilor inchipuiti". Nu este cazul dumneavoastra. In psihiatrie termenul este de hipocondrie sau, mai nou, anxietate legata de sanatate. Cred ca v-ati pus corect diagnosticul, cel putin in legatura cu teama de boli grave asa cum e cancerul. Aceasta tulburare, ca si celelalte anxietati pe care le aveti pot fi tratate cu succes. Daca sunteti din Bucuresti gasiti datele mele de contact pe site. Daca sunteti din alt oras poate va pot indruma catre altcineva.
Astept raspunsul dvs.
0
02-02-2009, ora 16:06
claudik
Nu este medic/terapeut
claudik
eu sunt dintr-un oras mic, un singur dr. psihiatru. Am asa numitile stari de anxietate, depresie si atacuri de panica. Nu am luat niciodat pastie am fost doar la 4 sedinte de psihoterape la o dna dr psiholog si ma punea sa desenez copaci, oameni si restul. Starile mele nu sunt dese. Ar trebui totusi sa consult un medic? Si sa incep un tratament?
0
02-02-2009, ora 16:07
claudik
Nu este medic/terapeut
claudik
inca ceva. de aproape 3 ani am starile astea, dar mie frica sa incep un tratament pt a nu avea reactii adverse
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: