Iritare, nervozitate excesiva

10-02-2012
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna tuturor


Am TOC si il tin sub control cu Fevarin. De ceva vreme ma simt foarte iritata, ma enervez din orice si asta nu este felul meu de a fi.
Cel mai tare ma supara ca nu am rabdare sa fac temele cu fii-mio.
Voi cum gestionati starile de iritare/minie?

Pe mine ma termina, caci am si TOCul pe cap care nu-mi da asa ganduri faine si mai apare si starea asta urata de nervozitate si simt ca ma destabilizeaza de tot.
Tip la fii-mio ca nu-si face lectiile, ca-mi raspunde, ca se impotriveste sa se apuce de treaba lui, apoi ma simt foarte vinovata. Edrept ca acum e si el in faza de pre-adolescenta cu toane, imi raspunde obraznic samd. Simt ca ma invart in cerc inchis.

Orice sfat e bine venit!

Multumesc!
6 comentarii
0
11-02-2012, ora 17:23
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Subiectul poate fi dezbatut amplu, dar citeva elemente le putem puncta repede si cred ca deja le stii.
Este obositor si sa citeasca cineva despre TOC, dar sa-l mai si aiba pe cap, daca totusi te-ai procopsit cu el ai nevoie de intelegere marita din partea familiei asa incit sarcinile tale sa fie reduse si fiecare sa-si faca treaba fara sa te solicite prea mult.
-Incepe detoxifierea in profunzime a organismului
-Fixeaza-i copilulul ora de teme si ajuta-l doar la nevoie
-Exclude total excitantii:cofeina(cafea, ceai verde, cola...etc)tutunul, sucurile cumparate si mincarea procesata
-Stabileste cu o persoana avizata un program de alimentatie pe care sa-l ai scris, dar in asa fel incit sa ai mai multe variante pe zi sa nu devina obositor sau o enervare in plus
Abia apoi vei putea sa adaugi ceva, pe teren curat si daca tot vine vorba de asta nu m-ar mira ca tot crescind nivelul de Serotonina prin medicatie sau naturiste, sa ajungi la pragul sindromului serotonergic care da nervozitate si iritabilitate.Daca ar fi vorba de mine deja imi stii atitudinea, as lua pt inceput un Stress Tame si as intoarce problema pe toate laturile.Voua va verifica cineva nivelul neurotransmitatorilor?, vi se spune la cit timp de medicatie vi se echilibreaza?cum tii cortizolul si glicemia sub control?..sunt multe de dezbatut.
0
11-02-2012, ora 17:25
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
http://www.youtube.com/watch?v=00JxJPWhhaQfeature=ymg -
0
22-02-2012, ora 17:52
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga "prozac",

Stiu ca nu este usor sa faci fata starilor neplacute ce insotesc gandurile obsesive. Este greu mai ales cand starile de iritare si nervozitate afecteaza relatia cu cei din jur. Este bine sa te folosesti atat de o medicatie potrivita, recomandata de medicul specialist psihatru, cat si de unele suplimente pe care le consideri potrivite. Dar pentru a scapa de aceste stari si ganduri intruzive, ai nevoie de un demers psihoterapeutic. Nu amana acest pas important. Daca deja ai inceput psihoterapia, pune in aplicare cat mai des indicatiile psihoterapeutului. Iara aici cateva explicatii suplimentare http://www.psihoterapeutultau.ro/index.php/articole/psihoterapia-copilului-si-familiei/28-gandurile-obsesive-din-tulburarea-obsesiv-compulsiva-toc. Cauta un psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala ce este specializat pe acest gen de tulburare, care iti poate pune la dispozitie exercitii specifice, pe care le poti face in viata de zi cu zi. In plus tehnicile de relaxare te pot ajuta foarte mult sa elimini starile de nervozitate si iritare. Facand ceva bun pentru tine, faci ceva bun si pentru cei din jurul tau, pentru baiatul tau!

Cu speranta ca ti-am putut fi de ajutor, iti doresc sa scapi cat mai repede de Toc.
Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu
Tel: 0725.41.33.22
doina.grasu@psihoterapeutultau.ro
www.psihoterapeutultau.ro
0
22-02-2012, ora 21:42
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri.

TOC am de 12 ani si mai ca am ajuns sa spun ca e ca si "fratele" meu urat. Ma insoteste pretutindeni:)
Uneori este doar fratele urat, alteori imi da de furca.

Am observat situatiile in care imi da de furca si incerc sa le fac fata asa cum pot. Una din situatii este facutul temelor cu fii-mio, eu sunt perfectionista, am fost foarte buna la matematica, am intrat cu aproape 10 la Facultate (fara sa ma laud).Copilului nu-i place si cauta sa isi termine repede, de suprafata, fara sa invete teoria, mai, mai sa i le fac eu.

Ma enerveaza ca nu prea am rabdare sa-l ajut sa aprofundeze asa cum ar trebui

Rabdare nu am avut niciodata, din pacate.

Psihoterapia o voi incepe in curand.

Va multumesc
Prozac
1
12-03-2012, ora 19:46
guryta
Nu este medic/terapeut
guryta
buna prozac scuze ca intru la comentariul tau dar credema ca doresc sa vb ti-am urmarit mai toate comentariile si sunt idem cu tine ma confrunt cu aceiasi problema ca si tine si ca dorulet daca vrei si daca poti sa ma ajuti si pe mine cu niste sfaturi o sa le primesc cu placere.Astept raspuns si multa sanatate
1
16-11-2020, ora 08:59
G3orgi
Nu este medic/terapeut
G3orgi
Buna
Sunt noua pe grup și cred ca am vreo 12 ani de Toc. La început nu îmi ocupa prea mult timp și spațiu în gânduri, însă acum deja simt ca este prea mult. Încă nu am apelat la niciun specialist si regret enorm ca nu am facut-o mult mai demult. Ideea era ca în public eram ok, ascundeam tot în mine, însă apoi veneau tăvălug peste mine.
Am tot citit discuții mai vechi și apreciez mult implicarea lui Prozac. Povestea mea cred ca e mai complicata, efectiv sunt întemnitată, nu pot face nimic de frica murdăriei. Și nu doar frica de murdărie, adaug și repetiția, de teama ca nu fac cum trebuie totul. Simt ca totul se termina în mine, din păcate.
Mai am și un soț care uneori îmi face tot ce ii cer, alteori îmi spune ca nu îmi doresc suficient sa ma fac bine, ca sunt doar ifose, doar imaginație. Cred ca am și depresie prelungită..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: