Iritatie a pielii; alergie sau organ intern bolnav?

13-10-2017
Skinny
Nu este medic/terapeut
Skinny
As avea marea rugaminte, daca exista vreun medic dermatolog pe acest forum, sa imi raspunda. Multumesc anticipat pentru atentia acordata si raspuns.

Problema mea de piele a aparut prin luna februarie cand am facut o "iritatie" extrem de urata la subrat, cu sangerare, umflatura, mancarime-usturime. Am banuit ca m-am ales cu vreo infectie/ciuperca de la sala de fitness pe care o frecventam de vreo luna si de la sauna uscata unde stateam cam vreo 40 de minute in fiecare zi. Dupa mai multe incercari de tratament prescris de medical de familie, dupa vreo luna m-am vindecat.
Nu stiu daca e relevant, insa cand eram aproape vindecata, am facut un vaccin pentru febra galbena deoarece urma sa merg in America de Sud si mai exact in jungla Amazoniana. Timp de o luna cat am fost plecata, nu am avut absolut nici o problema de piele, insa cand m-am intors, desi nu m-am mai dus la gym, problema a reaparut insa de data aceasta nu chiar la subrat, ci in zona imediat adiacenta, si fara sangerare; deci pot spune ca nu mai era asa de grav ca in luna februarie. Acum brobonitele erau rosii, si mai mici si mai mari si foarte dese si fara lichid in ele; de mancarime sa nu va povestesc!... nu stiu unde sa ma scarpin mai repede!!! Am inceput din nou sa dau cu crema care se dovedise a fi de cea mai mare eficienta (Hydroval preparata cu ceva mentolat ca sa amelioreze mancarimea), insa de data aceasta nu a mai avut effect. Testul de alergii a iesit negativ, deci nici vorba sa fie alergie la ceva; nu am schimbat sapun, detergent sau mai-stiu-eu-ce... De data aceasta, problema a devenit din ce in ce mai grava, astfel incat din iunie si pana acum, iritatia-ciuperca-alergia-sau-ce-o-fi a cuprins aproape intreg corpul. Am remarcat ca, rand pe rand, au fost atacate zonele corporale care se pliaza, cum ar fi: coate, genunchi, glezna, baza gatului, sub sani, coapse; nu neaparat in ordinea prezentata, insa din aceste puncte a pornit mancarimea pe tot corpul. Pana acum doar in podul palmei, in cap si pe talpa nu mi-au aparut, dar nu stiu pentru cat timp vor mai fi 'clean'.
Medicul de familie s-a declarant nestiutor in a da un verdict, sperand ca un tratament mai puternic sa mai amelioreze daca nu sa vindece "ce-o-fi-asta"; deci in prezent mi-a prescris ceva pastille de alergii (Apo-Hydroxyzine) si o crema care inteleg ca ar fi pentru psoriasis (Ratio-Mometasone). astea sunt doar incercari de tratament pe pielea mea, nu in urma unui diagnostic ferm.

Am incercat pana si medicina alternativa: ulei de chimen negru - uz extern, ulei de lavanda - uz extern, baie cu sare Epson... nimic nu functioneaza!

Precizez ca prin luna iulie, m-am gandit ca vreau sa slabesc; relevant sau nu, pana in urma cu doua saptamani am avut cate 2 sedinte de acupunctura pe saptamana; deci pana la inceputul lunii octombrie.


Am avut inspiratia de a face poze cu evolutia acestei 'boli de piele'.

Paradoxal este faptul ca chiar la subrat, unde a aparut pentru prima data, nu am mai avut absolut nimic, nici macar in forma usoara!!!

Aaaa, si inca ceva: nu cred ca e contagios, din moment ce sotul meu nu a luat-o; insa imi zice ca pielea mea a inceput sa arate ca cea de crocodil, prin unele locuri.

Cam asta e problema. Daca v-ati format o idee despre ce ar fi vorba aici, va rog mult sa imi spuneti.
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
1
25-10-2017, ora 07:19
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Trebuie sa faceti analize de laborator pentru a vedea daca boala de piele nu a aparut pe fondul unei alte afectiuni.Mergeti la un medic dermatolog pentru stabilirea exacta a diagnosticului, eventual biopsie.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
26-10-2017, ora 03:38
Skinny
Nu este medic/terapeut
Skinny
Doamna Dr. Artenie, va multumesc frumos pentru raspuns. Problema este ca nu locuiesc in tara, ci in Toronto-Canada. Aici sistemul medical e un pic diferit, in sensul ca programare la dermatolog am facut in urma cu mai bine de o luna, iar cel mai repede cand dermatologul ma poate vedea este pe 8 noiembrie (ori mor cu zile, ori ma rog: lungeste-mi doamne zilele!). Intre timp, am ajuns la Urgenta, am asteptat 4 ore ca sa stau nici macar 5 minute de vorba cu un individ care pe langa faptul ca nu s-a prezentat si nici ecuson nu avea (deci nu stiu daca era student in practica sau resident sau asistent medical ori infirmier!!!), mi-a zis sa iau Aerius pentru alergii si ca follow-up cu medical de familie... Aerius nu am luat, insa l-am "terorizat" pe medical de familie care la insistentele mele mi-a dat tratamentul pentru raie (urmat de amplificarea bubelor si efectelor mentionate, iar acum, la 6 zile de la tratament, sunt pe Prednisone 50 (azi am luat a doua pastila) ca sa calmeze un pic senzatia de arsura de sub piele si mancarimea de la suprafata pielii. As spune ca primele 3 zile dupa acel tratament pentru raie au fost cu adevarat critice, acum insa incep sa se reduca zonele cu mancarime astfel ca acum am pe partea inferioara a antebratului, partea opusa cotului, gamba de la genunchi pana la glezna si un pic sub sani.

Pe de alta parte, am luat legatura cu medicul de familie al sorei mele din Bucuresti, dansa avand posibilitatea sa vada pozele si concluzionand ca e raie. Intorcandu-ma la medical meu de familie de aici, acesta a zis ca nu e raie, ci doar alergie la ceva si uitandu-se din nou pe raportul alergologului se 'scapa' ca alergologul a mentionat ca nu am food allergies, ci ca este ciuperca. Atunci l-am rugat sa ma trimita sa fac testul de skin allergy si a zis ca e complicat si nu e cazul sa il fac, insa sa merg frumusel acasa si sa spal totul doar cu apa rece ca sa elimin detergentul complet din rufele pe care urmeaza sa le port timp de cateva zile, precum si din lenjerie si prosoane, sa ma spal doar cu apa, nimic sapun sau gel de dus si sa vedem ce se intampla... Peste doua zile trebuie sa merg inapoi sa vada daca e vreo schimbare si probabil ca imi va scoate Prednisone din tratament... Ma gandesc sa ii cer sa repet tratamentul de raie pentru a elimina macar asta din lista supozitiilor de diagnostic...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.