Ischemie cardiaca silentioasa

26-02-2009
eu cu mine
Nu este medic/terapeut
eu cu mine
In urma unui test de efort, ajungand la puls 170 s-au inregistrat pe ekg subdenivelatie de segment ST.>1(nu s-au inreg alte modificari ). Asftel am fost diagnosticata cu : ischemie cardiaca silentioasa (test de efort pozitiv). Mentionez ca analizele de sange sunt f bune : Ck, Ldh, colesterol, lipide, K, Na...singura problema fiind la fibrinogen-un pic marit.
De 3 ani, deoarece faceam dese tahicardii mari (puls 170. si chiar tpsv-200), am facut multe ekg-uri, teste de efort, holter...dar nimeni nu a constatat ca as avea si aceasta ischemie.
Care ar putea fi cauza aparitiei acestei ischemii, cat de grava este, cum poate evolua, ce investigatii mai amanuntite se pot face ? Poate fi un rezultat fals al acestui ekg de efort, de ce poate fi influentat ?
2 comentarii
0
26-02-2009, ora 19:50
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Inima asigura oxigenul necesar functionarii organismului.O inima normala poate asigura oxigenul necesar bunei functionari a organismului atit in repaus cit si la efort.
O inima bolnava de cardiopatie ischemica oboseste atunci cind trebuie sa pompeze singele in organism.Manifestarea cardiopatiei este angina pectorala = durerea de inima.Pe EKG manifestarea este subdenivelarea ST.Deci o inima bolnava de CARDIOPATIE ISCHEMICA DUREROASA este acea inima car ela un anumit eefort incepe sa doara iar la inregistrarea EKG concomitenta efortului apare subdenivelarea ST
CARDIOPATIE ISCHEMICA SILENTIOASA este atunci cind dei apare modificarea ST, NU apare si durerea.E un soi de cardiopatie ischemica FARA angina pectorala.E o faza incipienta a unei afectiuni cardiace, impunind un regim de viata adecvat pentru a evita progresia bolii catre aparitia anginei pectorale.E la latitudinea cardiologului care et-a consultat daca sa iti prescrie si tratament medicamentos.
0
27-02-2009, ora 05:13
eu cu mine
Nu este medic/terapeut
eu cu mine
Multumesc pt raspuns.
Am uitat sa precizez.sudenivelarea este ascendenta.(Am tot citit pe net...dar tot nu am inteles care e diferenta intre ascendenta si cea descendenta, orizontala :) ).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici