Iubita geloasa, sau?

24-07-2015
Razvanel25
Nu este medic/terapeut
Razvanel25
Buna ziua, cum spune si titlul, iubita mea este gloasa, sau... Sunt eu rau? Intrebarea asta ne framanta zilnic pe amandoi, si ne contrazicem foarte mult, prin cearta bineinteles. Totul a inceput anul trecut, cand ea, a terminat facultatea si a venit la mine, de atunci suntem zilnic impreuna pana in ziua de azi. La vreo 4 luni dupa ce a venit la mine, a inceput cosmarul, ea a devenit foarte geloasa si spune ca are motiv.Iar motivul este, ca eu ma uit dupa femei tot timpul (spune ea), ca o voi insela si ca o mint! Eu spun ca nu este adevarat si NU ma uit dupa alte femei, nu o voi insela, si NU o mint. Noi suntem zilnic impreuna, ea stie mereu ce fac, fiindca nu ma lasa sa plec singur niciunde, vine cu mine peste tot, chiar si pana peste drum la magazin fiindca spune ca nu are incredere.. Si nu va imaginati, ca eu sunt vreun cur*** si un pervers care isi intoarce capu dupa femei, nu! Prietena mea spune ca e de ajuns sa o vad 2-3 secunde, pt ca sunt curios de altele, si vreau sa ii vad fundul.. Pe temele astea ne certam foarte mult, si suntem pe cale sa distrugem o relatie de 3 ani.. I-am tot spus ca nu face bine, ceea ce face, si sa incerce sa isi schimbe gandirea, sa comunicam, si cu ajutorul meu si vointa ei, putem trece peste, dar nu ma asculta, ea tot crede ca mint, ca o voi insela, ca vreau alte femei, e foarte posesiva, iar totul porneste de la situatile cu uitatul dupa femei.. Iam tot spus, cand mergem pe strada si vedem o fata nu inseamna ca ma uit dupa ea, dar cand apare o femeie prin fata noastra, eu ii simt tensiunea, si ma agit putin de teama sa nu ne certam, dar ea spune ca nu e adevarat, ca ma schimb la fata pt ca o vad pe aia. Chiar si pe internet, cand stau, sau ascult muzica pe youtube, si apare in videoclip o femeie, ea incepe cearta, ca sunt pervers, cur***r etc. Am incercat tot timpul sa ma feresc de chestii de genul, de videoclipuri cu orice fel de femeie, de pagini de internet unde apar imagini cu femei, de femei pe strada, dar va dati seama, e foarte greu, peste tot apar femei sau barbati, nu te poti ferii de lume. In fine, ea doreste sa ne despartim fiindca spune ca sunt foarte aiurea...nici eu nu sunt un sfant, am mai mintito cu minciuni, mici, de genul ca sunt la acasa, si eu eram la magazin, dar o faceam de frica sa nu ne certam, chiar daca stiam ca nu e ok... Tin sa precizez ca si eu in trecut am fost foarte gelos pe ea, fiindca vorbea cu un amic, iar ea imi interzicea sa vorbesc cu alte fete, stiu ca nu a fost ok sa fiu gelos, dar am reusit sa inving gelozia., As dorii niste pareri dăca se poate.. Multumesc
10 comentarii
0
24-07-2015, ora 14:51
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Gelozia poate fi undeori patologica si atunci probabil ca se impune o interventie psihoterapeutica de durata.
Din ce spuneti, prietena e destul de pornita si ideea inselatului este destul de profunda in mintea ei.
Propuneti-i prietenei terapie de durata daca doriti sa salvati relatia, oricum cu vorbele nu faceti mare lucru dupa cum vedeti.
0
24-07-2015, ora 15:44
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Din ceea ce povestiti reiese ca partenera dvs nu se simte sigura pe sine, proiectand aceasta nesiguranta asupra dvs. Nu stim cauzele acestei nesigurante, iar psihoterapia s-ar dovedi o alegere utila. Partenera avand aceasta nesiguranta, va recomand sa-i propuneti terapie de cuplu, pt ca ea sa se perceapa pe o pozitie de egalitate cu dvs si in niciun caz de inferioritate, datorita unei presupuse patologii. Pe scurt, ar ajuta-o sa inceapa cu incredere psihoterapia daca nu s-ar simti acuzata de gelozie, ci ca in urma certurilor, v-ati gandit ca ar fi mai bine sa aflati unde gresiti amandoi. Pt ca pana la urma, intr-o relatie sunt 2 persoane si e putin probabil ca doar una sa greseasca. O abordare de tipul "mergi la psiholog pt ca numai tu gresesti fiind mereu geloasa si ai mare nevoie sa te tratezi", nu ar ajuta-o. Nu ati aratat neaparat o astfel de atitudine, dar partenera ar putea-o interpreta asa.
Pt inceput, aveti nevoie sa va regasiti echilibrul pierdut, daca ambii doriti sa continuati relatia. Si pt a regasi acel echilibru, e nevoie de o analiza realista a problemelor pe care le intampina cuplul dvs. Un psihoterapeut va poate sprijini in acest demers.
Toate cele bune!
0
24-07-2015, ora 22:58
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara,

Dupa cum spunea si colega mea, problematica sta in increderea proprie.

Ceea ce va recomand eu este consilierea de cuplu, in care amandoi sa mergeti impreuna la un psihoterapeut. Lucrand impreuna si sustinandu-va s-ar putea sa va ajute mult mai mult si sa si progresati amandoi, schimbandu-va atitudinea persoanal si cea de relationare unul cu celalalt.

Daca sunteti din Bucuresti ma puteti contacta cu incredere.
0
25-07-2015, ora 00:14
Razvanel25
Nu este medic/terapeut
Razvanel25
Va multumesc pt raspunsuri. Astept si alte pareri.
0
25-07-2015, ora 08:30
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Daca sperati sa aflati o alta parere care spune ca relatia este buna si sunt probleme minore cele semnalate mai sus sau ca fata are dreptate si trebuie sa o intelegeti, cred ca veti astepta cam mult.
Gelozia patologica este un ingredient perfect ptr disolutia cuplului!
0
27-07-2015, ora 12:20
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Este destul de delicat sa se continue o relatie de cuplu in care un partener are o obsesie, mai ales cea legata de infidelitatea partenerului.
Psiholog Liviu Stefan
0
03-08-2015, ora 15:18
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Si parerea mea Razvan e ca exista o nesiguranta proprie, pe care ea o proiecteaza asupra ta, prin intermediul geloziei. E posibil ca pe langa asta sa existe si unele disfunctionalitati ce tin de comunicarea dintre voi. Chiar daca aparent nu pare o gelozie patologica, ar fi utile cateva sesiuni de psihoterapie de cuplu, daca va doriti sa consolidati pe termen lung relatia voastra.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
0
04-08-2015, ora 14:16
Razvanel25
Nu este medic/terapeut
Razvanel25
Multumesc de raspunsuri si pareri. Situatia e la fel, avem 2-3 de liniste.. apoi o ia de la capat.. Degeaba incerc sa comunic cu ea, ca nu merge.. Probabil ca am sa inebunesc eu si aia e..
0
04-08-2015, ora 19:56
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
sau...va hotarati sa dati o sansa pe termen lung relatiei voastre si incepeti o psihoterapie de cuplu, pentru a vedea care sunt obstacolele in comunicarea dintre voi.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
0
13-08-2015, ora 11:11
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Evident exista un obstacol in relatia de cuplu. Sunt de parere ca terapia v-ar ajuta sa va descoperiti mai bine, sa intelegeti mecanismul, alchimia, relatiei voastre.
Puteti apela la un psihoterapeut, in masura in care doriti o evolutie favorabila.
Psiholog Liviu Stefan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul