jeanine, nervozitatea si libidoul scazut:(

19-11-2011
iuliutza20
Nu este medic/terapeut
iuliutza20
buna ziua.acu 2 ani doctorul meu ginecolog mi-a prescris sa iau yasmine.le-am luat timp de 2 luni timp in care am avut stari de nervozitate si libidoul scazut ingrozitor de tare.am renuntat la ele si in scurt timp am rams insarcinata.am nascut..dupa care acelasi medic mi-a prescris din nou yasmine.l-am informat de problemele pe care le-am avut si in cele din urma mi-a prescris jeanine.problema este ca le-am luat timp de 4 luni, timp in care mi-au revenit starile de nervozitate, as putea zice ca sunt mult mai accentuate decat atunci cand luam yasmine, iar libidoul meu e din nou scazut.am fost la medicul meu, i-am spus ce mi se intampla, si mi-a spus sa continui cu aceste contraceptive k sunt fosrte bune.nefiind multumita de raspunsul dumnealui am mers la o alta consultatie la alt medic, care, spre marea mea mirare dupa ce iam spus tot istoricul meu medical mi-a dat acelasi raspuns ca si primul medic sa le continui.dupa aceste raspunsuri am facut o pauza de o luna, si am inceput din nou administrarea lor de 9 zile si starea mea de nervozitate a revenit.nu stiu ce sa fac.singura chestie cu care ma ajutau, era ca nu mai aveam durerile menstrual sfasietoare pe care le aveam inainte(nu imi treceau durerile decat daca luam 2 nurofen forte odata)sa incerc alte anticonceptionale?dar care anume?
va rog din suflet ajutati-ma
4 comentarii
0
19-11-2011, ora 08:02
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu trebuie să schimbaţi contraceptivele, ci să schimbaţi metoda contraceptivă. Nervozitatea şi scăderea libidoului este reacţie adversă comună, dată de componenta progesteronică a acestor medicamente hormonale. Este adevărat că, tipul de progesteron variind de la un preparat la altul, există anumite diferenţe de grad: dar, în linii mari, această acţiune este întâlnită la toate preparatele. Pe viitor, ar fi bine să nu mai luaţi medicamente, în special hormonale, fără avizul medicului dv de familie.
0
20-11-2011, ora 03:23
iuliutza20
Nu este medic/terapeut
iuliutza20
Am luat aceste contraceptive la recomandarea doctorului meu ginecolog, iar cel de-al doilea medic la care mi-a facut de asemenea o consultatie spre mirarea mea mi-a prescris aceleasi contraceptive cu toate ca l-am informat de problemele mele legate de nervozitate si scaderea libidoului.Ambii mi-au spus sa continui acest tratament argumentand ca sunt mai potrivite pentru mine, bulversandu-ma total deoarce nu am facut analize.
0
20-11-2011, ora 08:54
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
La prescrierea anticoncepţionalelor şi la alegerea celui mai potrivit, de regulă, nu sunt necesare analize. În schimb, este necesară consilierea. Fiind un tratament de lungă durată, care poate avea consecinţe asupra stării de sănătate generale, păstrarea legăturii cu medicul de familie, care este manager de caz, e esenţială.
0
21-11-2011, ora 00:21
iuliutza20
Nu este medic/terapeut
iuliutza20
Am inteles acum.Va multumesc din suflet
Multa sanatate si o saptamana placuta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  •