KETOROLUL influenteaza anticonceptionalele HARMONET???

13-05-2011
Bianca1234
Nu este medic/terapeut
Bianca1234
Buna ziua! as dori sa stiu daca pot lua ketorol! azi e prima zi de menstruatie, si ca deobicei pentru dureri iau un ketorol in prima zi, atat! dar azi e mai special, pentru ca vreau sa incep sa iau anticonceptionale Harmonet, si nu stiu cum sa procedez, daca ketorolul influenteaza in vreun mod Harmonet?Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
14-05-2011, ora 22:03
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Nu, nu influenteaza.
2. Puteti incepe anticonceptionalele din prima zi de menstruatie, dar este preferabil sa incepeti din a 4-a sau a 5-a zi
0
15-05-2011, ora 11:37
Bianca1234
Nu este medic/terapeut
Bianca1234
Buna ziua din nou! Multumesc pentru raspuns! De ce considerati ca e preferabil sa incep din a 4 a sau a 5 a zi? In urma unui control la o D-na Dr. Ginecolog, ea m- a sfatuit sa iau asa Harmonet, din prima zi, apoi am citit prospectul si acolo indicatiile sunt la fel, din prima zi a menstruatiei :).
Si as mai avea o intrebare, daca incep sa iau anticonceptionale, si iau 2- 3 luni, ai apoi nu mai vreau sa iau, care vor fi consecintele asupra organizmului ? Va multumesc! O saptamana linistita!
0
16-05-2011, ora 08:35
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. A incepe anticonceptionalele din ziua a 4-a sau a 5-a nu prezinta niciun dezavantaj fata de a le incepe din ziua 1, in schimb prezinta urmatoarele doua avantaje:
- "ciclul" vine la timpul lui. Pauza de 7 zile provoaca o sangerare asemanatoare unei menstruatii. Sunt 21 de pilule cu hormoni si, in medie, sangerarea apare in a 4-a zi de pauza. Deci, daca le incepeti din prima zi veti avea sangerare in ziua 25, adica mai devreme de luna. Dimpotriva, daca le incepeti in ziua a 5-a, veti avea sangerare la luna.
-la inceptutul tratamentului (mai ales cu anticonceptionale de tip Harmonette) pot aparea sangerari neprevazute, de diverse grade, de la spotting (o mica patare) pana la sangerare propriu-zisa. Incepand din prima zi, nu mai puteti sti daca, in asemenea caz, ceea ce curge este reactie adversa sau e insasi menstruatia. Dimpotriva, incepand din ziua a 5-a, va dati seama mai bine ca o eventuala continuare a sangerarii nu poate avea cauze naturale.

2. De regula, tratamentul anticonceptional urmat timp de cateva luni nu are consecinte la distanta asupra organismului. Luat cativa ani, poate avea consecinte, a caror frecventa este corelata cu durata totala de expunere la factorul de risc. E ca la tigari, daca vreti: fumezi cateva luni, nu se intampla nimic. Fumezi mai multi ani, se poate intampla, mai mult sau mai putin probabil, in functie de numarul de tigari incasate.
0
16-05-2011, ora 16:31
Bianca1234
Nu este medic/terapeut
Bianca1234
Multumesc frumos pentru raspunsurile detaliate!:) Imi este clar acum "ce si cum"!Va doresc numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul