la 2 sapt. de la nastere i-a aparut pe burtica un hemangiom

22-11-2009
kvero
Nu este medic/terapeut
kvero
Sunt mamica unui baietel de 3 luni, pe care l-am nascut prin cezariana. la 2 sapt. de la nastere i-a aparut pe burtica un hemangiom, probabil tuberos (in forma de capsunica), de aprox 3mm. Acum are cam 7 mm si nu prezinta alte modificari. Medicul de familie mi-a sugerat interventia chirurgicala, pt a preintampina cresterea lui, sau o eventuala sangerare. Eu as opta pt o atitudine d expectativa, stiut fiind faptul ca pana in jurul vs. de 7 ani se pot remite, bineinteles daca nu apar modific. majore sau o crestere rapida. Ce ma sfatuiti? Exista si alte modalitati pt rezolva ac. problema? De pilda laser-terapia ar da rezultate? Astept raspunsul dv. si va multumesc anticipat pt. el.
6 comentarii
0
23-11-2009, ora 10:28
yochana
Nu este medic/terapeut
yochana
Buna, kvero! Nu-i face nimic deocamdata. Stai linistita.Am trecut printr-o situatie similara cu fiica mea, al ei fiind localizat pe cap, undeva deasupra fruntii exact unde incepe sa creasca parul. Eram ingrijorata ca nu cumva sa sangereze in timp, de la periat. Am fost la specialist(la 3 luni) si mi-a spus sa-i masor diametrul la interval de o luna, pentru a observa modificarile (evolutie, involutie, stagnare). Hemangiomul ei avea diam de 9 mm (tot tuberos). In timp a involuat (3 mm), s-a retras si nu mai este rosu deloc. De asemenea, am fost si la o clinica din Bucuresti (Lasermed), unde am primit aceleasi sfaturi. Optiunea ta este perfecta. Timpul isi va spune cuvantul.
Mult succes si sanatate micutului!
0
17-12-2009, ora 12:17
gb_suciu@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gb_suciu@yahoo.com
Buna
Si eu am fetita de 2luni jumate si are un hemangion pe burtica de 4 cm, am fost la un chirurghi pediatru care mi-a spus sa-l operez, pediatrul mi-a spus sa- l las acolo. Sfatuiti-ma ce sa fac.
0
18-12-2009, ora 13:47
yochana
Nu este medic/terapeut
yochana
Buna! Dar de ce ti-a sugerat s-o operezi? Ce fel de hemangiom este?
Iata ce am gasit intr-un articol: aproximativ jumatate din hemangioame dispar pana la varsta de 5 ani, iar procentul urca la 90% la varsta de 10 ani. Datorita caracterului benign si evolutiei autolimitante, hemangioamele necomplicate, in special cele capilare, nu au indicatie de tratament chirugical.
-*

(*modificat de administrator)
0
06-01-2010, ora 17:57
dr.andreeaj2010
Identitate neconfirmată
dr.andreeaj2010
In principiu hemangioamele sunt asa numite formatiuni tumorale benigne care pot dispare intr-adevar dar in multe cazuri ele tind sa isi mareasca dimensiunile. Din pacate nu tot ce scrie in carti se si intampla si ca dovada, in 3 ani de rezidentiat, toate cazurile de hemangioame pe care le-am consultat au necesitat interventie chirurgicala din cauza dimensiunilor la care au ajuns. Totusi, cand este vorba de un hemangiom milimetric, tratamentul conservator este recomandat, cu monitorizare la domiciliu si consulturi repetate la chirurgul pediatru. Si inca un mic detaliu. Hemangioamele bine delimitate, tind sa se limiteze, adica fie se micsoreaza fie de cele mai multe ori raman la aceleasi dimensiuni. In schimb hemangioamele tip "stelat" sau cele care tind sa "o ia in toate partile" sunt periculoase si se extind usor si rapid mai ales in profunzime, motiv pentru care parintii pot interpreta evolutia ca fiind stationara.
0
06-01-2010, ora 22:28
gb_suciu@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
gb_suciu@yahoo.com
Buna!
Va rog indrumati-ma catre un chirurg pediatru care ar putea sa vada hemangiomul fetitei mele.In judetul TImis.Ce parere aveti despre tratamentul cu laser.Credeti ca da vreun rezultat? Am vorbit la clinica lasermer din Bucuresti care mi-au spus ca se poate rezolva cu laser in 6-12 sedinte facute la interval de 1-3 luni.
0
06-01-2010, ora 22:33
dr.andreeaj2010
Identitate neconfirmată
dr.andreeaj2010
Din pacate nu as putea sa va spun concret daca acest tratament functioneaza pentru ca marturisesc ca nu am experienta cu astfel de tratamente dar in acest moment este considerat tratament de ultima generatie. Succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea sugarului de trei luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de cinci luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea sugarului de șapte luni
  • Evaluarea sugarului de opt luni
  • Evaluarea sugarului de nouă luni
  •