la 9 luni cu encefalopatie

23-02-2010
tanya 25
Nu este medic/terapeut
tanya 25
Am o fetita de 9 luni jumate, la moment se tirie, se intoarce, se tine in picioruse singura citeva secunde, daca o tii de miini merge, se ridica in picioare sprijinindu-se de mobila, reactioneaza cind ii spui numele, cunoaste membrii familiei.Sa nascut la termen, a tipat deodata, parca totul a fost bine, dar la 4 luni a aparut strabism, am facut tratament, strabism nu mai are.La moment diagnosticul este:encefalopatie rezidual organica cu sindrom hipertensiv si retard motoric usor.Aproape tot timpul tine limbuta afara.Ma poate cineva ajuta sa inteleg ce este aceasta boala si cit de grava este?Se poate trata definitiv si va avea oare dificultati la retinere si memorie?
2 comentarii
0
24-02-2010, ora 18:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Hormonii tiroidieni la nastere au fost testati ? Nu e diagnosticata cumva cu hipotiroidie congenitala ? Dupa nastere a avut un icter prelungit [ 2-3 saptamani ] ? Fontanela posterioara a ramas deschisa cateva luni dupa nastere ? Stii cumva daca s-a inchis ? Eu iti recomand sa -i testezi si hormonii tiroidieni si sa mergi cu rezultatele la un pediatru.
0
24-02-2010, ora 23:21
tanya 25
Nu este medic/terapeut
tanya 25
Hormonii tiroidieni nu au fost testati, Pe la patru luni a consultat-o endocrinologul, si a spus ca e mai degraba o problema neurologica, si in ultimul rind sa trecem testele la hormonii tiroidieni.Icter nu a avut.Cind s-a nascut fontanela anterioara era de 3, 5/3, 5 si nu e inchisa nici acum la 9 luni, dar de cea posterioara nustiu.
Va multumesc mult.neaparat vom trece testele la hormonii tiroidieni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul