La cat timp dupa ruptura de ligament se face operatia de reconstructie?

04-02-2013
Raf
Nu este medic/terapeut
Raf
In urma unui accident la ski, dupa o analiza RMN, am fost diagnosticata cu ruptura de ligament incrucisat anterior si ruptura de menisc. La urgenta cand am fost mi s-a spus ca operatia de recuperare de ligament o pot face in doua zile. Doctorul la care am mers ulterior pentru operatie mi-a spus sa fac 4 - 6 saptamani tratament recuperare, iar ulterior operatia de reconstructie a ligamentului.
Intrebarea mea este de ce trebuie sa astept 4 - 6 saptamani pentru a face operatia? Este o varianta mai buna, mai usoara?
Va multumesc.
1 comentarii
0
04-02-2013, ora 23:23
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
rupturile de cruciat anterior se opereaza imediat in primele 48 de ore (rar) sau dupa 6 saptamani de la accident
daca ruptura de ligament se combina cu o leziunede menisc deobicei se face o artroscopie prin care se rezolva leziunea de menisc si se curata locul ligamentului, apoi se asteapta 6 saptamani si dupa acea se face ligamentoplastia
de ce trebuie asteptat 6 saptamani? organismul incearca in aceasta perioada sa repare cea ce este stricat (din pacate fara rezultat, pentru ca ruptura de ligament cat si leziunea de menisc nu se vindeca de sine), daca se intervine in aceasta perioada sansele de cicatrizare sunt mai mari, care ar duce la un rezultat slab al ligamentoplastiei
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: