Lacurile de unghii şi soluţiile de îndreptare a părului sunt cancerigene

15-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Autorităţile sanitare americane au publicat săptămâna trecută un raport care arată că formaldehida şi stirenul sunt substanţe care pot declanşa cancere. Cele două substanţe intră în compoziţia multor produse, printre care lacul de unghii şi soluţiile de îndreptare a părului, obiectele de plastic şi cauciuc, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

Prin urmare, se recomandă evitarea, pe cât posibil, a acestor substanţe nocive. New York Times precizează totuşi că pericolele sunt mult mai mari pentru cei care umblă cu aceste produse chimice la scară industrială.

Formaldehida se foloseşte la fabricarea multor produse, printre care lacuri de unghii, soluţii de îndreptare a părului şi dizolvanţi. Experţii recomandă folosirea unor mărci care nu recurg la această substanţă. Informaţiile se găsesc pe site-ul Skin Deep, bază de date realizată de Environmental Working Group, unde doritorii pot afla compoziţia cosmeticelor şi impactul lor asupra mediului şi sănătăţii.

Metoda braziliană de îndreptare a părului, tratament capilar costisitor la care au recurs vedete ca Jennifer Aniston, face obiectul unei anchete a autorităţilor americane. Produsele folosite pot conţine până la 12% formaldehidă. Ca urmare a unor plângeri din partea unor coafori şi clienţi, care au avut senzaţii de arsură în ochi, nas şi gât, precum şi dificultăţi de respiraţie, fiind înregistrat şi un caz de cădere a părului, organismul guvernamental Sante Canada a publicat anul trecut un comunicat despre pericolele utilizării acestor soluţii capilare. În Statele Unite, experţi din Oregon au avertizat şi ei coaforii, recomandându-le să fie prudenţi în folosirea acestor produse. Unele saloane şi-au echipat salariaţii cu măşti şi-şi informează clienţii despre riscurile la care se expun.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
2 comentarii
0
15-08-2011, ora 12:01
Tamanna
Nu este medic/terapeut
Tamanna
Intr-adevar, aldehida formica aflata in compozitia multor produse si folosita pe termen lung, are efecte nocive asupra organismului. Compozitia acesteia, pe etichetele produselor cosmetice este trecuta drept E 240 (slava cerului, nu se foloseste ca aditiv alimentar). Formaldehida in contact cu pielea poate provoca dermatita chimica, tocmai din cauza combinatiilor chimice aflate la baza acesteia. Ca sa intelegeti mai bine despre ce substanta este vorba, ganditi-va ca solutia de aldehida formica de concentratie 40%, constituie binecunoscutul formol. Bineinteles ca aldehida formica endogena, adica cea produsa de organism, nu are efecte negative, deoarece este vorba de cantitati mici eliminate destul de repede. Prin urmare, luati in seama acest articol, deoarece este pe cat se poate de veritabil. Numai bine!
0
15-08-2011, ora 15:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Tamanna, mulţumesc mult pentru completare. Informaţiile postate de către dv. sunt valoroase. Sper să fie luate în seamă!
Toate cele bune,
Nick
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.