legatura dintre viata sexuala si acnee

01-06-2006
maria_p
Nu este medic/terapeut
maria_p
Exista o legatura intre prezenta acneei si frecventa relatiilor sexuale la femei ? Deci este corect ce se spune ca daca ai acnee una din cauzele principale este si lipsa unor raporturi sexuale.
Deasemenea se spune si faptul ca raporturile sexuale rare si/sau lipsa orgasmului sau a placerii in timpul actului sexual determina aparitia acneei.
4 comentarii
0
01-06-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Este unul dintre miturile legate de acnee, aparitia/nu a acneei nu are legatura cu frecventa relatiilor sexuale si nici cu obtinerea orgasmului
0
04-03-2007, ora 00:00
dr-soare
Nu este medic/terapeut
dr-soare
Frecventa raporturilor sexuale si/sau lipsa orgasmului nu au legatura cu aparitia acneei.Sunt femei care prezinta acnee la pubertate datorita cresterii activitatii hormonale ovariene initiate de hormonii gonadotropi hipofizari.Dupa cum stiti si ovarele femeii secreta o anumita cantitate de testosteron care la unele femei poate fi nativ mai crescuta. Odata ce sanii si uterul ating maturitatea in dezvoltare, ovarele femeii se adapteaza secretand in mod normal o cantitate corespunzatoare de estrogen si progesteron contrabalansand actiunea testosteronului si astfel acneea juvenila dispare.Sunt insa femei la care aparitia acneei are loc ulterior ciclic inaintea si in timpul menstruatiei atunci cand estrogenul si progesteronul inregistreaza o scadere, dand astfel posibilitatea testosteronului sa actioneze asupra tegumentelor si foliculilor pilosi.De aceea femeile constata ca epilarea devine mai dureroasa la menstra(testosteronul fortifica firul de par) iar vopseaua de par nu impregneaza bine firul de par.
Acneea poate fi cauzata si de patologia ovarelor polichistice in care se constata o crestere a testosteronului(de aici indicatia Diane 35 in hirsutism, acnee si ovare polichistice, acesta avand in compozitie o substanta ce blocheaza sinteza testosteronului.
Dupa nastere, daca fatul este baiat, femeia poate ulterior prezenta acnee si accentuarea pilozitatii deoarece incepand cu luna 4 a viatii intrauterine, testicolele fatului incep sa secrete testosteron care influenteaza tabloul hormonal al mamei.De aceea femeile care nasc baieti sunt mai putin supraponderale in timpul sarcinii urmand ca apoi sa revina mai grabnic la o greutate normala.In aceste conditii dezvoltarea sanilor este moderata insa cresterea masei osoase este mai mare (cresterea cu 1-2 numere la incaltaminte) datorita actiunii testosteronului si hormonului de crestere (secretat de hipofiza fatului)asupra scheletului osos (in lipsa cartilajului de crestere la persoana adulta, oasele se dezvolta doar in latime)
Acneea poate sa apara si in preclimax, atunci cand se inregistreaza o scadere a sintezei hormonilor feminini (a progesteronului mai semnificativa) permitind astfel testosteronului sa contrabalanseze actiunea acestora si sa actioneze asupra tegumentelor si al foliculilor pilosi.
Testosteronul stimuleaza secretia glandelor sebacee determinand si o crestere a vascozitatii sebumului ce are carezultat o drenare deficitara a acestuia, formandu-se astfel depozite de sebum neevacuat care ulterior se infecteaza de obicei cu Stafiloc
ocus Aureus.
Acneea poate fi determinata si de o sinteza crescuta a DHEA-S
steroid asemanator testosteronului.Acesta insa este mai mult implicat in hirsutism.
In speranta ca am putut sa va fiu de ajutor va salut cu deosebit respect,
Dr Soare
0
21-02-2009, ora 18:55
Zana_Iubita
Nu este medic/terapeut
Zana_Iubita
pot spune din proprie experienta ca are legatura.si eu am avut acnee juvenila 3 ani m-am luptat cu ea, dar de un an si 2 luni sunt cu cineva si stabilitatea relatiei sexuale mi-a diminuat vizibil acneea...din pacate au mai ramas cicatrici :(...dar uratele "cosuri" au disparut si mai apar doar la mestruatie ;)
0
12-03-2009, ora 09:59
david_cdd
Nu este medic/terapeut
david_cdd
hai sami dau si eu cu parerea ! am 30 de ani si pe la 17 a inceput sami apara acnee la greu si nu mai stiam ce sa fac inebunisem nu alta si am incercat tot, absolut tot ce mia iesit in fata (inclusiv injectii cu sangele meu). in fine nu mia trecut nici cu sexul ca am avut la greu, nici cu nimic ! si sa accentuat mult pana am ajuns sa am gropi in fata iar varul meu (este o chestie de sange) era si mai rau ca mine. Intamplator am dat peste o firma cu ceaiuri naturale si avea un tratament pentru acnee ! hai sa va spun tratamentul: masti de argila dimineta si seara (argila alba de pamant) si fata zahar sau dulciuri minim 3 luni (efectiv nu mamanci nimic dulce 3 luni; sa se curete sangele). (ID: david_cdd)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •