lentile de contact

13-04-2010
julia_anton
Nu este medic/terapeut
julia_anton
Buna ziua, am 35 ani si la ochiul stang am -1.25, iar la dreptul -1, si port ochelari din 2002. Seara am probleme la condus, in sensul ca ma deranjeaza lumina din sens invers si nu mai pot aprecia distanta dintre masina care vine din fata si mine, adica mi se deformeaza lumina. pana acum am purtat ochelari cu lentile sferice. As dori sa stiu daca exista lentile de contact de vedere, pentru o perioada de purtare de cel putin 1 an, sau mai mult, si cum sa le aleg. Am purtat din ce tip de lentile trebuie sa cumpar pentru a nu avea prb la condus.
3 comentarii
0
13-04-2010, ora 14:35
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Cel mai bun este un consult oftalmologic, să menţionaţi acolo special pentru lentile de contact pt că se prescriu uşor diferit faţă de lentilele de la ochelari şi puteţi să întrebaţi medicul de tipuri de lentile- există şi de care doriţi cu perioadă mai lungă, mai multe ore pe zi sau mai puţine, nr limitat de purtări etc.
0
14-04-2010, ora 18:15
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Nu iti recomand lentile cu perioada de purtare timp de 3luni sau 1 an, pentru ca exista risc mare de complicatii corneene ( am vazut cazuri cu neovascularizatie corneana severa). Iti recomand lentile de contact lunare( se poarta 15 ore pe zi, 1 luna si apoi se schimba perechea de lentile), night day( se poarta zi si noapte 30 zile, apoi se schimba perechea de lentile) sau ideale sunt lentile zilnice( se poarta o singura zi); numai bine
0
15-04-2010, ora 14:09
julia_anton
Nu este medic/terapeut
julia_anton
Va multumesc foarte mult. am fost la un consult si am constatat ca la ochiul stang a crescut dipotria de la
-1.25 la -1.75. eu am cerut un consult special de lentile dar acasa m-am dezmeticit ca de fapt a fost unul obisnuit de ochelari pt ca nu mi-a prescris raza de curbura si nici altceva. probabil ca am sa merg din nou. Daca ati putea sa ma ajutati cu cateva sfaturi inainte de a cumpara lentilele, ce tip trebuie sa fie, sau ce continut de apa, marca banuiesc ca nu se poate posta, v-as multumi anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • FDA a aprobat lentilele de contact cu efect de protecție solară
  •