Lentile de contact (miopie)

01-08-2010
Malina29
Nu este medic/terapeut
Malina29
Am 16 ani, am miopie ( -1, 75) si port ochelari de aprox 2 ani. De cand mi-am pus ochelarii nu mi-au mai crescut dioptriile deloc.In ultimul timp ma gandesc sa-mi pun lentile de contact pentru ca mi-ar fi mult mai usor, dar as vrea sa stiu parerea unui medic si daca e devreme pentru varsta mea sa port lentile. Banuiesc ca sunt recomandate cele zilinice. Multumesc.
2 comentarii
0
02-08-2010, ora 14:56
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Da, poti sa porti lentile de contact; intr-adevar, lentilele zilnice sunt recomandarea ideala, dar poti purta si lentile lunare, 1 pereche este valabila o luna de zile si le porti in fiecare zi, maxim 15 ore; in fiecare seara, dai jos lentilele si le pui intr-o solutie speciala pentru curatire; solutia se schimba de fiecare data; nu uita sa te speli pe maini inainte de a pune si a da jos lentilele; inca ceva, daca in cursul zilei, simti lentila uscata, ca pe un corp strain, poti sa pui lacrimi artificiale, in amandoi ochii o picatura; se recomanda lacrimile unidoze care nu au conservant;eu recomand lacrimile unidoze cu acid hialuronic; daca apare inrosire, secretie conjunctivala, dai jos lentilele, si te prezinti la consult oftalmologic; numai bine
0
27-08-2010, ora 19:21
dormda
Nu este medic/terapeut
dormda
Buna.Am 16 ani si am miopie forte (-11 o.s. -1, 75 o.d.).Port de 4 ani lentile de contact focus.As dori sa trec la o alta marca de lentile si ma intereseaza bauschlomb purevision despre care am auzit doar lucruri bune.As putea face aceasta trecere fara o proba sau acesta proba de lentila se face doar la incepetori?Mentionez ca doctorul oftalmolog nu a avut aceasta lentila pt proba.Va multumesc pt eventuale pareri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: