Lesinul cu pierderea cunostiintei

11-11-2009
vmb
Nu este medic/terapeut
vmb
Buna ziua,

Acum aproximativ un an am fost sa mi se recolteze sange pt analize si AM LESINAT cu pierderea cunostiintei pt cca 2-3 minute. Am pus totul pe seama recoltarii sangelui.

Recent dupa o zi de munca am luat o masa destul de bogata iar dupa cca 30 min m-am apucat sa imi fac gimnastica zilnica. Dupa ceva efort am simtit ameteala si dupa alte 2 minute am lesinat cu pierderea cunostiintei pt cca 30 secunde. Mi-am revenit dupa numeroase palme si un pahar de apa rece pe fatza din partea sotiei.

Sunt sportiv, nu beau alcol, nu fumez si nu stiu ce as putea sa am.
Tensiunea arteriala mi-o iau zilnic iar ea variaza intre 11/6-14/8.
Dupa lesin(sincopa) aveam 8.5/5

Ce credeti ca ar trebuii sa fac? Ma ingrijoreaza aceste lesinuri.

Sunt barbat si am 30 ani.
7 comentarii
0
01-12-2009, ora 17:10
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Cred ca ar trebui sa consulti un cardiolog...poate-s sincope vasovagale...numai bine.
0
13-05-2010, ora 22:14
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Nu ai mai scris nici un rind. Ce faci?Ai fost la cardiolog? Te simti mai bine?
0
14-05-2010, ora 18:27
vmb
Nu este medic/terapeut
vmb
Sunt bine din fericire.
Am fost la cardiolog si sunt ok. In schimb am descoperit in decembrie ca aveam bila marita si am intrat putin la regim. Totodata am facut o tomografie si am fost surprins sa constat ca am avut in trecut un accident vascular cerebral micutz pe partea dreapta. Doctorul neurolog(Onaca) mi-a spus ca este vechi, probabil din nastere (unde am avut nota 6) intruct in timpul vietii nu am avut simptomele unui AVC. Mi-a spus sa fac Mapping EEG dar nu am ajuns nici azi sa fac analiza.
Intre timp am tinut regim alimentar si starea sanatatii s-a imbunatait.
In februarie am avut si un accident la ski cu ruptura de ligament incrucisat anterior si operatie. Dupa multe saptamani de chin m-am refacut dar acum sunt ok. Am facut recuperare si a dat roade.
Dupa operatie de LIA, am fost internat in spital unde mi-au facut toate analizele spunandu-mi ca sunt ok. Spre surprinderea mea nu am mai lesinat dar mi-au luat sange in pozitie culcat. :)
Am refacut eco abdominala si bila, ficatul, rinichi sunt ok.

Nu stiu ce sa zic. M-a ingrijorat acea urma de AVC dar.asta e...m-am resemnat. Fac sport in continuare si am ignorat orice sfat de a nu face efort fizic.
Nu am slabit, chiar m-am ingrasat putin, ma simt bine in general dar mai am din cand in cand, usoare ameteli cu senzatie de lesin.
0
16-05-2010, ora 19:15
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Ma bucur mult pt tine sa aflu ca nu e nimic grav.Iti doresc multa sanatate.
0
13-12-2010, ora 09:17
B.Costel
Nu este medic/terapeut
B.Costel
In urma cu 2 zile amavut o stare de lesin, ameteli denu mai puteam merge pe picioare si nu imi mai puteam tine echilibrul. Am vomat de trei ori la un interval de 2 ore, culoarea fiind verde inchis si foarte amara. Am mers la medicul de familie a doua zi si mi-a spus ca este posibil de la fiere sau de la o afectiune a urechii interne. Mi-a pescris un tratament cu fiobilin, betaserc si metrocopramid, duspatalin si sermion. Dupa doua zile senzatia de voma a disparut insa nu dispar ametelile, care alterneaza la intervale de timp neregulate. De asemenea inainte de aparitia ametelilor apar dureri de cap pe partea dreapte undeva in zona cefei si un fel de vajait in urechi. Tensiunea pe care am masurat-o imediat era 14cu 9. Nu am am mai avut asemenea probleme pana in prezent. In urma cu 3 ani am fost diagnostica cu hernie cervical C4-C5, dar nu am avut nicio simptoma pana acum. Am 45 de ani si lucreaz intr-un mediu foarte stresant. Care poate fi cauza intrucat tratamentul prescris de medicul de familie este pe o perioada de 14 zile. Daca cumva este de la fiere care este perioada de refacere si cand dispar aceste ameteli? Multumesc.
0
22-02-2011, ora 21:21
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Buna seara Costel, cum te mai simti?ai fost la spital?
0
09-03-2011, ora 00:12
vmb
Nu este medic/terapeut
vmb
Din dec 2010 am avut dureri periodice in stanga jos in zona colonului. Durerile nu sunt puternice (sunt ca o apasare) si nu sunt constante. Cateodata sunt zile in care nu le am si uneori le am timp de 2-3 ore apoi dispar. Am obsevat ca nu tin de perioada cand iau masa intrucat apar si dimineata.
Am observat ca de cativa ani am o problema de digestie in sensul ca nu diger: coji de rosii, mar, masline, coji de ardei, chiar si bucati de carne, fructe..etc iar scaunul este cand moale cand apare constipatie. Constipatia nu tine mai mult de o zi intrucat consum Activia dimineata si in general am scaun zilnic dimineata dupa iaurt.

Gandul m-a dus departe si la aparitia durerilor la colon am crezut ca pot avea vreo tumora si am mers la doctor. M-a consultat profesorul Voiosu (Gastroenterologie)de la Medsana si mi-a spus sa nu ma ingrijorez atat timp cat nu am sange in scaun (sangele poate sa insemne si culoare neagra in scaut), cat timp nu slabesc mai ales ca nu am peste 50ani (tumorile la colon apar in general la pers peste 50 ani). Fara sa imi faca analize de sange a spus ca am Sindromul Colonului Iritabil si mi-a dat Normix si Spasmomen. Nu pot sa spun ca am avut o inbunatatire a starii de sanatate dupa pastile dar pot spune ca starile de bine si rau se succed fara un tipar anume.

Sincer nu stiu ce sa cred ca am dar pana la 29 ani m-am simtit super ok iar acum parca sunt alt om cu stari oscilante. Ma duc la sala si alerg cate 3-4 km apoi fac si bicicleta cate 30 min si ma simt mai bine. Sunt sigur ca inima, plamanii si rinichii sunt ok dar aparatul meu digestiv nu functioneaza prea bine. Cred ca e de la stres.

Dovada fac si analizele de sange din iulie 2010 cand am avut colesterolul 289. (aici cred ca bila are rolul ei).

Si digestia proasta cred ca tot de la bila e pt ca nu secreta suficient. De aceea apar in fecale tot felul de alimente nedigerate. Si tot de la bila cred ca am avut si ameteli si stari de rau si colesterol si sindrmoul colonului iritabile.

Sigur nu am de unde sa fiu...

Astept si alte pareri.

Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Când ne pierdem conștiența, creierul nu este „tăcut”
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  •