leucocite crescute

15-10-2015
Mara Dijmarescu
Nu este medic/terapeut
Mara Dijmarescu
buna ziua, daca in urma unui set de analize numarul de leucocite este de 12.30 este un motiv de ingrijorare? Mentionez ca analizele au fost efectuate in urma unui tratament cu milurit, pantoprazol, movalis, milgamma iar anterior de acest tratament am suferit o interventie chirurgicala mai precis hernie de disc. multumesc, o zi buna!.
1 comentarii
0
15-10-2015, ora 18:44
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna seara,

Cauza cea mai obisnuita de crestere a leucocitelor este o stare infectioasa/ inflamatorie prezenta in organism; aceasta stare ar trebui precizata prin analize/investigatii suplimentare, in functie si de contextul clinic, pentru precizarea sediului unei eventuale infectii-reno-urinar, faringian, ORL, dentar etc.
In contextul dumneavoastra concret, daca interventia chirurgicala a fost recenta (cateva zile), e posibil ca aceasta sa fie cauza (starea inflamatorie postoperatorie), dar in acelasi timp e posibil sa existe si o infectie la locul interventiei. Pe langa investigatia necesara in acest sens, e necesar sa efectuati analize/investigatii si pentru a exclude o posibila/ eventuala infectie cu alt sediu, dupa cum am mentionat la inceput.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.