leucocite crescute

13-11-2007
alina2000
Nu este medic/terapeut
alina2000
Mi-am facut de curand analizele la sange si mi-au iesit 10.4 de leucocite din care neutrofile 86.3 si limfocite 9.4 % (valoarea normala 25-50%). Va rog mult puteti sa-mi spuneti despre ce este vorba?
8 comentarii
0
15-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Poate fi vorba de o infectie in organism, insa aceasta se analizeaza in functie de mai multi parametri. Mergeti la medicul de familie sa va recomande mai multe analize in functie de eventualele simptome pe care le aveti sau nu.
Numai bine!
0
23-11-2007, ora 00:00
alina2000
Nu este medic/terapeut
alina2000
Va multumesc foarte mult. Cu respect Alina Popescu
0
25-02-2010, ora 21:24
aurellupu
Nu este medic/terapeut
aurellupu
Baietelul meu a fost controlat de asistenta scolii care a constatat ca globul ocular este mai galben decat normal, fapt pentru care ne-a trimis de urgenta la spital pentru analize. In urma efectuarii acestora, s-a constatat ca nu are hepatita virala acuta dar prezinta bilirubina indirecta crescuta. Valoarea limfocitelor este 46%, Leucocitele 5000/mmc, Bazofile 45, 8%, Bilirubina totala 3, 01mg/dl, bilirubina directa 0, 29mg/dl. Nu au iesit inca rezultatele la IgM anti HVA si IgM anti HBc din lipsa de reactivi.
Baietelul are 14 ani si nu a avut alte boli pana in prezent. Spuneti-mi va rog ce afectiune ar putea avea si cum s-ar putea remedia asta?
Cu stima,
Aurel Lupu
0
06-03-2010, ora 18:39
aurellupu
Nu este medic/terapeut
aurellupu
Buna ziua,
O intrebare pentru Doamna Dr. Frumuzache Iris : Sunt Aurel Lupu si v-am adresat o intrebare pe 25.02.2010 referitoare la analizele baietelului meu de 14 ani. A fost suspect de hepatita si trimis de la scoala sa faca analizele la sange. S-a dovedit a nu avea nici o problema in acest sens (Anticorpii Hepatita A-IgM si Hepatita B-Igm au iesit NEGATIV) dar au rezultat mici diferente fata de valorile normale la alti indicatori: Bilirubina totala 3.01 mg/dl, limfocitele 46%, Granulocitele 45, 8% care ar trebui sa fie 50-75. Mi-ati putea da o recomandare, un sfat pentru iesirea din aceasta situatie? Este ceva grav, se poate remedia prin tratament sau o anumita dieta?

Va multumesc. -*



(*modificat de administrator)
0
14-03-2011, ora 18:45
CarmenDaria
Nu este medic/terapeut
CarmenDaria
Sunt insarcinata in 9 saptamani, am 37 ani, rezultatele analizelor mele sunt,
leucocite 11, 25 (3, 80-9, 80*1000/mm3)
segmentate neutrofile 76 (60-70%)
limfocite 15 (25-30%)
MCH 35, 3 (27-31 pg)
MCHC 37, 5 (30-36 g/dl)
MPV 10, 2 (3-8 fL)
PCT 0, 297 (0, 100-0, 240 %)
Astept de la dumneavoastra o interpretare a rezultatelor, sunt foarte speriata !!!
Multumesc anticipat!
0
15-03-2011, ora 21:26
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna seara, imi cer scuze de intarziere domnului Aurel Lupu...
Nivelul crescut de bilirubina indirecta - in conditiile in care sunt infirmate afectiunile hepatice de diverse etiologii (virale, toxice), testele hepatice se mentin in limite normale (inteleg ca celelalte analize sunt normale daca nu le-ati mentionat) si hemoleucograma este normala - se poate intalni in deficitul congenital de glucuroniltransferaza, o enzima ce transforma la nivelul ficatului bilirubina indirecta (neconjugata) in bilirubina directa (conjugata). Lipsind aceasta enzima, transformarea nu mai are loc si astfel se acumuleaza cantitati crescute de bilirubina indirecta. Coloratia galbena a sclerelor si tegumentelor ati observat-o cand ati fost atentionati sau aceasta era coloratia obisnuita si de aceea nu v-ati dat seama?
Daca este vorba de ceea ce v-am expus mai sus, nu este nevoie de nici un tratament, perioadele de tegumente si mucoase galbene putand varia cu starea de normalitate. Numai ca pana la aceasta concluzie trebuiesc infirmate celelalte cauze de catre medicul curant.
Procentele la limfocite si neutrofile pe care le amintiti sunt normale pentru varsta copilului asa ca nu va faceti griji.
Numai bine!
0
15-03-2011, ora 21:36
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Pentru doamna Carmen Daria - nu mai fiti speriata, in timpul sarcinii apar unele modificari in hemoleucograma pe care le prezentati si dvs.- numar crescut de leucocite pe seama neutrofilelor. Ceilalti indici nu prezinta interes in conditiile in care celelalte valori ale hemoleucogramei sunt in limite normale.
In timpul sarcinii medicul va va recomanda sa mai monitorizati eventuale infectii ce pot aparea (de exemplu cele urinare prin efectuarea uroculturii).
Va doresc multa sanatate!
0
17-03-2011, ora 08:32
CarmenDaria
Nu este medic/terapeut
CarmenDaria
Va multumesc mult de tot pentru raspuns si timpul acordat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leucocite - globule albe
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK